Farby do włosów

L'Oreal Paris Excellence Creme Farba do włosów

Bodyland.pl
Loreal Excellence Creme 10.21 Bardzo bardzo jasny perłowy blond
Loreal Excellence Pure Blonde Krem Koloryzujący 01 Ultra-Jasny Naturalny Blond
Loreal Excellence Creme 8.13 Perłowy Beż
L’Oréal Excellence Farba do włosów 5

Nasi użytkownicy zostawili 289 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 stycznia 2025 o 21:19
    Popielaty blond a może jednak rudy?
    Zakupiłam farbę w kolorze 7.1 ,,popielaty blond". Farba wydawała się być podobna z moim naturalnym odcieniem, popielatym bądź mysim pięknym blondem. Przedtem rozjaśniałam wlosy i zdecydowałam się na zapuszczenie moich naturalnych włosów, dotychczas miałam już naturalny odcień do końca uszów. Zdecydowałam się na farbowanie ze względu na niechciany już od ponad roku dołu włosów w odcieniu żółtym. Rozjaśnione już przedtem włosy wyszły w zielonym odcieniu, wiedziałam na co się pisze i byłam gotowa na to, ale nie sądziłam że mój naturalny odcień, który wydawał się 1:1 z kolorem z opakowania stanie się praktycznie jaśniejszym blondem z żółtą i rudą poświata. Dotąd nie mogę się pogodzić z tym co ta farba zrobiła z moimi włosami. Za głupotę się płaci, ale nie powinno tak wyjść. Kolor co najwyżej powinien mi góry nie załapać, a nie rozjaśnić i jeszcze taką brzydką rudą poświate zostawić. Od momentu farbowania, ok. półtorej tygodnia temu myłam skórę głowy z 6 razy. Kolor blaknie więc mam nadzieję, że ta poświata z nim też.
    Zalety:
    • Dobra maska na wlosy
    Wady:
    • kolor niezgodny z opisem
    • zadbane włosy, z którymi nigdy nie miałam problemu zaczęły mocni wypadać.
  • 4 grudnia 2024 o 0:40
    Z drogeryjnych bardzo fajna
    Jeśli chodzi o farby drogeryjne to dla mnie jest ona wysoko w czołówce razem z inna farba od L'Oreal Paris. Miałam okazje używać różnych odcieni przez lata tej farby, obecnie używam popielatego blondu 7.1 który jest chłodnym ciemnym blondem i rzeczywiście kolor wychodzi dosyć chłodny. Prezentuje sie bardzo naturalnie. Po koloryzacji Excellence Creme włosy nie są przesuszone jak w przypadku większości farb drogeryjnych, wyglądają na zadbane. Farba jest trwała i jak producent obiecuje nadaje sie do siwych włosów, ma w 100% je pokryć. Ja włosów siwych jeszcze nie mam ale moja mama ma i ona często tez używa tej farby aby pokryć siwe odrosty i sprawdza się nieźle. Ja ze swojej strony mogę polecić te farbę jesli nie chcemy decydować się na fryzjerską. Cenowo wychodzi jednak bardzo podobnie co farba fryzjerska, chyba że złapiemy ja gdzieś na promocji to wtedy zdecydowanie sie opłaca. Farba jest wygodna w użyciu. W środku znajdują sie prócz farby rękawiczki, maska odżywcza, woda utleniona, szampon pielęgnujący i aplikator grzebyk także pełna wygoda.
  • 15 sierpnia 2024 o 16:11
    Farba do włosów Loreal Paris Excellence Creme
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    W zestawie znajduje się 4 komponenty. Krem koloryzujący, który składa się z 2 opakowań, szampon i maska. Mam włosy średniej długości i jednego opakowania wystarczyło .Farba ma przyjemny zapach i pod czas aplikacji nie było żadnych podrażnień skóry głowy. Szampon super wydajny,dobrze się pieni i również ilość ok.Maska cudo, włosy łatwo się rozczesywać.
    Zalety:
    • Zapach,spora ilość produktu, efekt po aplikacji - włosy nie zniszczone,a odwrotnie wypielęgnowane.
    Wady:
    • Nie ma wad.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    AnaSky
    24 czerwca 2024 o 21:13
    Póki co najlepsza farba, jakiej używałam
    Testuję już kolejny kolor tej farby w poszukiwaniu tego idealnego. Najpierw uderzyłam w 6.03 (świetlisty ciemny blond) i wyszedł trochę zbyt ciemny, obecnie jestem zadowolona z nr 7 (blond). Choć myślę, że latem będę też eksperymentować z jaśniejszymi. W kartoniku znajdziemy niezły zestaw. Oprócz buteleczki z tradycyjnym aplikatorem także zakończenie w formie grzebyka, za pomocą którego możemy nakładać farbę. Oprócz kremu koloryzującego i utleniającego jest też szampon o łagodnym pH i maska, która starczy na kilka użyć. Standardowo jest też ulotka z instrukcją i rękawiczki ochronne - choć obecnie w pudełku znalazłam takie dużo lepszej jakości i trwałości oraz przyjemniejsze w użytkowaniu niż te standardowe zrywkacze, którymi chwytamy pieczywo w sklepie. Mieszanka jest dość rzadka i ma ten specyficzny zapach (choć spotykałam się z dużo, dużo bardziej nieprzyjemnymi). Nakłada się ją jednak dość sprawnie i gdy malujemy włosy w całości, spokojnie starcza na długość za łopatki. To jedna z niewielu farb, która rzeczywiście idealnie pokrywają wszystkie siwe włosy. Za to ją bardzo lubię. A kolor prezentuje się bardzo naturalnie. Po procesie malowania, umycia i zaaplikowania maski z pudełka włosy są cudownie miękkie, gładkie i lśniące. Aż się łapię na tym że bez przerwy ich dotykam. Jeśli chodzi o kolor niestety wraz z kolejnymi myciami lubi płowieć i się wypłukuje. Ale póki co, to zdecydowanie najlepsza firma i najlepsza farba, z jaką miałam do czynienia.
    DagiStr
    10 lutego 2024 o 19:38
    Ulubiona
    Farby używam od wielu lat, zdradziłam ją kilka razy dla innych Loreali ale ta jest jednak najlepsza. Dobrałam sobie dwa kolory, które kładę na włosy na przemian lub o danej porze roku - jesień/zima Blond nr.7 - klasyczny ciemny blond, a wiosna/lato Perłowy Beż nr.8.13 - jasny beżowy blond. Ten drugi niestety szybko się wypłukuje stąd wpadłam na pomysł używania ich na przemian, nie byłam pewna czy przy takiej różnicy kolorów wyjdzie dobrze ale efekt okazał się zaskakujący, odcienie zgrywają się ze sobą idealnie, włosy wyglądają naturalnie, mają jaśniejsze pasemka jakby muśnięte słońcem. Farba jest niezwykle wydajna, mam włosy do ramion ale dzięki temu że robię same odrosty przeczesując farbę w dół rzadkim grzebieniem - to pozwala na uzyskanie naturalnych refleksów, opakowanie dzielę na dwa farbowania. Poza dwuskładnikową farbą w opakowaniu znajdziecie szampon zabezpieczający kolor, bardzo fajną odżywkę i rękawiczki. Farba jest bardzo łatwa w zastosowaniu, a włosy po zabiegu są genialne - miękkie, puszyste, uniesione u nasady i lśniące, nigdy nie wysuszyła mi włosów co zdarzyło się przy innych produktach. Dla mnie jest to produkt bez wad.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Niezawodny efekt
    • Łatwość użycia