Szczotki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Iwona_C
    4 grudnia 2024 o 14:43
    Wygląd super, jakość wykonania świetna, a czesanie włosów suchych i zniszczonych idzie bardzo opornie.
    Szczotka to spontaniczny zakup. Ten złoty kolor od razu przykuł moją uwagę, dużą rolę w zakupie odegrał fakt że jest ona przeznaczona do włosów cienkich łamliwych i osłabionych czyli takich jak moje. Szczotka wykonana jest z plastiku jest leciutka i bardzo poręczna. Na wielki plus że ta złota powłoka nie ulega ścieraniu, u mnie mimo wielu miesięcy użytkowania nadal wygląda jak nowa. Trzonek jest długi i dobrze wyprofilowany, wygodnie trzyma się szczotkę w dłoni, dodatkowo posiada otwór na którym możemy ją powiesić. Sama główka szczotki jest wąska i długa, posiada bardzo dużo plastikowych wypustek które są gęsto osadzone, cieniutkie i zakończone małymi czarnymi kuleczkami. Szczotka prezentuje się naprawdę ładnie i bardzo kobieco. Jakoś wykonania jest bez zastrzeżeń oprócz tego że nic nie obłazi, to wszystkie wypustki dobrze się trzymają nie wypadają nie gną się a kuleczki na nich osadzone nie odpadają. Teraz przechodzę do tej najważniejszej rzeczy czyli czesania włosów i tutaj niestety ale nie do końca jestem zadowolona z tego jak ten gadżet spisuje się na moich włosach, które są faktycznie przesuszone cienkie i łamliwe. Od wielu lat stosuje szczotki z włosem dzika i mogę stwierdzić że jest to najlepsza opcja do czesania moich włosów . Przy szczotce Neess nie spodziewałam się lepszego działania ale myślałam że będzie ono niemal identyczne. U mnie największym problemem było rozczesanie końcówek włosów , o ile szczotka pięknie sunęła od nasady głowy po długości to na końcówkach się zatrzymywała i nie była w stanie mi rozczesać włosów bez szarpania. Musiałam poświęcić temu etapowi dłuższy czas i robić to partiami. Tak więc to akcesorium raczej przy włosach suchych i zniszczonych może się nie sprawdzić, a to niestety wielka jej wada bo do takiego typu włosów jest przeznaczona. Koniec końcem bo kilku próbach czesania, dałam jej spokój i szczotka więcej sobie leżakuje niż wykonuje jakąkolwiek robotę. No cóż zupełnie nie jestem zadowolona z formy czesania jak jaką oferuje mi ten gadżet. Zachwycił mnie wygląd i jakoś wykonania, reszta niestety nie pokrywa się deklaracjami producenta. Nie zakupię ponownie
    Zalety:
    • śliczny design produktu
    • szczotka jest lekka i poręczna
    • bardzo dobra jakość wykonania
    Wady:
    • nie radzi sobie z czesaniem włosów przesuszonych i zniszczonych
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 1 sierpnia 2024 o 9:56
    polecam
    Cienkie igły świetnie radzą sobie z rozplątywaniem zarówno suchych, jak i mokrych włosów, skutecznie usuwając wszelkie kołtuny. Szczotka jest bardzo delikatna dla skóry głowy, dzięki czemu jej użycie jest przyjemne i nie powoduje podrażnień.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu