Balsamy do ust

Kneipp Lip Care Sensitive Care, Pomadka do ust `Olejek migdałowy i wosk kandelila`

• 31 marca 2025 o 7:53
    Mój nr 1 wśród pomadek do ust
    Kneipp to znana firma,która specjalizuje się w produkcji kosmetykow naturalnych,wegańskich. Pomadka,którą mialam przyjemność testować już któryś raz,jest dla mnie ideałem na każdą porę roku. Uwielbiam ją za działanie odżywcze,delikatny zapach słodkich migdałów i kokosa. Uwielbiam ją za szybkie natłuszczenie i odżywienie ust,które wręcz widoczne jest gołym okiem. Produkt wystarcza na długi czas i stosunkowo dłigo utrzymuje się na ustach Opakowanie pomadki wykonane jest w duchu ekologii,mocny i solidny dół z korka,a góra czyli plastik z trzciny cukrowej- świetny pomysł na wykorzystanie opakowań bo im mniej plastiku tym lepiej,a idea firmy to bycię w zgodzie z naturą. Mój mały pro tip to używanie pomadki awaryjnie na niewielkie przesuszenia i ppdrażnienia na dłoni. Działa jak plaster ochronny, łagodząc podrażnienia. W koncu to bogactwo olejków i natury zamknięte w niewielkim opakowaniu!
    Zalety:
    • Odżywienie
    • Nawilżenie
    • Szybkie działanie
    • Produkt wegański
    • Opakowanie ekologiczne
  • 17 grudnia 2022 o 11:08
    Polecam
    Solidne opakowanie - dół wykonany z korka, a góra z włókien trawy. Pomadka ma kremową konsystencję, nie posiada koloru i pachnie lekko migdałami. Bardzo przyjemny zapach. Jest to kosmetyk naturalny i wegański. Łatwo się rozprowadza i zostawia delikatnie tłustą warstwę na ustach. Fajnie nawilża usta i nawet długo się utrzymuje jak na pomadkę ochronną. Odżywia i sprawia, że usta są wygładzone, miękkie i wypielęgnowane. Kosmetyk jest bardzo wydajny i przystępny cenowo. Podczas nakładania nie musimy tych ust smarować nie wiadomo ile razy. Polecam.
  • 10 grudnia 2022 o 10:10
    Niezbędny zimą
    Pomadkę Kneipp kupiłam z ciężkim sercem, bo kosztowała 25 zł w hebe, ale moje usta były w tragicznym stanie i żadna z pomadek, które stosowałam, nie mogła im pomóc. Zachęcona pozytywnymi opiniami na wizażu kupiłam więc tą - i nie żałuję! -- Wymagania odnośnie pomadek Moje usta mają tendencję do wysychania, tworzą im się skórki, jeśli są spierzchnięte, to mam też paskudny nawyk przygryzania ich, co oczywiście pogarsza ich stan. Lubię uczucie, że pomadka jest na ustach i je chroni. Jeśli pomadka wsiąka w usta zbyt szybko, mam wrażenie, że przestaje działać. -- Pomadka Kneipp Pomadka jest zamknięta w solidnym opakowaniu, w dolnej części wyglądającego jak korek, w górnej zrobionego z jasnoróżowego plastiku (jeśli dobrze pamiętam deklaracje producenta, plastik powstał z trzciny cukrowej). Ogólnie rzecz biorąc jest to jeden z tych super-eko-biodegradowalnych kosmetyków, co po części tłumaczy jego cenę, ponieważ zazwyczaj wyprodukowanie eko opakowań kosztuje więcej. Opakowanie mocno się zamyka, nie ma więc problemu z przypadkowym otwarciem się pomadki, nawet jeśli spadnie na podłogę. W środku znajdziemy jasnożółtą pomadkę, która wygodnie się wysuwa - także tutaj podczas użytkowania miałam poczucie, że całość jest wykonana solidnie, a pomadka nie przemieszcza się i nie wypada ze sztyftu (miałam takie wypadki głównie z peelingami do ust z Vianka). -- Działanie Pomadka jest dość tłusta i pachnie migdałami. W temperaturze pokojowej (nie zabierałam jej za bardzo na zewnątrz) nie ma żadnego problemu z rozprowadzeniem produktu - jest kremowy i bardzo wygodnie się go nakłada. Po nałożeniu tworzy wyczuwalną warstewkę na ustach, która, jak już wspominałam, bardzo mi odpowiada. Jest dość odporna na jedzenie i picie - oczywiście zostawia swój ślad na kubku, ale wciąż czuć ją na ustach. Bardzo polubiła się z moimi ustami, ich stan znacznie się polepszył od czasu, kiedy ją mam (a myślałam, że nic nie przebije Blistexu :P). Nie mam praktycznie problemu ze skórkami i spierzchnięciem, a pomadka bardzo dobrze chroni też usta przed zimnem. Jak dla mnie - bomba!
    Zalety:
    • działanie!
    • warstewka ochronna na ustach
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • cena (ale czasem jest na promocji)
  • 4 marca 2022 o 12:58
    Długotrwała ochrona ust
    Pomadka bardzo dobrze nawilża usta, zmiękcza je i długo się na nich utrzymuje. Używam jej od około dwóch miesięcy (zimowa mroźna i wietrzna pogoda) i w tym czasie nie miałam żadnego problemu ze spierzchniętymi ustami. Pomadka ma bardzo przyjemny migdałowy zapach. Na ustach jest bezbarwna, ale pozostawia lekki połysk. Pomadka ma wygodne opakowanie - nie otwiera się samoistnie, jest całkowicie biodegradowalne.
    Zalety:
    • świetnie nawilża i odżywia usta
    • ładny zapach
    • ekologiczne opakowanie
  • 21 stycznia 2022 o 17:01
    zawiodłam się
    Pomadkę kneipp kupiłam gdyż urzekł mnie naturalny skład i design opakowania i wosk w składzie gdyż lubię ten rodzaj nawilżenia na ustach . Poza tym lubię testować nowości i fajnie było sięgnąć po cos innego niż pomadka Nivea czy Carmex :) Mam tak, że jednorazowo posiadam kilka pomadek nawilżających bo nie lubię mieć spierzchniętych ust, jedna trafia do torebki, druga na biurko, trzecia do torby sportowej. Raczej do tej pory nigdy z żadna nic się nie działo o ile opakowanie było szczelnie zamknięte. Początkowe tygodnie z Knaipp wspominam super, pomadka spełniała wszystkie moje wymagania, ładnie pachniała, super nawilżała i ogólnie stałam się chwilowo jej dużą fanką. Później przed jakimś treningiem wylądowała w torbie sportowej i na jakiś czas o sobie zapomniałyśmy. Jakież było moje rozczarowanie kiedy po około 2 miesiącach chciałam jej użyć ale okazało się to niewykonalne, gdyż ... skamieniała :( tak po prostu. Nie była poddawana specjalnej ekspozycji na słońce czy mróz, tak jakby wszystkie właściwości uleciały. Nie dało się nic zrobić, więc wylądowała w śmieciach.
    Zalety:
    • zapach, naturalny skład
    Wady:
    • skamieniała nie będąc w użyciu przez ok 2 miesiące

Zobacz także inne Balsamy do ust