Pudry do twarzy

Jadwiga Saipan, Naturalny puder sypki do cery suchej i normalnej

JADWIGA PUDER NATURALNY cera sucha i normalna 20 g.

Agadir
    23 kwietnia 2019 o 16:29
    całkiem całkiem
    Mam manię zmieniania co opakowanie pudru do twarzy (nie zdarzyło mi się jeszcze kupić dwóch opakowań jednego produktu, co za tym idzie - nie znalazłam ideału). Kilka miesięcy temu trafiłam na ten właśnie. Nie znam i nie znałam nigdy wcześniej marki Jadwiga, ale stwierdziłam, że czemu nie? Na samym wstępie - opakowanie jest tragiczne... Małe, nieporęczne, pudru jest napchane tyle pod tą kratkę, że był problem wydostać go "na zewnątrz". Żeby otworzyć puder, męczyłam się dobre 10 minut. Co zastaniemy, jak już się do niego dobierzemy? Bardzo miałki, zmielony idealnie puder. Jego działanie również na plus. Dobrze matowi skórę na wiele godzin, nie wysusza, nie podkreśla zmarszczek, nie robi ciastka. Mimo, iż na żywo wygląda jakby miał kolor, nie zauważyłam żeby nadawał skórze kolorytu. Nie przyciemnia (w moim przypadku) kremu bb. Opakowanie bardzo wydajne, mamy tu 20g pudru, wystarczy więc na baaardzo długo, myślę, że spokojnie 7-8 miesięcy. Czy wrócę do niego? Pewnie nie, aczkolwiek nigdy nie wiadomo :)
    Wady:
  • 3 lutego 2019 o 23:02
    Nie dla mojej cery, ale nie byl najgorszy
    Kupiłam przez przypadek, zamiast do cery tłustej... Tamten puder już miałam i sprawdzał się super. Ten tylko trochę gorzej, wydaje mi się, że bardziej potrafiłam się świecić w ciągu dnia, ale nie było tak tragicznie. raczej w normie. Potrafił też podkreślać pory i nie wytrzymać cały dzień np. na nosie. Najgorsze jednak w tym pudrze było to, że nie był transparentny, miał kolor i to zbyt ciemny. Ten do cery tłustej był jaśniejszy.
    Ami92
    27 kwietnia 2013 o 15:59
    Fatalny puder
    Naczytałam się pochlebnych opinii o wersji do cery tłustej i trądzikowej więc postanowiłam zamówić go na alledrogo ;) Gdy jednak zauważyłam że jest wersja do cery suchej i normalnej doszłam do wniosku, że może lepiej się u mnie sprawdzić. Kliknęłam, kupiłam i to był błąd. Muszę przyznać że dawno nie miałam tak beznadziejnego pudru... Zacznę może od tego że nie da się go normalnie aplikować. Przez dołączone do opakowania sitko nie wysypuje się odpowiednia ilość produktu i trzeba się nieźle namęczyć żeby taką uzyskać. Z kolei po jego zdjęciu z pudełeczka unosi się chmura produktu - coś jak mąka we młynie :P Bezpośrednio na gąbeczkę nabiera się go znowu za dużo. Na opakowaniu pisze puder sypki i tak powinno być też w środku ale nie jest on jednolity - od unoszących się przy każdym drobnym dotknięciu drobinek po dość sporej wielkości grudki które trzeba rozcierać palcami. Na buzi też niestety nie wygląda dobrze. Jeżeli już nabiorę tyle produktu ile chcę i przypudruję twarz wyglądam dokładnie tak jakbym przypudrowała się wspomnianą mąką czy pudrem dla niemowląt. Rzekomo ma się dostosowywać do kolorytu skóry.. tego nie zaobserwowałam. Matuje dobrze, długotrwale, ale jest to mat płaski, nienaturalny, nawet aplikowany na podkład czy krem jak zalecono. O kryciu nawet nie ma mowy (wg producenta ma działanie maskujące). Jest to puder do skóry suchej, a mam wrażenie że jeszcze bardziej ją wysusza (producent twierdzi że odżywia). Drobne zaczerwienienia i podrażnienia pod oczami dosłownie piekły żywym ogniem przy próbie zamaskowania ich pudrem (znów wg producenta ma je łagodzić). Dodatkowo podkreśla wszelkie niedoskonałości, bruzdki i suche skórki. Bardzo żałuję że muszę napisać tak nieprzychylną recenzję produktowi który ma tak piękny, prosty skład mineralny: kaolinit, montmorillonit i tlenek cynku. Jedyne co mogę napisać na jego obronę to to, że przypudrowana nim buzia była aksamitnie gładka. Ma także dużą gramaturę - 30 g w pudełeczku. Dla mnie to jednak zbyt mało, mam większe oczekiwania względem tego typu produktów. Teraz tylko nie wiem jak się go pozbyć - wyrzucić szkoda ze względu na skład i cenę, używać się nie da. Mam nadzieję że oddam go komuś i się sprawdzi. Używam tego produktu od: próbuję od ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: kilkanaście podejść
  • 21 marca 2013 o 22:53
    Nie sprawdził się
    O tym, że istnieje taki puder i taka firma dowiedziałam się przypadkiem. Zachęcona składem i opisem, zamówiłam. I niestety kompletna porażka. Nie dość, że opakowanie jest koszmarne i trzeba się namęczyć jak puder wydobyć nie osypując wszystkiego dookoła, to jeszcze moja twarz wyglądała trupio-blado. Nie zjednolicił sie z cerą, jak zapewnia producent. Może i troche matowi, ale kosztem wyglądu. Gdy nakładałam mało-efekt był mizerny, praktycznie żaden. Po kilkunastu nieudanych próbach uzyskania pożądanego efektu, oddałam go przyjaciółce, która mi go poleciła. Używam tego produktu od: 1 niecały miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    M_angel
    28 stycznia 2013 o 17:59
    Lubię Jadzię :)
    Bardzo mi przypasowała:) Uzywam jej przy wykańczaniu makijażu, codziennie. Bardzo dobrze radzi sobie z utrzymaniem matu na twarzy, zawiera w skałdzie same glinki - kolejny plus za naturalność :D Nie zawiera zbednych zapychaczy, to jest moj ulubiony plus tego puderku. Trzeba opatentować sobie swój spobób radzenia sobie z niepraktycznym zapakowaniem, ja sobie radzę i już nie psioczę :D chciałabym aby Jadzia dawała bardziej aksamitne wykończenie, lecz jest ono minimalne jak efekt osypania twarzy mąką, naszczęście glinki łatwo się stapiają i jest ładny macik. Produkt jest meega wydajny.. Oceniam że stracza spkojnie na 7-9 miesięcy codziennego stosowania. Używam tego produktu od: od 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego