Szampony do włosów

L'Oreal Paris Elseve, Magiczna Moc Olejków, Więcej niż szampon

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

C_in_i
    1 stycznia 2024 o 23:07
    Mieszane uczucia...
    Szampon dostałam w prezencie. Po pierwszym użyciu nie bardzo wiedziałam co o nim sądzić - mega gęsta konsystencja, która ciężko się rozprowadzała po moich włosach, do tego musiałam użyć dosyć dużo produktu, żeby dobrze napienić włosy, przez co wydajność ma słabą. Do tego bardzo intensywny zapach, niby ładny, ale to jest szampon a nie perfumy... Jakoś do niego nie podszedł mi. Odczekałam ok miesiac, zanim użyłam go kolejny raz i w zasadzie niezbyt dużo się zmieniło. Szampon dobrze oczyszcza włosy, są one bardziej miękkie, wygładzone i podatne na stylizację. Wszystkie obietnice producenta są spełnione. Jednak w moim przypadku produkt ten nie nadaje się do częstego używania, ponieważ podrażnił skórę głowy. Takiego świądu dawno nie wywołał u mnie żaden produkt. Świetnie się sprawdzi gdy potrzebujemy szybko odżywić włosy, by wyglądały jak milion dolarów, ale nie mamy czasu na długie zabiegi pielęgnacyjne. Zdecydowanie nie nadaje się do codziennej pielęgnacji. Opakowanie też średnio się sprawdzą - ciężko wydobyć resztkę produktu, nie da się go wycisnąć z tuby, trzeba ją rozciąć.
  • 14 listopada 2022 o 19:34
    Spisuję się - oczyszcza jak szampon, odżywia jak odżywka
    Szampon trafił w moje ręce, ale nie byłam do niego przekonana. Przede wszystkim- jak coś może dobrze oczyszczać a jednocześnie nawilżać, odżywiać ? Wydawało mi się , że produkt może okazać się fatalny. Design- prosta tubka, obiecująca , że jest czymś więcej niż szamponem. Oczywiście zatytułowana seria " Magiczna Moc Olejków", którą osobiście moje włosy bardzo lubą i cenią. Baaardzo długi skład. Tubkę kładzie się do dołu otwieraniem, dzięki czemu kosmetyk aplikuję się bez problemu. Ma gęstą konsystencję, bardziej kremu niż szamponu. Przyjemny, kwiatowy zapach. Jest wydajny. Dobrze myje włosy, po jego użyciu moja czupryna była czysta, choć trzeba podkreślić, że szampon nie pieni się szalenie i nie ma tu mowy o super oczyszczaniu. Włosy są czyste, pachnące a dodatkowo naprawdę nawilżone, odżywione, pełne blasku, pięknie pachną i są wzmocnione. Moje włosy bardzo się polubiły z tym kosmetykiem. Mam włosy grube i bardzo gęste, ale też niesforne, puszące się, bardzo suche, z skłonnością do rozdwajania się , łamania. Ogólnie muszę bardzo dbać, bo inaczej wyglądają jak u stracha na wróble. Po tym szamponie moje włosy stają się zdyscyplinowane, delikatnie je też dociążył, co u mnie jest plusem, bo inaczej szopa. Ja jestem bardzo zadowolona, uważam, że w tej cenie jakość i działanie jest genialne i naprawdę dorównuję profesjonalnym kosmetykom. Polecam.
  • 19 października 2022 o 12:55
    Mmmm idealny
    Magiczna moc olejków coś więcej niż szampon dostałam tym razem w prezencie od mojej szwagierki. Wszyscy w rodzinie wiedzą że zajmuje się testowaniem produktów więc co chwilę mi coś nowego podrzucają i na recenzje moja z niecierpliwością czekają. Produkt znajduje się w bardzo ładnej tubie.Tuba przyciągająca wzrok. Tuba w kolorze perłowo złotawym z złotą nakrętką z lekka poświatą. Napisy na tubie w kolorze czarnym oraz złotym .Na opakowaniu znajduje się perłowo biale okienko. Nakrętką typu klik. Tuba wykonana z dobrej jakości plastiku. Plastik miękki dzięki czemu produkt łatwo się wyciska. Opakowanie poręczne,dobrze się trzyma w dłoni nie wyślizguje się i dobrze prezentuje się na półce łazienkowej. Opakowanie o pojemności 200ml. Szampon o dość gęstej konsystencji