Szampony do włosów

Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów, Szampon `Codzienna pielęgnacja jojoba`

ziaja Szampon do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju włosów (olej jojoba) 400ml
E-Glamour.pl
Ziaja Szampon codzienna pielęgnacja jojoba 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 38 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Emi987
    5 października 2024 o 22:08
    I tak i nie
    Szampon ogólnie przyjemny, ale chyba w składzie ma za dużo wszystkiego na raz. Jest to szampon uniwersalny, o przyjemnym zapachu, żelowej konsystencji, który dosyć dobrze się pieni, ale przy dłuższym stosowaniu chyba jednak trochę obciąża. Ale nie jest to na pewno zły kosmetyk.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Duża pojemność
    • Dobrze oczyszcza
    Wady:
    • Trochę obciąża
    anna996
    29 kwietnia 2024 o 9:52
    Ładnie pachnie, dobrze myje i oczyszcza włosy
    Jest do dobry szampon: - ma ładną, zgrabną butelkę z minimalistyczną szatą graficzną - konsystencja żelowa, dosyć gęsta - przyjemny, słodki zapach, przypominający zapach jabłka - korzystna cena w stosunku do pojemności - szampon nie uczula, nie podrażnia itp. - dobrze myje i oczyszcza włosy, nie obciąża ich, nie przetłuszcza itp. - jest szeroko dostępny. Ogólnie: dobry szampon, na pewno nie jest gorszy od droższych produktów. Jestem z niego zadowolona, włosy po nim są świeże i lekko błyszczą. Kupię ponownie.
  • 6 lipca 2023 o 12:49
    Całkiem nieźle, ale do ideału mu dość daleko.
    Jego posiadaczką stałam się przypadkowo - uratowałam prawie całą butelkę przed wyrzuceniem, bo jego pierwszy właściciel dostał po nim uczulenia. Ja natomiast byłam z szamponu bardziej zadowolona. Moje włosy: niskopory w typie 1a, przetłuszczające się, od jakiegoś czasu myję je co 2 dni i ewentualnie ratuję się suchym szamponem. W czasie używania kosmetyku były długie do łopatek. Pierwsze, na co zwróciłam uwagę to zapach. Wyczuwam w nim niezbyt intensywne gruszki. Naprawdę przyjemny, delikatny aromat, nie znudził mi się aż do końca. Szkoda tylko, że nie zostawał na moich włosach. Miał przezroczystą konsystencję o średniej gęstości, nie zjeżdżał z dłoni ani z włosów. Dość mocno się pienił przy myciu na 2 razy (jak to rypacz) oraz dobrze mył skórę głowy i włosy. Zostawały świeże raczej przez standardowy dla mnie czas, nic krócej i nic dłużej - więc nie jest źle. Mimo to czasem miałam wrażenie, że jest trochę zbyt mocny, bo naskórek zaczynał się sypać. Zrobiłam od niego przerwę, a później używałam go nieco rzadziej - wtedy obyło się bez żadnych złych przygód. Trochę plątał włosy, miałam czasami problemy z rozczesywaniem - ale tylko wtedy, gdy nie użyłam odżywki. Butelka standardowa dla firmy, minimalistyczna. Otwór w zatyczce jest odpowiedni co do gęstości płynu. Pod światło widać zużycie. Podsumowując, dla moich włosów i skóry szampon okazał się dość dobry przy stosowaniu ok. 2 razy w tygodniu, czasem rzadziej. Podobał mi się jego zapach, ale to chyba trochę za mało, żebym w najbliższej przyszłości ponownie go kupiła. Daję mu 3,5 gwiazdki.
    hipcio0
    20 sierpnia 2022 o 14:55
    Bardzo dobry produkt
    Szampon o bardzo ładnym zapachu, dokładnie, ale też delikatnie oczyszcza włosy i skórę głowy. Dobrze się pieni, przez co jest wydajny. Włosy po użyciu są miękkie i dobrze się rozczesują.
    Zalety:
    • zapach, cena, łagodne działanie
    MamaUli
    19 kwietnia 2021 o 21:19
    Zawiódł po dłuższym stosowaniu
    Szukałam delikatnego szamponu dla moich cienkich niskoporowatych włosów i wrażliwej skóry. Od szamponu oczekuję, że będzie delikatny, nie wysuszy włosów i nie podrażni skóry. Nie potrzebuję specjalnego oczyszczania, peeling skóry głowy od czasu do czasu w zupełności mi wystarcza. Ten szampon o w miarę przyzwoitym składzie początkowo spełniał swoje zadanie - mył, delikatnie się pienił, dobrze spłukiwał, nie plątał włosów, nie wymagały tony odżywki po myciu. Niestety po kilku tygodniach ( mniej więcej w połowie opakowania) pojawił mi się suchy łupież, a skóra głowy zaczęła swędzieć i piec. Działanie na włosy oceniam więc bardzo dobrze, niestety nie jest odpowiedni dla mojej skóry głowy. Dawała mu jeszcze szansę ale jest co raz gorzej i nie uda mi się skończyć opakowania.
    Zalety:
    • Tani
    • Skład nie jest najgorszy
    • Delikatny przyjemny zapach
    • Nie plącze i nie wysusza włosów
    • Dobrze się spłukuje
    Wady:
    • Podrażnia skórę głowy
    • Powoduje suchy łupież