Niestety, ale wysusza przy dłuższym stosowaniu.
Od pewnego czasu jestem wierna żelom Yope - kupuję naprzemiennie oba rodzaje i jestem z nich naprawdę zadowolona.
Tak się jednak złożyło, że pewnego dnia mój Yopejek był na wykończeniu, a w sklepie nie było żadnego z nich - był natomiast recenzowany żel marki Herbal Care, tak więc łypnęłam szybko mym wymalowanym okiem na cenę ( a ta była zacna!) i kupiłam to cudo.
Niedawno zobaczyłam denko i cóż mogę rzec...Jedyne, co mi się nasuwa na myśl, to ''NARESZCIE SIĘ SKOŃCZYŁ''!
ZALETY:
+Poręczne i estetyczne opakowanie - plastikowa, solidna butla z naprawdę fajną pompką (może nie tak fajną, jak w żelach Yope, ale działała dobrze i nie zacinała się). Podoba mi się szata graficzna - ogólnie wszystkie opakowania kosmetyków Herbal Care są utrzymane w tej stylistyce i mi się to podoba :).
+Żelowa formuła - lekka, wystarczy niewiele, by dobrze oczyścić skórę. Żel pieni się, ale bez przesady ;). Łatwo go spłukać.
+Piękny, świeży zapach - jak dla mnie taki kwiatowo-mydełkowy, naprawdę przyjemny.
+Żel dobrze myje i pozwala czuć się świeżo przez długi czas nawet w ''te dni''.
+Nie podrażnia, choć do owych podrażnień mam niestety skłonność.
+Nie wywołuje pieczenia, szczypania itd.
+Niezły skład ( brak SLS-ów).
+Polska marka.
+Niska cena (i do tego często można znaleźć go w promocji)
+Łatwo dostępny.
+Wydajny.
WADY:
-Jedyną wadą, jaką znalazłam w tym żelu jest to, że mnie on niestety po dłuższym użytkowaniu wysusza... Myślałam z początku, że może to kwestia zmiany wody (przeprowadzałam się w tym czasie), ale nie - bo po powrocie do żurawinowego żelu Yope wszystko minęło, jak ręką odjął, a ja znowu poczułam komfort. Nie wiem, który składnik powoduje u mnie to wysuszenie - trudno powiedzieć, ale no ewidentnie jest to sprawka tego produktu, bo po żelach Yope tego nie mam...
Podsumowując - gdyby nie to, że po dłuższym czasie zaobserwowałam wysuszanie, to ten produkt miałby szansę stanąć na podium z żelami Yope, które kocham i wielbię po wsze czasy. Jego działanie (szybkie i efektywne), dobry skład, piękny, kobiecy zapach, niska cena i wydajność naprawdę zasługują na pochwałę.
Niestety, ja nie sięgnę po niego ponownie, z w/w powodu, ale i tak myślę, że warto go poznać - sądzę, że w przypadku osób ze skórą normalną i nieskłonną do alergii powinien doskonale się sprawdzić! :)