Bazy pod makijaż

Bell Coffee Make-up Base Baza pod podkład z kofeiną

• 7 kwietnia 2024 o 11:45
    Maluszek z dobrym działaniem.
    Bazę zakupiłam co prawda z nadzieją, że będzie pięknie pachniała kawą. Opakowanie: Baza zamknięta jest w malutkiej tubce. Ma zaledwie 10 ml więc bardzo malutko. Ogólnie póki produktu jest dużo w opakowaniu to bardzo łatwo się ją wyciska, niestety przy końcówce już powstaje problem. Minimalistyczna szata graficzna. Konsystencja: Baza ma delikatną, kremową konsystencję która dość szybko się wchłania. Działanie: Po nałożeniu bazy i jej wchłonięciu skóra pozostaje gładka i miękka, delikatnie rozświetlona. Bardzo dobrze współgra z podkładem co powoduje, że nasz makijaż jeszcze ładniej wygląda. Ogólnie jakoś super nie przedłuża trwałości makijażu. Zapach: Zapach delikatny, aczkolwiek jak dla mnie jest zbyt delikatny, ciężko wyczuć w nim kawę. Cena: Dość niska, ale produkt też nie jest jakoś specjalnie duży
    Zalety:
    • Działanie
    • Zapach jeśli ktoś lubi delikatne zapachy
    • nawilża
    Wady:
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • Baza jest dość malutka
  • 2 października 2023 o 9:31
    Uwielbiam ją !
    Produkt został zamknięty w maleńkiej tubce o pojemności 10g. Leciutka w konsystencji o ciemno beżowym zabarwieniu z różowymi podtonami i cudownie pachnąca kawką ! Zaaplikowana na cerę cienką warstwą dała satynowe wykończenie. Pod palcami była delikatnie lepka. Bazę zaaplikowałam na policzki, miejsce gdzie lubię się czasem wyświęcić. Nie jest to baza wypełniająca pory. Podkład przyjęła fantastycznie i utrzymała go przez cały dzień. Nie rolowała się w żaden sposób, ani nie gryzła z resztą kosmetyków. Makijaż był bardzo dobrze zachowany, a satynowe wykończenie szybko znikło pod podkładem nad czym akurat nie ubolewam. Kosmetyk mnie nie uczulił ani nie podrażnił. Spisał się w swojej roli. Mimo iż jest to małe opakowanie to produkt jest wydajny, chętnie z niej będę korzystać. Czy osobiście bym ją kupiła ? Nie ale tylko dlatego, że nie jestem zwolennikiem baz, a jak już po jakąś sięgam to tą wypelniajacą pory. Polecam dla osób, które lubią bazy, mniejsze opakowanie świetnie spisze się w podróży i na pewno pomoże w utrzymaniu makijażu.
    Zalety:
    • Zapach, działanie, nawilżenie
  • 16 grudnia 2022 o 15:21
    Szkoda ,że taka mała pojemność
    Maleńka tubka 10 g trochę jak na bazę pod makijaż to mało za mało. Ładna szata graficzna minimalna ale ładna Cudownie pachnie słodkim deserem kawowym. Kremowa delikatna konsystencja Bardzo fajnie nawilża skórę...jest ona miękka i bardziej świetlista aczkolwiek większych rewelacji nie robi ale ja i tak bardzo ja polubiłam i ubolewam,że jest taka mała. Nie zapycha ale też nie przedłuża trwałości makijażu mimo to warto było ja poznać
  • 2 grudnia 2022 o 16:53
    Baza od marki Bell bardzo fajnie wpływa na makijaż, sprawiając, że dużej wygląda on promiennie, ale nie będzie to kosmetyk niezbędny. Posiada naprawdę bardzo ładny zapach świeżej kawy i przyjemną, lekką konsystencję.
    Kocham kawę i wszelkie produkty oparte zapachowe, czy nawet i składowo, bo czemu by nie, na tym składniku. Uwielbiam ją głównie za smak ale i za zapach, który momentalnie kojarzy mi się z pobudzeniem oraz dobrą energią. Kiedy dowiedziałam się, że marka Bell wypuszcza do Biedronek kosmetyki inspirowane poranną kawą bardzo się ucieszyłam. Podczas zakupów starałam się być rozsądne i nie brać dokładnie wszystkiego, bo nie każdego z produktów potrzebowałam. Moją największą uwagę zwróciła właśnie baza pod makijaż. Tego typu kosmetyki stosowane są przeze mnie regularnie, pod każdy z wykonywanych przeze mnie makijaży, także schodzą u mnie prawie tak często jak podkład i naprawdę bardzo lubię je testować, bo dobry primer jest w stanie urozmaicić lub nawet ulepszyć nasz make up. Kosmetyk zamknięty jest w naprawdę niewielkiej tubce, ponieważ ma ona pojemność zaledwie 10 ml, jednak marka Bell przyzwyczaiła nas już do tego, że w swoich limitowanych produktach z tej kategorii zazwyczaj oszczędza na pojemności i serwuje nam właśnie takie niewielkie opakowania. Jest ono w kolorze jasnego brązu, umieszczono na niej grafikę ziarenek kawy, ale i wszelkie najważniejsze informacje o kosmetyku, czyli logo jego producenta i nazwę produktu. Z drugiej strony znajdziemy jedynie skład naszej bazy. Jestem zdziwiona, bo spodziewałam się, że opakowanie przedstawi nam nieco więcej informacji na temat tego, jakimi cechami charakteryzuje się ta baza czy jakie działanie posiada, ale nic takiego tutaj nie uświadczymy. Bardziej szczegółowe informacje możemy znaleźć na stronie internetowej producenta. Dowiadujemy się stamtąd, że baza posiada filtr UV, ale nie wiemy, o jakiej jest on mocy. Kosmetyk dostępny jest w jednym, ponoć uniwersalnym odcieniu. Jest on delikatnie różowy i jego rolą jest neutralizacja szarych tonów na skórze. Faktycznie muszę przyznać, że po aplikacji bezy cera jest bardziej promienna, natomiast u mnie te szarawe tonacje z natury nie występują, toteż po tym względem nie widzę większe różnicy. Kosmetyk ma lekką, kremową konsystencję. Pachnie naprawdę bardzo ładnie, oczywiście kawą. Produkt daje na skórze takie rozświetlone, chodź wciąż delikatne wykończenie. Podkład rozprowadza się po nim bardzo dobrze, natomiast nie widzę jakiejś znaczącej różnicy. Cały makijaż pod wpływem kosmetyku wygląda jednak bardzo świeżo i naturalnie, mnie zauważalne np. jest to dociążenie na skórze, kiedy omyłkowo zaaplikuje się zbyt dużą ilość podkładu. Aktualnie pracuje z fluidem, który lubi mi się ścierać zwłaszcza z okolicy brody i muszę przyznać, że kosmetyk od Bell nieco zmniejsza cały ten proces i sprawia, że nie jest on tak zauważalny. Moim zdaniem baza od marki Bell bardzo fajnie wpływa na makijaż, sprawiając, że dużej wygląda on promiennie, ale nie będzie to kosmetyk niezbędny. Posiada naprawdę bardzo ładny zapach świeżej kawy i przyjemną, lekką konsystencję.
    • Konsystencja
    • Nawilża