Płyny do demakijażu

BasicLab Dermocosmetics Micellis, Normalizujący żel oczyszczający do skóry tłustej, trądzikowej i wrażliwej (nowa wersja)

Basiclab Micellis
Basiclab Mini Normalizujący żel oczyszczający do skóry tłustej, trądzikowej i wrażliwej 100 ml
BasicLab Micellis Żel Oczyszczający Skóra Tłusta i Wrażliwa 100ml
BasicLab
Normalizujący żel oczyszczający do skóry tłustej, trądzikowej i wrażliwej

• 16 października 2024 o 0:49
    Znakomity dla wszystkich wrażliwych cer (nie tylko tłustych lub trądzikowych)
    Na wstępie zaznaczę, że mam skórę suchą, a z trzech typów cery, którym BasicLab dedykuje ten kosmetyk, spełniam właściwie tylko jeden warunek: "do cery wrażliwej". Żel otrzymałam jednak jako gratis przy zamówieniu u producenta i po przeanalizowaniu składników uznałam, że mogę spróbować z niego skorzystać. Otrzymany przeze mnie egzemplarz to wersja w tubce o pojemności 100 ml. Opakowanie charakterystyczne dla marki jest bardzo estetyczne, ale wykonano je z dość twardego tworzywa, więc szczególnie pod koniec dozowanie żelu bywa problematyczne. Na szczęście w butlach większych opakowań o pojemności 300 ml ten problem zupełnie znika i produkt dozuje się bez zarzutu (sprawdziłam to zarówno w innym żelu, jak i emulsji do oczyszczania). Sam żel okazał się bardzo przyjemnym w użyciu elementem pielęgnacji. Mimo suchej i wrażliwej skóry nigdy nie doświadczyłam uczucia ściągnięcia, co uważam za nie lada dokonanie (nawet przy zwykłych żelach drogeryjnych do cer odwodnionych lub przesuszonych miałam z tym problem). Kosmetyk nie powoduje również szczypania oczu, a jego zapach praktycznie nie istnieje. Najbardziej przydał mi się jednak, gdy korzystałam z masełka do demakijażu, które miało problem z emulgowaniem i pozostawiało tłustawą warstwę, a delikatne pianki i emulsje nie radziły sobie z jego pełnym usunięciem. Ten żel idealnie je usuwał, a zarazem nie wyrządził mojej skórze żadnej krzywdy. Recenzowany żel nie zapewnił mi co prawda większego nawilżenia, ale właściwie nawet tego nie oczekiwałam (w końcu z tytułu samej nazwy skupia się na normalizacji, a nie nawilżaniu). Priorytetem było dla mnie, by oczyszczał skutecznie, a zarazem delikatnie. To zadanie w pełni spełnił i za to otrzymuje najwyższą ocenę (zaznaczyłam, że ponownie go nie kupię, wyłącznie dlatego, że po prostu nie jest przeznaczony do mojego typu cery, a marka oferuje analogiczne opcje stworzone stricte pod kątem suchych i uwrażliwionych cer).
    Zalety:
    • doskonały skład
    • skuteczne, lecz delikatne oczyszczanie
    • brak ściągnięcia nawet na suchej skórze
    • brak szczypania oczu
    Wady:
    • w mniejszej wersji 100 ml zbyt twarde tworzywo tubek
  • 18 września 2024 o 21:04
    Sprawdza się
    Mam 34 lata, cere mieszaną, od roku znowu zwracam uwagę na to żeby produkt oczyszczający twarz był dermokosmetykiem. Po dłuższym czasie używania jednego żelu chciałam coś zmienić i za radą ekspedientki kupiłam właśnie ten żel. Wygodny w użyciu, oleista konsystencja, (średni zapach), doskonale usuwa makijaż. Twarz po myciu jest bardzo dobrze oczyszczona, nie ma uczucia ściągnięcia, w mojej ocenie redukuje wydzielanie sebum co widać po trwałości makijażu. Mysle, że też dzięki niemu zmniejszyła się ilość wyprysków. Jego dodatkowym atutem jest nie wygórowana cena i częste promocje (np w Hebe)
