Cienie do powiek

Flormar Color Palette Eyeshadow Paleta cieni do powiek

• 11 stycznia 2022 o 19:32
    Cienie do powiek
    Przyzwoite cienie, dobrze się trzymają na powiekach, dobrze się nakładają. Nie zbrylaja się po dłuższym czasie. Oko wygląda delikatnie i profesjonalnie. To moje pierwsze cienie z tej firmy i mam je bardzo długo. Są bardzo wydajne. I na prawdę ten mat jest bardzo piękny. Są również w przyzwoitej cenie. Naszukalam się ich w Rossmanie, ale było warto.
    Zalety:
    • Super cena
    • Dobrze się trzymają
    • Nie zbijają się na powiekach
    • Kolor jest bardzo ładny
    • Nie sypią się
  • 23 kwietnia 2021 o 11:36
    Na plus
    No muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona. Mam paletkę w kolorach matowych brązów, która mi się ostatnio marzyła. Kupiłam ją za zawrotną cenę 5zł na wyprzedaży w Rossmannie, więc szkoda było nie wziąć. Kolory są bardzo ładne, brązy nie wpadają w czerwienie, są też dość trwałe - nie zauważyłam żeby jakoś rażąco wchodziły w załamania powiek czy też wycierały się. Oczy mnie po nich nie szczypią. Podsumowując jak dla mnie bardzo fajne cienie.
  • 26 stycznia 2021 o 19:05
    Ciekawe odkrycie w przyzwoitej cenie:)
    Cieni do powiek używam codziennie, ale nie wykonuję przy ich pomocy skomplikowanych makijaży oka. Lubię jednak, gdy powieki są ujednolicone i pokryte kolorem, najlepiej matowym. Dotąd jednak stawiałam na marki Max Factor oraz Revolution. O Flormarze nie słyszałam:) Czas było to zmienić, gdy nadarzyła się okazja. Opakowanie Cienie kupiłam w promocji za około 19 złotych. Wybrałam numer 008 Dance of Sepia. Dostałam je w estetycznej, czarnej, prostokątnej paletce z logo marki. Jakość jej wykonania nie pozostawia nic do życzenia. Póki co, opakowanie się nie wypaczyło i żaden element z niego nie odpadł w nieznane, a noszę je często ze sobą w kosmetyczce:). Kolorystyka Kolory w mojej paletce są stonowane. Jest ich pięć. Od cielistego beżu, poprzez jasny, spokojny róż, brudny róż, kawę z mlekiem do szarości. Dołączono do nich dwustronny aplikator w formie pacynki, którym można od biedy, nanieść produkt na powieki. Jednak ja wolę to robić przy pomocy pędzla do nakładania cieni. Pacynka, choć jest dość miękka, to nieco tępo sunie po powiece, jakby się zacierała. A takiego efektu przy aplikacji nie lubię. Konsystencja Konsystencja cieni Dance of Sepia jest dość zbita. Na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie suchej. Ale to tylko wrażenie. Im dalej w las, tym jest lepiej. Gdy sprawdziłam konsystencję cieni okazało się, że jest lekko kremowa, choć producent określa ją jako jedwabistą. Ale moim zdaniem, aż tak dobrze, to nie jest. Wrażenia z użytkowania i efekty Cienie Flormar nakładam zgodnie z zaleceniem, na sucho. Muszę dwa razy zaaplikować produkt, aby uzyskać taki efekt, który mnie zadowala. Ich pigmentację oceniam, więc na czwórkę. Co do osypywania – nie mam z tym wielkiego problemu, choć czasami znajduję drobinki koloru na rzęsach. Produkt Flormar idealnie nadaje się do codziennego makijażu dla dojrzałej kobiety, dając naturalny efekt. Przy jego pomocy udaje mi się wykonać delikatny makijaż, a taki właśnie preferuję. Używam ich nie tylko na powieki, ale także pod łuk brwiowy, w celu optycznego powiększenia oka, gdzie sprawdzają się bez zastrzeżeń. Trwałość produktu nie jest gigantyczna. Cienie utrzymują się na swoim miejscu, bez poprawek, około 5 - 6 godzin, potem nieco blakną. I trzeba ponownie je zaaplikować dla podtrzymania efektu. Podsumowanie Cena promocyjna cieni Dance of Sepia jest adekwatna do ich jakości. Produkt nie ma wielkich wad, które by eliminowały go z orbity moich zainteresowań. Paletkę skomponowano z idealnych dla mnie odcieni, dzięki czemu mój makijaż wygląda, tak jak lubię. Jest naturalny i nadaje się na co dzień. Istotne jest też dla mnie to, że cienie nie podrażniają oczu, ani nie powodują uczuleń. Kosmetyk marki Flormar to ciekawy i niedrogi produkt, który polecam do wypróbowania wszystkim dziewczynom, które stawiają na delikatny makijaż.
    Zalety:
    • Cena promocyjna jest adekwatna do jakości
    • Opakowanie jest solidne, nie gubi wieczka:)
    • Paletka ma piękne, subtelne kolory
    • Pigmentację cieni oceniam na czwórkę
    • Przy pomocy tego produktu można wykonać delikatny, codzienny makijaż
    • Fajnie sprawdzają się, aplikowane pod łuk brwiowy
    • Nie podrażniają oczu
    Wady:
    • Cienie lekko się osypują
    • Po 5-6 godzinach trzeba, dla podtrzymania efektu, dokonać poprawek
  • 9 stycznia 2021 o 17:08
    Flormar, Color Palette Eyeshadow (Paleta cieni do powiek)
    Paleta cieni występuje w dwóch odcieniach; róże i beże, ja wybrałam odcienie beżowe. Cienie są dość twarde nie kruszą się, ale też nie kryją przy pierwszym pociągnięciu. Makijaż jest delikatny i bardzo naturalny, jestem zadowolona z tej paletki. Nie zabiera wiele miejsca, mogę ją nosić w torebce. Używam na co dzień matowych cieni, na rynku nie ma zbyt dużego wyboru a jeżeli już znajdę to kolory mnie odstraszą. Producenci są nastawieni na makijaż wieczorny, imprezowy lub indywidualny, przeważają róże lub tęczowe kolory. Pracuję w biurze więc do pracy też chciałabym dobrze wyglądać. Polecam osobą nastawionym na delikatny makijaż na co dzień.
    Zalety:
    • Cienie są w twardym kamieniu nie kruszą się, są bardzo wydajne.
  • 10 stycznia 2013 o 21:00
    Moj HIT
    Oceniam paletke numer 07. Sa to matowe odcienie bezu i brazu. Dlugo szukalam zestawu matowych cieni. Podeszlam do kosmetyku dosc sceptycznie, mocno zastanawiajac sie, czy go kupic, szukalam recenzji w necie, ale niewiele na ich temat mozna znalezc. Zaryzykowalam i to byl strzal w 10! Mam mase przeroznych odcieni inglot, sleek, ale te cienie sa od nich duzo lepsze. Nie zauwazam zadnych minusów. Poprostu trwale, bardzo dobrze napigmentowane cienie, maja sliczne odcienie, latwo sie je rozciera, sa zupelnie matowe, nie maja zadnych drobinek ani brokatow. Obecnie to moja ukochana paletka, bez ktorej nie wyobrazam sobie makijazu. Używam tego produktu od: Miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie