Szczoteczki elektryczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 26 grudnia 2023 o 21:02
    Trafiony prezent!
    Minęło jakieś parę miesięcy odkąd otrzymałam w prezencie szczoteczkę magnetyczną Oral-B iO7 w kolorze Saphire Blue, Cena: Chociaż nie znam dokładnej ceny, patrząc na oferty internetowe, można przypuszczać, że to urządzenie w kolorze Saphire Blue zalicza się do segmentu cenowego powyżej 600 zł. Jest to z pewnością inwestycja, ale czy warto? Design: Szczoteczka zachwyca nowoczesnym designem. Kolor Saphire Blue dodaje jej elegancji, a ergonomiczny kształt sprawia, że świetnie leży w dłoni. Wyświetlacz jest czytelny, a możliwość wyboru spośród pięciu trybów szczotkowania dostarcza dodatkowej personalizacji. Technologia Szczoteczki Magnetycznej: Technologia magnetyczna łącząca mikrowibracje z okrągłą główką szczoteczki Oral-B stanowi istotną innowację. Ruchy rotacyjno-obrotowe oraz cicha praca to bez wątpienia zalety tego modelu. Połączenie cech szczoteczek sonicznych i rotacyjnych daje zaskakująco dobre efekty. Wyposażenie: Zestaw zawiera nie tylko samą szczoteczkę i końcówkę, ale także praktyczne etui i opakowanie ochronne na końcówkę, które pozwala na utrzymanie higieny i chroni przed kurzem. Dodatkowo, możliwość łączenia z aplikacją za pomocą Bluetooth to przydatne narzędzie do monitorowania nawyków higienicznych (np. częstość krwawień - znacznie ułatwi to przyszłe wizyty u dentysty). Efekty: Pierwsze szczotkowanie zaskoczyło mnie gładkością powierzchni zębów. Szczoteczka radzi sobie skutecznie z osadem nazębnym, co sprawia, że już po pierwszym użyciu odczuwalne są efekty. Cicha praca szczoteczki to dodatkowy atut. Uważam też, że dzieki szczotce moje objawy nadwrażliwości stały się mniejsze, dzięki temu, że mogę wybrać tryb 'Sensitive' i 'Ochrona Dziąseł' Ładowanie: Warto podkreślić wydajność baterii, która utrzymuje długo działanie urządzenia. Szybkość ładowania to kolejny atut, co oznacza, że możemy szybko wrócić do korzystania ze szczoteczki. Podsumowanie: Szczoteczka magnetyczna Oral-B iO7 to innowacyjne rozwiązanie, łączące zalety różnych technologii szczoteczek elektrycznych. Choć cena może być dla niektórych zaporowa, warto zainwestować w zdrowie jamy ustnej. Cicha praca, efektywne czyszczenie i elegancki design sprawiają, że szczoteczka zdecydowanie zasługuje na uwagę.
    Zalety:
    • design
    • wyposażenie
    • ładowanie
    • efekty
    • aplikacja
    • technologia
    • 5 trybów do wyboru (różniące się siłą nacisku)
    • Łatwość obsługi
  • 27 marca 2023 o 15:56
    Polecam serdecznie
    Miałam okazję testować tą szczoteczkę. Miałam lekkie obawy ale okazały się niesłuszne. Szczoteczka cudownie czyści ząbki, jest bardzo cicha. Ma wiele trybów. Jest delikatna na czym mi zależy bo moje dziąsła często krwawią przy szczotkowaniu. Bateria działa długo, w zestawie jest ładowarka. Po mimo swojej ceny polecam serdecznie.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Cicha praca
    • Wydajna bateria
    • Kilka trybów
    • Delikatna dla dziąseł
    Wady:
    • Łatwość obsługi
    undulka
    27 marca 2023 o 2:30
    gamechenger przy zapaleniach dziąseł
    Mam problem z początkami paradontozy. Specjalista periodontolog zalecił mi, żebym swoją szczoteczkę manualną (elektrycznej nie jestem w stanie używać, bo jest za mocna dla moich wiecznie podrażnionych dziąseł) zamieniła na magnetyczną z czujnikiem siły nacisku. Zrobiłam research, tak żeby szczoteczka miała dobre właściwości i cenę, która nie zwala z nóg. I bardzo się cieszę, że się zdecydowałam na ten model. Szczoteczki z serii iO różnią się od popularnych szczoteczek sonicznych kształtem, uformowaniem włókien główki i zasadą działania - soniczne wykorzystują ono fale dźwiękowe, które tworzą pianę. Magnetyczna wykorzystuje - jak sama nazwa wskazuje - napęd magnetyczny, który przenosi całą energię na włókna główki. Główka rusza się rotacyjnie, ma więc szansę dotrzeć do trudno dostępnych przestrzeni. Podobno to lepszy wybór przy problemach z dziąsłami/przyzębiem. Szczoteczka ma 5 trybów - Codzienne czyszczenie, Delikatne czyszczenie, Głębokie czyszczenie, Pielęgnacja dziąseł, Wybielanie. Dodatkowo po upływie 30 sekund, daje nam znać że pora na czyszczenie kolejnego obszaru, a po 2 min, że można zakończyć szczotkowanie. Ja korzystam z trybu delikatnego, codziennego i pielęgnacji dziąseł, i mimo paradontozy, ani razu nie miałam problemów z ich krwawieniem. Co bardzo ważne, szczoteczka ma czujnik siły nacisku, więc wiemy, kiedy przykładamy za mało/za dużo siły do szczotkowania. To, co przenosi pielęgnację na wyższy poziom, to aplikacja. W połączeniu ze szczoteczką, pokazuje nam jeśli jakieś miejsca wymagają dokładniejszego czyszczenia i prostuje nawyki. Aplikacja przypomni też o konieczności wymiany główki. Szczoteczka jest w zestawie z ładowarką, etui podróżnym, etui na końcówki i jedną końcówką. Cyfrowy wyświetlacz pozwala wybrać kolor podświetlania, język oraz łatwo zmieniać programy, także w trakcie szczotkowania. Bateria przy częstym szczotkowaniu trzyma około 10 dni. Nie używam jej długo - raptem kilka tygodni, ale moje zęby stały się zauważalnie bielsze (jak po czyszczeniu u dentysty), a dziąsła nie krwawią. Cena jest wysoka, ale jeśli ktoś - jak ja - potrzebuje czegoś, co pomoże mu w walce z paradontozą, to zdecydowanie warto ją zapłacić. Jeśli szukacie po prostu dobrej szczoteczki, to myślę, że tańsza soniczna też zrobi robotę.
    Zalety:
    • bardzo delikatna dla dziąseł
    • nowy wymiar higieny jamy ustnej
    • 5 trybów pracy
    • czujnik nacisku
    • w połączeniu z aplikacją, pomaga kształtować lepsze nawyki
    • bateria trzyma dobrze
    • zauważalnie bielsze zęby
    • cicha praca