Mleczka do ciała

Dove Beauty Balsam do ciała 400 ml

ankaas
    8 marca 2025 o 12:33
    Przyjemne, ale nic wyjątkowego
    To mleczko ma taką klasyczną, kremową konsystencję – nie jest za gęste, ale też nie wodniste. Wchłania się w miarę szybko, zostawia na skórze delikatny film, ale nie jest tłuste. Daje uczucie nawilżenia, ale raczej takiego podstawowego. Na mojej suchej skórze efekt nie był długotrwały – rano skóra była znowu sucha, więc musiałam nakładać je codziennie, a i tak brakowało mi tego mocniejszego odżywienia. Zapach typowy dla Dove – taki kremowy, delikatny, czysty, co mi akurat odpowiada. Nie gryzie się z perfumami, co jest plusem. Ogólnie fajne do codziennego stosowania, ale jeśli masz bardzo suchą skórę, to raczej będzie za słabe.
    ankaas
    8 marca 2025 o 12:33
    Przyjemne, ale nic wyjątkowego
  • 8 października 2024 o 14:53
    Uwielbiam
    Zacznę od tego, że uwielbiam to mleczko. To jak nawilża, wygładza i pielęgnuje moje ciało to jest sztos. Zapach jest dla mnie cudowny, trochę kremowy, ale również świeży. Tak chcę pachnieć. Jeżeli zrobią perfumy o tym zapachu kupię od razu :) Mleczko z nazwy ale z konsystencji dla mnie jest jak balsam. Nie za gęsty, taki idealny. Mała ilość wystarczy aby poczuć różnice w kondycji skóry. Zbyt duża ilość może się ciężko wchłaniać. Skóra po nim, jest lekko błyszcząca jakby tłusta ale jest to taka fajna tłustość. Mleczko u mnie sprawdza się świetnie. Zużyłam już kilka butelek i nie zamierzam przestać. Cena jest bardzo wysoka ale w promocji można kupić za około 25 złotych, co już brzmi lepiej. Opakowanie jest ładne, w formie butelki. Produkt dobrze się wyciska. Oczywiście jako fanka opakowań z pompką, apeluję do Dove o właśnie takie rozwiązanie :)
  • 25 lipca 2024 o 15:03
    Ukojenie, nawilżenie oraz wygładzenie skóry dzięki wydajnemu balsamowi o treściwej konsystencji
    Opakowanie: Duża, pojemna butelka o białym kolorze z granatowymi elementami, nie jest przezroczysta, więc nie widać stanu zużycia produktu, mleczko wydobywa się przez nieduży otwór, idealna byłaby pompka, ale w tym wydaniu przynajmniej łatwiej produkt zużyć do końca Konsystencja: Gęsta i dość ciężka, o białym kolorze, po nałożeniu na skórę chwilowo mleczko pozostaje białe, lecz po rozsmarowaniu całkowicie się wchłania Wydajność: Wysoka Zapach: Średnio intensywny, bardzo kremowy oraz uniwersalny, delikatnie wyczuwalny na skórze Działanie: Mleczko skutecznie nawilża skórę, natychmiast po wchłonięciu daje ulgę przesuszonej skórze, jest skuteczne również jako balsam po opalaniu, trzeba je dość dobrze rozsmarować, aby całkowicie się wchłonęło, ale po tym procesie pozostawia skórę gładką, ukojoną i nawilżoną Podsumowanie: Solidne mleczko do ciała od Dove o dużej pojemności, niskiej cenie, uniwersalnym zapachu oraz skutecznym nawilżeniu. Nie jest to produkt luksusowy czy szczególnie wyjątkowy, jednak w swoich parametrach sprawdza się naprawdę dobrze (nawet przy wrażliwej skórze) i jest wart ponownego zakupu. Przypomina mi nieco kremy od Nutrogeny, zarówno w kwestii zapachu, jak i konsystencji.
    Zalety:
    • Treściwa konsystencja, bardziej jak krem, niż mleczko
    • Skuteczne nawilżenie
    • Dostępność
    Wady:
  • 18 lipca 2024 o 0:32
    No tak średnio bym powiedziała
    Dostałam balsam w prezencie i bardzo dobrze, bo gdybym go kupiła to byłaby strata pieniędzy. Balsam ogólnie jest dziwny, nabieranie jego większej ilości z myślą o rozsmarowaniu go na większej powierzchni ciała jest niemożliwe, bo jest dość tępy. Szybko się wchłania ale zostawia taką jakby lekko tlustą warstwę przez dość długi czas. Jeśli chodzi o sam zapach to jest lekki i typowy dla Dove, więc to też nie jest powód żeby go kupować. Jeśli chodzi o działanie to nie mam większego problemu z przesuszoną skórą, ale po tym balsamie też nie zauwaźylam żadnego wow