Płyny do higieny intymnej

Nau Cosmetics Żel do higieny intymnej

• 16 lutego 2025 o 20:32
    Żałuję, że go kupiłam.
    Żel ma owszem dopuszczony przez ekologiczne instytucje Ammonium Lauryl Sulfate jednak jest on równie mocny w działaniu co SLS, do tego w składzie znajdują się inne detergenty Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Disodium Laureth Sulfosuccinate co sprawia, że żel jest wyjątkowo inwazyjny. Mocno narusza BHL i mocno piecze, wysusza i podrażnia. Dziwię się, że stworzono produkt o takim składzie do mycia wrażliwych miejsc intymnych. Nawet olejek na podrażnienia tu nie pomoże, może zużyję do mycia rąk. Kupiłam w Rossmann. Nie polecam
    Zalety:
    • Butelka, cena, dostępność
    Wady:
    • Nieprzemyślany skład
    • Piecze
    • Wysusza
    • Podrażnia
  • 13 czerwca 2024 o 15:32
    Czuję się nabita w butelkę a raczej…opakowanie!
    Lubię zmieniać produkty kosmetyczne i testować nowości na rynku,żel znalazłam w hipermarkecie,niska cena,duża pojemność i totalnie nieznana mi szata graficzna-także wylądował w koszyku. Opakowanie to biała butelka oklejona bladoróżową etykietą na której znajdziemy informacje o działaniu,właściwościach,składzie…no i oczywiście producencie. A dlaczego o tym wspominam,bo jak się okazuje marka Nau Cosmetics jest tą samą marką co Siempre,nawet skład produktu jest identyczny (foto :producent PCC Consumer Products Kosmet) a ja nie po to sięgam wzrokowo po inną szatę graficzną i markę będąc pewną że będę używać COŚ NOWEGO. Co do żelu nie mam żadnych zastrzeżeń,oczyszcza jak trzeba,odświeża,nie przesusza,dobrze się pieni i wypłukuje,pachnie identycznie jak Siempre Sensitive ale chciałam przetestować NOWY-INNY produkt a nie ten sam tylko w innym opakowaniu dlatego “delikatnie” się zirytowałam na producenta.
    Zalety:
    • działanie,myje,odświeża,dobrze się pieni i wypłukuje,nie przesusza,jest delikatny
    • płyn nie podrażnił,nie uczulił,nie powoduje podrażnień,swędzenia czy pieczenia
    • wygodne opakowanie z pompką
    • pojemność
    • sprawdza się przy depilacji oraz myciu całego ciała np:na wyjeździe,nie oblepia.
    Wady:
    • ten sam produkt czyli Siempre Sensitive zapakowano pod innym logiem jako Nau Cosmetics
  • 5 czerwca 2024 o 13:10
    Nijaki
    Z reguły używam żele, płyny do higieny intymnej takie które mam już sprawdzone. Jednak chciałam spróbować coś nowego i padło właśnie na ten. Cena bardzo przystępna, niska więc się skusiłam na zakup :) Buteleczka ładna, ogromny plus za papkę dzięki której możemy dozować odpowiednią ilość kosmetyku. Szata graficzna jest jak już wspomniałam bardzo delikatna, estetyczna. Skład jak zapewnia nas producent jest bardzo dobry 98% składników pochodzenia naturalnego, natomiast jeśli zagłębimy się w skład to jest tak kilka (4 składniki) które są nieporządne w kosmetykach więc zapewne to jest to brakujące 2 % Zapach bardzo bardzo delikatny, ledwo co wyczuwalny. Konsystencja bardzo wodnista, co mi nie przypadło do gustu. Wolę kosmetyki gęstsze które się nie przelewają przez palce podczas dozowania. Nie uczula, nie podrażnia. Zużyje opakowanie do końca ale jednak nie kupię go już więcej.
    Zalety:
    • Wygląd
    Drogeria Natura
    gumija
    18 kwietnia 2024 o 21:07
    Dobry skład w niskiej cenie
    Świetny produkt w dobrym składzie, dostępny w Rossmannie i niskiej cenie. Delikatnie myje, odświeża i jest bardzo wydajny. Dodatkowo duży plus za butelkę z pompeczką.
    Zalety:
    • niska cena
    • skład
    • działanie
  • 29 stycznia 2024 o 10:32
    Niedrogi, skuteczny i deliaktny - nie uczula
    Na żel do higieny intymnej natknęłam się w Rossmanie. Ma atrakcyjną cenę, dużą pojemność i dobre działanie. Wygodne, estetyczne opakowanie z dobrze działającą pompką. Zapach bardzo delikatny, skład dobry, żel jest deliaktny, nie uczula. Skutecznie delikatnie oczyszcza. Konsystencja żelowa. Myślę, że kupię go ponownie. Jest wydajny, pieni się, wystarczy jedna mała pompka.
    Zalety:
    • Deliaktny, ale skuteczny
    • Nie uczula
    • Wydajny