przypominającej maskę do włosów. Szampon w kolorze mleczno-białym. Szampon o bardzo ładnym słodkawym nie duszącym zapachu. Szampon dobrze się nakłada, wystarczy odrobina by umyć porządnie nim włosy. Szampon bardzo dobrze się pieni I dobrze się spłukuje. Po umyciu nie mam problemów z rozczesaniem włosów. Szampon dobrze odżywia włosy dosłownie jak odżywka więc dlatego po umyciu nim głowy nie stosuje dodatkowo odżywki. Po wysuszeniu włosy są, miękkie błyszczące i w całkiem niezłej kondycji. Włosy po wysuszeniu pachną obłędnie. Zapach na włosach utrzymuje się do następnego mycia. Szampon naprawdę dobry nie powoduje powstania łupieżu. Szampon to według mnie świetny produkt którego mogę użyć w pośpiechu nie martwiąc się o wysuszenie włosów.
    Zalety:
    • Ładne poreczne opakowanie
    • Konsystencja
    • Obłędny zapach
    • Ułatwia rozczesywanie włosów
    • Włosy miękkie i błyszczące jak po użyciu odżywki
  • 9 lipca 2021 o 9:28
    No nie wiem
    Szampon zakupiłam szukając czegoś co mogłoby dociążyć moje średnio-idące w wysokoporowate włosy . Szampon podczas mycia i po sprawdził się świetnie, włosy miękkie i łatwe w rozczesaniu. Niestety podczas suszenia (i to na zimnym powietrzu) włosy zaczęły być jakieś tępe(?). Puszą się i ciężko je rozczesać. Muszę dociążać ten puch olejkiem . Dodam że po umyciu i nałożeniu olejku na mokre włosy po tym szamponie miałam równie beznadziejny efekt. Nie swędzi mnie po nim skóra głowy ani nic innego , tragedii nie ma ale też nie ma tego co miał spełniać ten produkt. Nie ma obiecanego blasku, mam nawet wrażenie że włosy są po nim suche czyli przeciwieństwo tego co obiecał producent. Nie kupię go ponownie, być może wypróbuję 2 pozostałe.
  • 5 czerwca 2021 o 21:33
    Super produkt na wyjazd
    Jestem posiadaczką długich włosów, mają tendencję do przeszuszania się. Włosy myje codziennie ponieważ bardzo szybko się przetłuszczają i robią się przesuszone. Zwykle z szamponem muszę używać odżywki, a szampon Elseve to jedyny szampon który mogę użyć bez dodatkowej odżywki. Miałam go na obecnym wyjeździe i produkt u mnie sprawdził się doskonale. Szampon jest zamknięty w tubce o pojemności 200ml. Dobrze się wydobywa z niej produkt. Konsystencja produktu jest bardzo gęsta i dobrze rozprowadza się na włosach. Szampon ma konsystencję białej odżywki. Doskonale się pieni na włosach i bez problemu z nich spłukuje. Zapach jest bardzo przyjemny. Dzięki niemu aplikacja produktu na włosy to czysta przyjemność. W składzie znajduje się dużą ilość olejków m.in olej lniany, olej kokosowy, olej z dzikiej róży czy olej z nasion słonecznika. Jeżeli chodzi o działanie to przy codziennym stosowaniu szampon sprawdza się bardzo dobrze. Włosy są oczyszczone i odświeżone. Skóra głowy jest dokładnie umyta. Dużym plusem jest to że włosy łatwiej się rozczesują. Zauważyłam także że włosy są gładkie i pełne blasku oraz cudownie pachnące. W ciągu dnia moje włosy mniej się plączą i są bardziej podatne na układanie. Uwielbiam ten szampon za miękkość i lekkość jaką daje moim włosom. Dużym plusem jest to, że szampon nie obciąża moich włosów. Nie powoduje on też żadnych skutków ubocznych. Produkt łączy w sobie szampon i odżywkę dzięki czemu możemy zastosować jeden produkt na włosy co idzie w parze z wydajnością i oszczędnością. Zdecydowanie polecam ten szampon osobom, które potrzebują szybkiej pielęgnacji włosów.
    Zalety:
    • Produkt 2w1
    • Krótki czas aplikacji
    • Konsystencja odżywki
    • Cudowny zapach
    • Piękne błyszczące, nawilżone i wygładzone włosy
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl