WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Wody toaletowe damskie

Oriflame Enigma Dare to Dream Edition EDT

boe22
    16 listopada 2019 o 16:05
    Lubię go na przekór samej sobie!
    Słodkości nie dla mnie i nie w moim stylu, nie znoszę cukru i w zapachach i w jedzeniu. Nie znoszę katalogowców- wszystkie mają jakąś wspólną nutę przewodnią, a firmy te idą w ilość, zamiast w jakość i każda kolejna sztuka na szybko tworzona jest płaska i podobna do poprzednich. Perfumy kupuję tylko i wyłącznie w sklepach internetowych i tylko na podstawie piramidy zapachowej, połączenia ulubionych nut i grupy olfaktorycznej. Ważny jest też dla mnie sam flakon. I zawsze kupuję w ciemno, bez niuchnięcia. Rzadko nie trafię ;). Do tego szukam takich, które się kocha, lub nienawidzi, z naciskiem na nienawidzi! I już wiem, że pewnie będą dla mnie. Ale do brzegu! Tam gdzie choć śladowa ilość fiołka, irysa, mchu i wetywerii, tam muszę wepchnąć nos i sprawdzić! Wzięłam więc flaszkę, gdy pojawiła się w sprzedaży(a właściwie prawie mi ją wepchnięto, ale myślę sobie: no jakieś lubiane przeze mnie nuty tam są), choć nie spodziewałam się niczego dobrego, sam flakon paskudny i do tego perfumy katalogowe.... słodkie i kwieciste, więc nie dla mnie, a jednak! I na przekór samej sobie je polubiłam i to bardzo! Poza tym, co już wymieniłam, wyczuwalna jest również plumeria, ylang-ylang. To najsłodsze perfumy jakie miałam, ale jakoś mnie nie mdli, chyba sytuację ratuje ich lekka ziemistość. Nie wyczuwam też w nich motywu przewodniego firmy hehe. Miałam je tylko raz i dawno, ale ostatnio coś mnie męczyło, gnębiło, czegoś mi się zachciało, ale sama nie wiedziałam czego....no tak. Eureka. Szukam, szukam. Nie ma. Wycofane. Ale dla chcącego, nic trudnego, więc zdobyłam kilka flaszek(za zbyt wygórowaną cenę) i mam po raz drugi. I pewnie już nie kupię, bo będą coraz trudniej dostępne, ale zapas mam. Swoją drogą- jedyne dobre perfumy Oriflame i wycofali? Śmieszne to zaprawdę! Czego to ludzie nie wymyślą.
    • Flakon
  • 11 września 2014 o 12:30
    Czysty luksus :)
    Dostałam flakonik 50 ml i od razu zabrałam się za testowanie :) A wiec po pierwszym psiku juz byłam zadowolona,otulił mnie cudowny zapach świeżych kwiatów bez ani grama alkoholu.Naprawdę śliczne,pomyliłabym je z zapachami z górnych półek. Pięknie się wtapia w skórę i rozwija z biegiem godzin. Pryskałam się o 14 a czułam intensywnie na nadgarstku późnym wieczorem koło 21 więc dla mnie trwałość mega. Najważniejsze że z przyjemnością się ich ich używa bo zostawiają uczucie takiej luksusowej świeżości/mydełka,typowo kobiece. Flakonik super prezentuje się na półce. Polecam miłośniczką świeżych kwiatowych perfum :) Używam tego produktu od: tydzien Ilość zużytych opakowań: 50ml w trakcie
  • 6 czerwca 2014 o 21:03
    Za bardzo...
    Dla mnie zbyt mocne, zbyt ciężkie, zbyt infantylne... Najpierw bardzo słodkie, trochę duszące, później jest już lepiej, ale nie są to moje nuty zapachowe... Raczej więcej odkrywają niż zakrywają, nie intrygują... Nie mogę się jednak zbytnio przyczepić, bo są dość trwałe i mimo wszystko "ładne". Wygrałam je przypadkowo w konkursie i w sumie jestem zadowolona, że od czasu do czasu mogę pachnieć i czymś takim ;) Jeden flakonik w zupełności wystarczy na długi czas, więc jak ktoś polubi ten zapach, to na pewno jest to inwestycja opłacalna... Jedyny minus to kształt flakonu, mnie osobiście nie odpowiada. Mało poręczny i jakoś szczególnie nie stroi na półce, trochę taki dziki pomysł... Ta zdejmowana wydłużona góra moim zdaniem jest trochę tandetna i przeszkadza. Używam tego produktu od: ponad roku, może dłużej... Ilość zużytych opakowań: jeden normalny flakon
  • 3 czerwca 2013 o 19:59
    Zapach, który zaskakuje
    Zaskakuje. Najpierw na minus, zdecydowany minus. Czuję się jakbym utknęła w kiepskim zakładzie fryzjerskim, czuję woń marnej jakości kosmetyków do włosów. Za ostro, za mocno, zupełnie nie tak jak obiecuje producent. Mija jakiś czas i zapach zaskakuje-teraz pozytywnie. Jest pięknie. Delikatnie, subtelnie, a jednocześnie tajemniczo i zmysłowo. Czuję piękne kwiaty i orzeźwiające cytrusy. Gdyby zapach składał się z tej drugiej części kupowałabym go nałogowo, a tak jest po prostu dość przeciętny. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka
  • 31 stycznia 2013 o 13:42
    Całkiem przyjemny.
    Zapach słodki niemalże do granic możliwości, ale słodkość ta jest przemyślana, nie jest to zwykły ulepek, jakich wiele. Nie potrafię rozbić Enigmy na poszczególne nuty, ale muszę powiedzieć, że całkiem mi się podoba. Gdybym dostała flakon w prezencie, to pewnie bym używała. Domyślam się jednak, że nie dałabym rady zużyć całych 50ml, gdyż zapach ten może męczyć i po jakimś czasie zwyczajnie się znudzić. Tej wersji brakuje tajemniczości klasycznej Enigmy. Flaszka nieładna i niepraktyczna. Trwałość taka sobie, cena zbyt wygórowana. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: próbki i testy