WIZAŻ logo
Olejki i masła do demakijażu

Sielanka Czerwone Maki, Masełko do demakijażu

4,4 (8)

• 6 lipca 2026 o 19:03
    Delikatne mazidło do oczyszczania cery
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Masełko do demakijażu od marki Sielanka z linii Czerwone maki to kosmetyk zamknięty w poręczny słoiczek o białej barwie z bardzo wygodną zakrętką. Jego pojemność to 100 ml. Szata graficzna jest przyjemna dla oka, na etykiecie znajdziemy grafikę maków jak i wszelkie inne informacje dotyczące produktu. Zapach masełka jak opisuje producent to subtelny zapach czerwonych maków, ale jak dla mnie jest to masełko bezzapachowe, a konsystencja twarda, dość zbita, ale nabierając w dłonie i ogrzewając je zamienia się w delikatną, emulsyjną formułę, którą dodatkowo zwilżamy wodą opuszkami palców, co pozwala nam na odpowiednie zemulgowanie go. W składzie masełka znajdziemy olej ryżowy i olej rycynowy. Natomiast skład INCI krótki, za co ogromny plus. Co do działania masełka to jest to kosmetyk, który ładnie oczyszcza skórę za równo z wszelkich zanieczyszczeń, dobrze się je wybiera ze słoiczka. Pod wpływem jak już wcześniej wspomniałam kontaktu z wodą emulguje tworząc białą kremową emulsję, którą z łatwością można zmyć, nie mam z tym problemu, dodatkowo wspomagam się innym produktem do mycia twarzy, w tym przypadku jest to pianka do mycia ale innej marki. Atutem drogeryjnego masełka jest to, że nie podrażnia ani nie wysusza skóry, podczas jego stosowania nie zauważyłam także aby podrażniał skóry wokół oczu czy zostawiał tłustą warstwę, wręcz przeciwnie skóra jest bardzo dobrze oczyszczona jak wcześniej wspomniałam, miękka w dotyku. Dodatkowo nie zapycha skóry, co zdarzało mi się w niektórych przypadkach przy stosowaniu takich produktów. Masełko jest bardzo wydajne i kosztuje niewielkie pieniądze, tylko szkoda, że jest już niedostępne w drogerii Hebe bo warto od czasu do czasu po nie sięgnąć.
    • skuteczność działania
  • 25 grudnia 2025 o 14:12
    Dobre masełko do demakijażu 4/5
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Lubię masła do demakijażu, więc chętnie sięgnęłam po to z oferty Sielanka, tym bardziej, że udało mi się je kupić w dobrej promocji na stronie Hebe. Polubiłam je, jednak nie jest to mój ideał. Produkt zapakowany jest w mały, płaski słoiczek z zakrętką. Jest to bardzo praktyczne opakowanie i pozwala na szybkie otwarcie produktu a w razie potrzeby dołożenie jeszcze na dłoń. Samo opakowanie jest małe i dobrze leży w dłoni. Jeśli chodzi o wygląda – jest bardzo estetyczne, utrzymane w minimalistycznym stylu. Przed otwarciem zabezpieczone jest folią, którą zrywamy przy pierwszym użyciu.Na naklejce znajdują się najważniejsze informacje na temat tego kosmetyku, podoba mi się szata graficzna tego produktu, piękne kwiaty i oryginalny styl. Masełko w porównaniu z innymi jest dość twarde, ale po rozgrzaniu w dłoniach zamienia się w przyjemną emulsję. Posiada białą barwę, ale jego zapach przypomina kwiaty. Nakładam je na dłoń, wykonuję masaż i jednocześnie tym prostym krokiem zmywam makijaż. Nie mam żadnego problemu z usuwaniem produktów – masełko radzi sobie z tuszem do rzęs, eyelinerem, podkładem, szminką. Jest na tyle delikatne, że stosuję je również do demakijażu oczu, nic nie piecze, nie drażni moich wrażliwych oczu, za to ogromny plus. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, za to skóra jest wygładzona, lekko nawilżona i miła w dotyku. Nie zapycha i nie pogarsza stanu cery mimo, że tego się na początku obawiałam. Produkt jest wydajny, bo nie potrzeba go wiele, aby usunąć makijaż. Na uwagę zasługuje fakt, że kosmetyk ma bardzo dobry skład.
  • 15 grudnia 2025 o 13:38
    Skleja rzęsy
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Hebe
    Dałam szansę temu masełku ze względu na pozytywne opinie. Niestety, ale u mnie się nie sprawdziło. Z jednej strony dobrze zmywa makijaż- z tym nie ma problemu. Z drugiej jednak strony ma specyficzną gęstą, maziajowatą konsystencję, przez co ciężko je zmyć. Wiem, że przy masełkach potrzebne jest dwuetapowe oczyszczanie, jednak tutaj ciężko idzie ze zmyciem tego specyfiku za pomocą dodatkowego żelu. Moje rzęsy były sklejone. Przy masełkach innych firm nie mam tego problemu.
    • Łatwe w aplikacji
    Wady:
    • Marze się- ciężko je zmyć
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 19 marca 2025 o 13:48
    Bardzo dobry produkt do demakijażu
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Uwielbiam tego typu produkty do demakijażu twarzy. W pojemniczku znajduje się aż 100 ml masełka! Masełko jest dość zbite, jednak pod wpływem ciepła naszych dłoni rozpuszcza się. Aplikacja jest bardzo prosta i szybka ✨ sprawnie zmywa makijaż ???? Po zmyciu produktu, nie czujemy nieprzyjemnego ściągnięcia, skóra też nie jest podrażniona. Kosztuje grosze i jest dostępne w Hebe
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Łatwo się nakłada
    • Nie podrażnia
  • 6 marca 2025 o 18:27
    Bardzo fajne i tanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Masełko zamknięte zostało w plastikowym, małym słoiczku o pojemności 100ml. Produkt nalany został aż po samo wieczko. W konsystencji jest strasznie zbite więc łatwiej było mi nakładać je szpatułką. Ma białe zabarwienie i dziwny zapach chodź przypomina on trochę mak. Zaaplikowany na makijaż łatwo się rozprowadza, pod wpływem ciepła tarcia szybko zaczyna się rozpuszczać. Bez żadnego problemu rozpuścił makijaż. Następnie przy użyciu pianki do mycia twarzy również bez awantur się zmył. Efektem końcowym była gładka cera bez makijażu, świetnie oczyszczona oraz gotowa do dalszych czynności pielęgnacyjnych. Produkt w żaden sposób mi nie zaszkodził.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze sobie radzi nawet z ciężkimi makijażami, jest delikatne i wydajne
    Wady:

szukaj