Spełnia oczekiwania.
Puder kupiłam na początku wakacji. Mam cerę mieszaną, z tendencją do pękających naczynek i ze sporą ilością niedoskonałości - wągry, zaskórniki i często pojawia się jakaś ropna krosta. Wahałam się pomiędzy wersją do skóry tłustej a tą, ale podobno mają dokładnie taki sam skład, a nieco bałam się podkreślenia suchych skórek, więc koniec końców wybrałam puder do cery suchej i normalnej.
Puder jest transparentny, nie nadaje żadnego koloru, a jedynie ujednolica cerę i robi to całkiem przyzwoicie. Matuje bardzo dobrze (poradził sobie nawet ze zmatowieniem kremu z flitrem Babydream), lecz niestety na krótko (2-3 godziny). Nie mam porównania z innymi pudrami, ponieważ to pierwszy mój produkt tego typu, niemniej jednak jestem z niego zadowolona. Nie podkreśla suchych skórek (choć nie wykluczam, że po prostu mi one zniknęły odkąd zmodyfikowałam nieco metody pielęgnacji cery), nie zatyka porów. Czy działa leczniczo? Cóż, patrząc na skład trzeba przyznać, że jest to bardzo prawdopodobne, natomiast ja z całkowitą pewnością na ten temat się nie wypowiem, ponieważ brak mi systematyczności w stosowaniu go :) Czasem używam go trzy razy dziennie, a potem przez kolejne trzy dni wcale, więc ciężko mi to ocenić. Na pewno nie pogorszył mi cery. Puder ma ogromne opakowanie (30g), które jest jego jedyną wadą, tzn. nie to, że jest duże, lecz niesamowicie nieporęczne. Przy aplikacji nie ma szans, aby nie pobrudzić otoczenia, a często też niestety swojego ubrania. Za to odjęłam mu gwiazdkę. Polecam osobom, które mają świadomość, że kupują puder TRANSPARENTNY i nie będą po jego użyciu oczekiwały cery jak po bazie, podkładzie, korektorze, bronzerze, różu i nie wiadomo czym jeszcze ;) Jeżeli komuś nie podpasuje zawsze można zużyć jako talk na potliwe partie latem. Nie wiem czy kupię ponownie, ponieważ opakowanie jest strasznie wielkie i na pewno starczy mi jeszcze na co najmniej rok, a za rok może nie będę miała już kłopotów z cerą i zdecyduję się na puder nadający kolor :).
Dla zainteresowanych skład: kaolin, montmorillonite, zinc oxide.