Wody toaletowe damskie

Balenciaga Cristobal EDT

Nasi użytkownicy zostawili 58 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 sierpnia 2012 o 13:04
    Nie z tej epoki.
    Podobnie jak Bella przeżyłam wielkie rozczarowanie, gdy poznałam Cristobal. Niby uznany jako KWC przez więszość z nas... Jasne... Zapach jest dla mnie z poprzedniej epoki. Kwaskowaty, metaliczny, zimny, odpychający. Nie wzbudza zainteresowania płci przeciwnej, ani tym bardziej otoczenia. Ubrana w niego czuję się po prostu dziwinie. Zieloność lisia figi miesza się tutaj z drzewem sandałowym, na waniliowej bazie. Na prawdę nic odkrywczego. Zapach bez polotu. Butelka - brzudka. Trwałość - 3-4 h na mojej skórze. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: odlewka 2,5 ml
  • 2 czerwca 2012 o 17:39
    God bless our noble Queen...
    Anglia i jeszcze kilka miejsc na Ziemi obchodzą dzisiaj (i jeszcze długo będą) jubel panowania Królowej Elizabiety. Magicznie zbiegła się owa piękna rocznica z testowaniem przeze mnie Cristobala. Podchodziłam kilkakrotnie do tego zapachu. Moje skojarzenia były mieszane: coś kwaskowego, pudrowego, słodkiego, lekkiego, chyba ciężkiego..? Do czorta! Co to za aromat?? I wtedy doznałam olśnienia. Ten zapach, to Angielska Królowa. Czemu dużą literą? No bo to jest właśnie Elżbieta. Panuje już sobie w tej krainie deszczowców ładnych parę lat. Widziała sporo: i wojnę i nazizm i ZSRR i jego upadek i Margaret Tatcher a nawet zniosła Tonego Blaira. I pomimo zmiany czasów, ustrojów trwa, choć zmienia się na tyle, żeby nie być tylko obiektem czasów minionych nadającym się jedynie do muzeum Madame Tussaud. Jako przedstawicielka nobliwego i starożytnego rodu wpasowuje się w każdą sytuację nie tracąc jednocześnie klasy i trzymając fason owej starej, niezachwianej monarchii. Zdaje się być klamra spinającą "tamte" czasy i nasze, obecne. Z Cristobalem jest tak samo: jest niby nobliwy, jakiś taki "miniony", odległy, lecz jednocześnie widzimy w nim klasę, bo jest ponadczasowy. Niby lekko "trąci babcią", ale jest wspaniale zwiewny, a także szlachetny. Jest jak monarchia: silna, niezachwiana od lat pomimo wielu burz, a jednocześnie nowoczesna jak jej najmłodsi członkowie, choć ich pochodzenie zdradza silny brytyjski akcent :) Wąchając nadgarstki mam przed oczyma Pałac Buckingam, jego przepych, ale i smak z jakim został urządzony. Wiem, że ten Pałac stoi od wieków i jest świadectwem bytności wielkich rodów. Widzę tor w Ascot i te multikolorowe kapelusze. Widzę Balmoral i psy Welsh Corgi Pembroke. Jednym słowem Tradycja.... Tę niezmienność, tradycję, stateczność w cudowny sposób połączoną z elastycznością niezbędną do istnienia w dzisiejszych czasach łączy w sobie Elizabieta II. I łączy Cristobal. Flakon: szlachetny, bardzo ładny Nazwa: bez znaczenia w tym przypadku Trwałość: godna, ok. 6 godzin Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: miniaturki
  • 6 marca 2012 o 16:29
    takie nic.
    "Najlepszy w kategorii", naprawdę? Naczytałam się o nim swojego czasu, naczytałam, namarzyłam, naszukałam. I wtedy nastąpiło brutalne zderzenie z rzeczywistością, bo Cristobal pachnie na mnie... proszkiem do prania. Takim tanim, chrzczonym płatkami mydlanymi i niby-perfumowanym. Kompletnie nijaki i ulotny. Taki orient, jak ze mnie baletnica. I jeszcze ten plastikowy korek. Yyych. Używam tego produktu od: testy, testy, kawałek flakonu Ilość zużytych opakowań: nie zmęczyłam, pofrunął w świat
  • 11 stycznia 2012 o 10:53
    kompletny
    ten zapach wydaje mi się właśnie kompletny. jest taki przemyślany, bez braków i niedoróbek, klasyczny, bogaty i wytworny w prosty sposób, dla kobiety, ale nie dla starej damy, elegancki bez niepotrzebnych pstrych ozdób, krzyku, wulgaryzmu i zwracania na siebie uwagi za wszelką cenę, czyste piękno. Używam tego produktu od: 2009 Ilość zużytych opakowań: kilka próbek i 100ml
    Sheenaa
    13 maja 2011 o 16:09
    Niestety, nie dla mnie
    Zachęcona pozytywnymi komentarzami na Wizażu zakupiłam miniaturę na Allegro. To było tuż przed Bożym Narodzeniem a Cristobal wydawał się nawiązywać do świątecznych zapachów: wyczuwam w nim jabłka, cynamon i wanilię. Niestety, w innych okolicznościach nie będą go używać. Zdecydowanie za mocno kojarzy mi się z dojrzałą kobietą. Miniaturka okazała się zdecydowanie bezużyteczna...:( Wielbicielki tego trudno dostępnego zapachu odsyłam do Super Pharm: Amarige Mariage jest bardzo podobny do Cristobala no i jest w promocji!;) Używam tego produktu od: użyłam kilka razy, pół roku temu Ilość zużytych opakowań: Miniatura