Błyszczyki

Guerlain KissKiss, Essence De Gloss Pielęgnujący błyszczyk do ust

• 16 sierpnia 2018 o 13:48
    jak na błyszczyk, daję okejkę
    Błyszczyki kojarzą mi się z czymś nietrwałym, łatwo "zjadalnym" i lepiącym. Ten taki nie jest. Ma super aksamitną konsystencję. Bardzo pękają mi usta, a on ratował sytuację lepiej, niż słynny eos. Mam akurat egzemplarze o neutralnym kolorze, więc ciężko powiedzieć, jak długo utrzymuje się kolor, jednak błyszczenie trwa i trwa. Produkt ma bardzo miły pędzelek ale uwaga! źle zakręcony, potrafi wypływać z opakowania. Ogólnie polecam osobom, które nie używają suchych szminek, ale są zmęczone typowymi, lepiącymi błyszczykami
    Zalety:
    • jest bardzo wydajny, starcza na długo
    • super konsystencja
    • ładny zapach
    • długo się utrzymuje
    Wady:
    • no cóż.. jest dość drogi, jak na błyszczyk
    • potrafi się lekko wylewać
  • 22 grudnia 2011 o 20:04
    Odcień Rose Baie
    Niu lubie błysczyków. Kleją się, lepią, czesto nie wyglądaja naturalnie jakby było widać że na ustach jest COŚ warstwa kosmetyku. Zawsze wybieram szminkę. Ten błyszczyk to był wybór za kupon 130 zł od Sephory na moje urodziny. Łatwo przyszło- łatwo poszło, poza tym urzekł mnie kolor. Mam Rose Baie taki nasycony ale spokojny, bardzo naturalny róż. Błyszczyk Guerlain jest taki niebłyszczykowy:) Nie daje fektu lustrzanego blasku na wargach. Wtapia się w nie jak szminka. Jest bardzo dyskretny właściwie to taki efekt szminki z połyskiem z bardzo silnym nasyceniem koloru. Mam wrażenie, że większość błysczyków (testowanych na nadgarstku ) to takie mgiełki, a tu mamy KOLOR. Błyszczyk ma jakies drobinki, ale są naprawdę niewidoczne. A jednocześnie robią swoje. Usta nie wyglądają jednowymiarowo. Jest na nich gra światła. Nie ma żadnego uczucia lepkości, kleistości. Błyszczyk pieknie znika z warg (po około 3 godzinach nałozony nie n a szminkę) Bo to jest raczej błyszczyk (moim zdaniem) do noszenia solo nie jako zasilenie szminki. Opakowanie bardzo mi się podoba- nie eksponuje koloru- jak ito odcień możemy poznać po wąskim pasku na styku. Nie wyglada przez to na typowy błyszczyk choć jak wiele razy pisałam dla mnie opakowanie to drugoplanowa rzecz. Konsystencja aksamitna- nie kremowa i nie płynna. Nie spływa z warg ale nie jest też gęsty i przez te gęstość toporny. Czy pielęnuje? Myslę, że w jakimś stopniu tak. Choćby przez to, że nie przesusza i nie podrażnia, a nosząc go mam uczucie komfortu.