Balsamy do ust

Vianek Seria Różowa, Łagodząca pomadka ochronna

Vianek Łagodząca Pomadka Ochronna do Ust

• 5 stycznia 2025 o 13:44
    Ratunek dla bardzo suchych ust
    W okresie jesienno-zimowym moje usta zawsze wyglądają tragicznie. Suche, popękane i bolące. Robiąc zakupy kosmetyczne przez internet moją uwagę zwróciła właśnie ta pomadka. Piękne opakowanie, dobry skład i świetna cena zachęciły mnie do zakupu. Szczerze to nie myślałam, że w tej cenie znajdę tak cudowny produkt, który uratuje moje usta. Byłam pozytywnie zaskoczona. Bardzo dobrze nawilża i chroni na długo. Już po kilku użyciach zauważyłam dużą różnicę, a teraz nie muszę się martwić, że problemy powrócą. Masełkowa konsystencja sprawia, że łatwo się ją rozprowadza. Nie ma uczucia lepkości. Zapach i smak jest moim zdaniem neutralny.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża i chroni na długo
    • Niska cena
    • Dobry skład
  • 22 lutego 2024 o 22:48
    Pomadka ochronna o bananowym zapachu
    To moja kolejna pomadka ochronna z Vianka i ponownie jestem zadowolona. Przede wszystkim ma ona masełkową konsystencję, którą uwielbiam i całkiem przyjemny bananowy zapach (choć muszę przyznać, że jednak wersje winogronowa i morelowa bardziej przypadły mi do gustu). Kolejnymi plusami są dobrej jakości opakowanie oraz przystępna cena, bo na stronie producenta jest często w promocyjnej cenie np. za ok. 10 zł. Natomiast do małych minusów zaliczyłabym krótkie PAO oraz mniejszą dostępność w drogeriach stacjonarnych.
    • Dobrze nawilża usta
    • Konsystencja
    • Cena (regularna 14 zł)
    Wady:
    • Krótkie PAO (3 miesiące)
    • Słaba dostępność w stacjonarnych drogeriach
  • 13 stycznia 2024 o 12:35
    Dobra pomadka na zimę to mój ust have. W tym okresie potrzebuję mocno nawilżającej, odżywczej pomadki, która dodatkowo będzie chronić usta przed działaniem takich czynników jak wiatr, śnieg czy mróz. Pomadkę łagodzącą marki Vianek zakupiłam właśnie z myślą o zimowej aurze kiedy mam problem z przesuszonymi, pękającymi ustami. Sprawdza się u mnie świetnie, nawilża, odżywia i łagodzi dyskomfort a dodatkowo każdą aplikację umila mi jej wspaniały zapach. OPAKOWANIE Pomadka zapakowana jest w śliczny kartonik z charakterystyczną dla serii grafiką przedstawiającą Zalipiańskie kwiaty. Kolorystyka jest bardzo delikatna – biel, róż i zieleń świetnie ze sobą współgrają. Z boku opakowania znajduje się dokładny opis produktu, skład. Samo opakowanie pomadki jest charakterystyczne dla tego typu produktów. Zatyczka ma kolor biało-różowy i znajduje się na niej logo marki, nazwa produktu i skład. Sztyft natomiast ma kolor ciemnoróżowy. Mechanizm wysuwania działa bez zarzutu od samego początku stosowania. Całość prezentuje się schludnie i ładnie. Na uwagę zasługuje również trwałość – napisy nie ścierają się, opakowanie nie pęka nawet podczas noszenia w torebce. POMADKA Pomadka ma wspaniały, naturalny skład oparty na wosku pszczelim, oleju kokosowym oleju jojoba, lanolinie, maśle shea, kakaowym, czyli mocno odżywczej kompozycji naturalnych maseł i olei, które dbają o kondycję naszych ust nawet w niesprzyjających warunkach. Pomadka ma lekko żółtą barwę i bardzo przyjemny, kwiatowy zapach. Sztyft jest dosyć twardy i zbity, ale pomadkę jednak łatwo nałożyć na usta, pozostawia na nich leciutką warstewkę ochronną. Świetnie nawilża usta i zapobiega ich wysychaniu na dłuższy czas. Nadaje się również jako baza pod pomadkę do ust. Dzięki swojej twardości balsam nie zużywa się szybko i wystarcza naprawdę na długo mimo kilkukrotnej aplikacji w ciągu dnia. Cena jest korzystna dla portfela. Naturalny i czysty skład jest niewątpliwym plusem. PLUSY: + śliczny zapach + dobrze nawilża i odżywia + zapobiega wysychaniu ust, łagodzi uczucie dyskomfortu + jest wydajna + ma ładne opakowanie + korzystna cena + dobry skład
    Ann9555
    10 stycznia 2024 o 9:20
    Wszystko się tutaj zgadza
    Pomadka ma bardzo ładną grafikę i wytrzymałe opakowanie. Nie ma problemu z wydobyciem jej z opakowania. Konsystencja super, bardzo dobrze rozprowadza się na ustach. Nie jest ani zbyt zbita ani zbyt masełkowata, a co za tym idzie produkt jest wydajny. Duży plus tutaj za cenę i za skład. Produkt przyjemnie nawilża i chroni usta. Na obecna aurę sprawdza się super.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    Wady:
    Monko
    6 grudnia 2023 o 16:44
    Pomadkę Vianek zdecydowałam się zakupić po tym jak dowiedziałam się, że uwielbiany przeze mnie Carmex nie jest takim ideałem jak myślałam ;) Ze względu na to postanowiłam kupić coś z naturalnym składem i w podobnych budżecie. Padło na różową serię Vianek i był to strzał w dziesiątkę! Świetny skład, bardzo przyjemna na ustach i miły zapach. Obowiązkowa na zimne dni kiedy usta potrzebują dodatkowej ochrony!

Zobacz także inne Balsamy do ust