Kupiłam ten lakier do włosów bo akurat była jakaś promocja że 2 w cenie jednego czy coś podobnego, w kazdym razie mam 2 opakowania i właśnie zużyłam pierwsze z nich.
Generalnie ja mam 2 zastosowania dla lakieru do włosów - po pierwsze używam go do włosów kiedy chcę utrwalić sobie fryzurę, a po drugie używam go do brwi gdy chcę sobie utrwalić włoski w miejscu. To mi się sprawdza i pasuje.
Opakowanie tutaj mamy jak kazdy widzi. Turkusowe z biało - pomarańczowymi napisami, wszystko pięknie. Spray działa bez zarzutu, rozpyla delikatną mgiełkę, chociaz na końcu, kiedy produktu już jest mało to trzeba się nieźle nawciskać, żeby cokolwiek wyleciało. A jednak za taką kasę spodziewałabym się możliwości zużycia kosmetyku do końca.
Przy używaniu na włosy wszystko mi odpowiada oprócz zapachu, ja akurat nie przepadam za zapachami tej marki, ale wiem, że to jest kwestia gustu, natomiast wydaje mi się, że pomimo ze produkt oceniam jako dobry to to właśnie będzie predestynowało do tego, że oznaczam, że nie kupię więcej, bo znam lakiery, które też dobrze utrwalają, ale jednak nie mają takiego męczącego dla mnie zapachu, tym bardziej że on sie też dość długo utrzymuje. Fryzurę utrzymuje dość dobrze, nie jest to extra mega hiper super hold, te włosy są wciąż podatne i nie ma kasku na głowie XD Mam też wrażenie, że on zotawia delikatny połysk, ale taki zdrowy połysk, a nie efekt tłustości, to sprawia, że włosy wyglądają zdrowiej. Co do sklejenia to oczywiście, że skleja! To jest przecież zadanie lakierów do włosów, że jakoś te włosy muszą utrwalić, a utrwalają przez stworzenie fizycznej wartwy klejącej na każdym włosie. Ale sklejenie to nie jest 'strąkowe' i nieestetyczne, fryzura jest utrzymana w kupie że tak powiem :D
Co o uzywania do utrwalenia brwi to jest to samo, psikając go na grzebyk do brwi czuję ten nielubiany przeze mnie zapach, ale utrwalenie brwi jest bardzo dobre i włoski wyglądają zdrowo, do tego całość się trzyma przez wiele godzin na swoim miejscu, podobnie jak włosy na głowie się trzymają.
Gdyby nie zapach, to na pewno kupiłabym ponownie.