  • 2 września 2024 o 0:10
    Bardzo dobry, skuteczny, wydajny i w uczciwej cenie żel do mycia twarzy.
    Korzystam obecnie z trzeciego opakowania pod rząd. Żel ma delikatną, przezroczystą, raczej bezzapachową konsystencję. Jego formuła jest średnio gęsta, dobrze rozprowadza się na skórze. Po nałożeniu na twarz, żel tworzy lekką pianę, która skutecznie oczyszcza skórę z sebum i makijażu bez nadmiernego wysuszania. Produkt nie powoduje uczucia pieczenia ani dyskomfortu. Konsystencja żelu sprawia, że jest on łatwy w aplikacji i spłukiwaniu, a po użyciu nie pozostawia tłustego filmu. Skóra jest świeża, czysta i przyjemnie gładka w dotyku, ale też nie wysuszona.
    Zalety:
    • Skutecznie usuwa zanieczyszczenia, nadmiar sebum i makijaż, pozostawiając skórę czystą i odświeżoną bez potrzeby intensywnego pocierania.
    • Nawet po krótkim stosowaniu ewidentnie widać mniej wyprysków - idealny do cery tłustej.
    • Nie powoduje uczucia pieczenia ani podrażnień. Jest łagodny i odpowiedni do codziennego stosowania.
    • Niacynamid pomaga w regulacji produkcji sebum, co jest korzystne dla skóry tłustej i skłonnej do błyszczenia, zmniejszając nadmierne błyszczenie i poprawiając wygląd cery.
    • Neutralny zapach
    • Bardzo wydajny, wygodne opakowanie
    • Nie zawiera parabenów, SLS, SLES, silikonów ani sztucznych barwników
    Wady:
    • Brak, ale cena mogłaby być nieco niższa
    GirlEm
    1 lipca 2024 o 19:02
    Ulubieniec ostatnich tygodni
    Używam tego produktu od kilku tygodni, jako drugi krok w pielęgnacji. Żel jest bardzo wydajny, delikatnie się pieni, świetnie oczyszcza skórę z pozostałości makijażu. Moja skóra jest typu mieszanego, z tendencją do przetłuszczania się. Ten produkt to dla mnie zbawienie w ostatnim czasie. Z jednej strony dokładnie oczyszcza, domywa pozostałości makijażu, a z drugiej nie wysusza jej, nie powoduje nieprzyjemnego uczucia ściągania. Pomaga także w łagodzeniu i wyciszaniu pojawiających się niedoskonałości. Generalnie jestem zadowolona z działania produktu, choć wydzielanie sebum nie zauważyłam, aby zostało ograniczone.
    Zalety:
    • wygodne, higieniczne opakowanie,
    • duża pojemność - 300 ml,
    • delikatny dla oczu, nie szczypie,
    • dokładne oczyszczenie skóry,
    • nie powoduje przesuszenia i ściągania skóry,
    • cena adekwatna do jakości,
    • delikatnie działa zwężająco na pory,
    • wspomaga łagodzenie i gojenie niedoskonałości,
    • brak zapachu.
    Bpjvx
    25 czerwca 2024 o 12:37
    Jest dobry
    mam 3 produkty z tej serii. co mogę powiedzieć o tym produkcie to to, że jest wydajny i spełnia swoją rolę. mam cerę mieszaną/tłustą trądzikową, ten żel działa wspomagająco dla dwóch pozostałych produktów, nie robi efektu wow, ale raczej żaden żel do mycia nie zrobi całej roboty, ewentualnie wspomoże działanie innych kosmetyków tak jak jest w moim przypadku
    Zalety:
    • Wydajny, spełnia swoją funkcję