Maseczki klasyczne

Lush Cupcake Maska do cery tłustej

Sapka23
    3 lutego 2023 o 8:42
    Całkiem przyzwoita maska
    Mam słabość do sklepu Lush, bardzo lubię ich produkty. Swego czasu mieszkałam w UK i lubiłam testować te cudownie pachnące maski. Termin ważności jest bardzo krótki, bo tylko 4 tygodnie i należy przechowywać maseczkę w lodówce. Maska oczyszcza skórę, ma piękny zapach, skóra po zmyciu jest miękka w dotyku. Duży plus za opakowanie wielokrotnego użytku, wystarczy zwrócić do sklepu 5 pudełeczek i można dostać świeżą maskę w gratisie, więc to jest super opcja.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • pięknie pachnie
    • wygładza
    • naturalny skład
    Wady:
    • krótka data ważności
    Szpaksa
    11 września 2021 o 19:17
    Jest moc
    To jedna z najmocniej oczyszczających masek, z którą miałam do czynienia. Kupiłam ją w sklepie LUSH w Grecji sugerując się opiniami na KWC i sugestiami obsługi sklepu. Ze względu na naturalny skład i świeże składniki maseczkę trzymamy w lodówce i zużywamy ją w ciągu miesiąca od otwarcia. W kontekście naturalności i samego działania jest to plus, ale z drugiej strony jest to minus - jeśli nie zużyjemy produktu w ciągu sugerowanego czasu może się po prostu zmarnować. Maseczka pachnie pięknie! Intensywnie kawowo-czekoladowo, zdecydowanie wielbiciele tych klimatów będą pozytywnie zaskoczeniu. Produkt jest gęsty, ale łatwo rozprowadza się po skórze. Po około 15 minutach całkowicie zasycha. Nałożony na skórę nie piecze i nie powoduje dyskomfortu (skóra wrażliwa), daje za to zauważalne uczucie ściągnięcia. Po zmyciu skóra jest bardzo mocno oczyszczona, ale też miękka i gładka. Chętnie się w nią zaopatrzę, jeśli będę miała okazję odwiedzić LUSH store.
    Zalety:
    • skład
    • mocne działanie oczyszczające
    • nie przesusza, a nawet nawilża
    • krótka data przydatności
  • 7 lutego 2019 o 10:49
    Bardzo dobra maska do skory mieszanej
    Maska Cup o coffe firmy Lush jak wiele ich produktów zachwyca naturalnym składem, zapachem no i wiadomo wspiera idee less waste. Zawartość peelingujacych kawałków kawy świetnie działa zarowno na delikatna skóre twarzy jak i jako kuracja antycellulitowa. Efekty są widoczne gołym okiem
    Zalety:
    • genialny zapach kawy dla kawożerców
    • zawartość wartościowych olejków w składzie
    • naturalny skład
    • fajny poslizg podczas stosowania
    • multidyscyplinarność profuktu bo można używać go nawet do stóp
    Wady:
    • dostepnosc, raczej tylko przez internet ale i tak warto
  • 21 lutego 2017 o 13:39
    Czakoladka na twarzy :)
    Pachnie czekoladą i cynamonem, ładnie oczyszcza pory, skóra robi się gładka i przyjemna w dotyku. Trochę ściąga cerę, ale kosmetyki oczyszczające moga to robić.. przeciez i tak nawilzamy skórę po maskach, wiec moze az tak to nie przeszkadza:) posiadam cere mieszana i u mnie sprawdziła sie super, bardzo wydajna!
    karo83
    14 lipca 2016 o 16:42
    Dobra, ale bez rewelacji
    Oczywiście kosmetyki Lush poznałam dzięki recenzjom tutaj i i wręcz umierałam z ciekawości aby je przetestować, więc niedawno zamówiłam wielką paczkę z UK z najlepiej ocenianymi kosmetykami tej marki i teraz czas na ich recnezje. W porównaniu z innymi kosmetykami i maskami tej marki, ta maska wydaje się "mała", niewielkie opakowanie, ale zawiera całkiem sporą ilość produktu. Mam mieszaną cerę, na której od czasu do czasu pojawiają się pryszczowe niespodzianki. :) + dość dobrze oczyszcza twarz :) + matuje :) + wygładza i ujednolica koloryt skóry :) + łagodzi stany zapalne (ale na krótko) :) + oprócz właściwości czyszczących, ma także lekkie właściwości peeligujące - nie jest gładka, kremowa konsystencja, lecz posiada jakieś drobinki (wyglądają jak kawałki orzeszków) które lekko ścierają przy rozprowadzaniu maski na twarzy i przy jej zmywaniu :) + konsystencja gęstej pasty, nic nie spływa z twarzy :) + dość szybkoa zasycha na twarzy, już sama konsystencja jest raczej sucha :) + szczelne opakowanie z plastikową nakrętką (jak większośc kosmetyków Lush) - nic nie wycieka, łatwe do odkręcenia nawet mokrymi dłońmi :) + interesujący, czekoladowy zapach połączony z ziołowym :) + dobrze się zmywa, łatwiej niż maseczki glinkowe :( - kolor i struktura - odrażająca. Wygląda dosłownie jak gówno w lesie. Miałam opory aby nałożyć to na twarz. :( - dośc ciężko się aplikuje na twarzy - jest sucha i tępa, nie rozprowadza się gładko na skórze jak kremowe maski, potrafią odpadać z twarzy całe kawałki tej maski :( - bardzo krótki czas przydatności do użycia - ok. miesiąca czasu. Sprawia to, że trzeba tę maskę uzywać często, a silnie działające maski stosowane ok. 2 razy w tygodniu mogą przesuszać skórę i przez to wzmagać wydzielanie sebum. :( - cena - droga, prawie 7 funtów za 75 g. Maska ta mnie nie zachwyciła. Nie wiem czy glinki nie oczyszczają twarzy jak nie lepiej, to tak samo. Nie wiem jeszcze czy kupię ją ponownie, chyba po wcześniejszych opiniach spodziewałam się jakiś cudów w oczyszczaniu na miarę GlamGlow.