Kremy z filtrem do twarzy

Uriage Bariesun, Tinted Cream SPF 50 Przeciwsłoneczny krem tonujący (nowa wersja)

1 na 51 opinię

• 18 grudnia 2022 o 0:02
    Bardzo fajny, ale słabo kryje
    Na plus tego kremu jest konsystencja, wchłanianie i to jak się „zachowuje” na skórze. Bardzo dobrze się rozsmarowuje, bardzo dobrze wchłania zostawiając równocześnie taką świeżą skórę, nie jest ona tłusta ani też zupełnie matowa, generalnie bardzo fajny efekt. Przy tak wysokich filtrach to rzadko się zdarza. To czego mi tu zabrakło to krycia. Mam ciemniejszą karnację. Kosmetyku zaczęłam używać na początku grudnia czyli już wtedy gdy opalenizny nie było, a i tak słabo się spisał. Mam kolor opalony chociaż nie wiem czy to ma duże znaczenie, bo krem raczej skóry nie barwi, na pewno nie rozjaśnia ani nie przyciemnia. Myślę, że do normalnej karnacji (nie śniadej i nie bardzo jasnej) też będzie ok. Jeśli chodzi o krycie myślę, że efekt trochę mniejszy jak w kremach BB, oczekiwałam chociażby takiego samego poziomu. Jeśli macie mocno napigmentowane przebarwienia czy skórę trądzikową ten produkt na pewno tego nie zakryje, ale na pewno delikatnie wyrówna koloryt skóry. Ja mam ostudę na czole i przebarwienia pod oczami. Po nałożeniu produktu są one nadal widoczne, ale całościowo skóra i tak wygląda lepiej bo koloryt jest trochę bardziej równomierny. Nie wiem jeszcze jak produkt się spisze na opalonej skórze. Jeśli producent poprawiłby krycie do poziomu dobrych kremów BB to produkt byłby sztosem.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wchłanianie
    • Nie świeci skóry
    • Lekko matuje (mam skórę mieszaną)
    • Zostawia skórę świeżą, ani nie świecącą ani zupełnie zmatowioną- bardzo fajny efekt
    Wady:
    • Nie kryje niedoskonałości (cienie, przebarwienia, trądzik)