Mydła

notino.pl
Palmolive Naturals Moisture Care with Olive 90g - mydło

• 24 czerwca 2024 o 12:55
    Zielone mydełko w kostce
    Lubię mydełka w kostce i często wypróbowuję różne marki i warianty. Tym razem mój wybór padł na Mydło Palmolive z oliwkami i mlekiem. Mydełko zamknięte jest w papierowym opakowaniu z szatą graficzną w kolorze zieleni. Na wierzchu mydełka wytłoczone jest logo producenta. Mydło ma zielony kolor i bardzo przyjemnie pachnie oliwkami. Ma doskonałe właściwości nawilżające i myjące, dobrze się pieni. Mydło Palmolive ma standardowy kształt, wygodny w trakcie użytkowania. Jest wydajne i trwałe: nie mięknie i nie rozmydla się w mydelniczce. Nie podrażnia skóry rąk. Generalnie to dobre, oliwkowe mydełko, które jest łatwo dostępne i można je kupić w dobrej cenie.
    Zalety:
    • wydajność,
    • ładnie pachnie,
    • dobrze się pieni,
    • nawilża skórę rąk,
    • nie podrażnia,
    • dobrze oczyszcza
  • 22 listopada 2023 o 22:41
    Mydło niegdyś stosowane w mojej rodzinie przez wiele lat
    Najczęściej używam mydeł płynnych, jednak od czasu do czasu sięgam po tradycyjną kostke. Mydla Palmolive od lat stosowała moja rodzina, zawsze wybieraliśmy oliwkowe i zawsze kostka ta gościła w naszej mydelniczce. Typowa kostka zapakowana w foliowe opakowanie. Na nim nazwa firmy I produktu oraz obrazek przedstawiający oliwki. Formuła mydła w kostce do dłoni, ciała i twarzy zawiera mieszankę oliwki i mleka. Jest stworzone z 98% składników pochodzenia naturalnego. Mydło podczas mycia bardzo się pieni uwalniając przy tym delikatny zapach. Zapach utrzymuje się na skórze przez jakiś czas. No niestety po dłuższym stosowaniu bardzo wysusza dłonie. Ja mam z natury bardzo suchą skórę, więc to mydło stało się później dla mnie przeciwnikiem. Dlatego też sięgam po nie bardzo rzadko. Dodatkowo, gdy w mydleniczce jest woda i stoi w niej długo to niestety zaczyna się rozpuszczać i wygląda mało estetycznie. Zostawia też osad na mydelniczce. Mydło, jak mydło, jak każde inne ma i plusy i minusy. Wszystko zależy od kondycji naszych dłoni.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza dłonie ze wszelkich brudów
    • pieni się podczas mycia
    • uwalnia przyjemny oliwkowy zapach
    • standardowa kostka
    • znane od wielu lat
    Wady:
    • może wysuszać dłonie
    Summer
    17 września 2023 o 13:55
    Mydło jak mydło
    Mydła w kostce używam wyłącznie do higieny dłoni. Ma wygodny kształt, powodujący, że łatwo go używać. Zapach jest przeciętny, taki po prostu mydlany i raczej mało wyczuwalny. Pieni się dobrze, dobrze też oczyszcza skórę, nie tylko ze zwykłego brudu, ale też np. z resztki make-upu, która zostaje na opuszkach palców po jego nałożeniu na twarz. Trochę wysusza skórę, muszę szybko posmarować ją kremem.
    cookiks
    21 czerwca 2022 o 9:07
    Czar wspomnień
    Te mydła - podobnie jak z Luksji - moja mama kupowała od kiedy pamiętam. Przez baaardzo długi czas myłam się mydłami w kostce, dopiero gdzieś w liceum pomyślałam, że żele są wygodniejsze. Teraz jednak ja sama tworzę prawdziwe, naturalne, rzemieślnicze mydła w kostce i już dawno zapomniałam o żelach, ale to mydło z Palmolive kiedyś trafiło do koszyka mojego pod wpływem chwili i znanego zapachu przywodzącego wspomnienia. Jego skład nie jest najlepszy, bo ma mnóstwo niepotrzebnych, chemicznych dodatków. Kostka porządnego, prawdziwego mydła kosztuje około 20zł, a Palmolive dostaniemy za 2,5zł. Produkt ma natomiast wygodny, obły kształt, pozwalający na swobodne obracanie kostki w dłoniach i namydlenie ich. Pieni się to mydło jak szalone i przy odpowiedniej mydelniczce, z której łatwo odparowuje woda, pozostaje twarde i nie pęka. Natomiast wysusza dłonie, i to mocno. Palmolive to taki detergent w czystej postaci i nie ma się co łudzić, że jakieś "mleczko i oliwkowy ekstrakt" sprawią, że po myciu dłonie nie będą wysuszone (ja go używam tylko do dłoni, do ciała mam swoje mydła). Ponieważ mydło leży w łazience, z której rzadko korzystam, to wydaje mi się wydajne. Gdyby tak wywalić te chemiczne dodatki i dodać nieco więcej pielęgnujących olejów (superfat, kto lubi mydła wie o czym mówię) to może nie byłoby tak źle. Da się zrobić mydła, które mają porządny skład, nie wysuszają i nie kosztują milionów (np. Alterra z Rossmanna). Palmolive jest jednak typowym zdzierakiem produkowanym na skalę masową i nic dziwnego, że po takich mydłach ludzie zrazili się do kostek. Osobiście lubię w nim tylko ten zapach, który niezmiennie kojarzy mi się z rodzinnym domem. I wygodny kształt koski.
    Zalety:
    • Bardzo przyjemny zapach, przywodzący wspomnienia
    • Wygodny kształt
    Wady:
    • Mnóstwo niepotrzebnych w mydle dodatków
    • Wysusza dłonie
  • 25 maja 2021 o 12:08
    Oliwkowe love
    Nie do końca rozumiem negatywne opinie na temat tego mydła, bo u mnie spisało się ono bardzo dobrze. Świetnie oczyszcza dłonie i co najważniejsze nie wysusza ich. Ma do tego bardzo ładny, oliwkowy zapach.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • ładnie pachnie
    • wydajne