Kremy na noc

The Body Shop Aloe, Soothing Night Cream Aloesowy krem na noc

• 3 stycznia 2018 o 19:46
    Krem na noc Aloe Soothing od The Body Shop
    Miałam okazję używać produktu miniaturowego tego kremu. Uwielbiam takie maleństwa, a ten słoiczek ma zaledwie 15 ml i pod względem wizualnym jest uroczy. Kosmetyki tej firmy sprawdzają się u mnie w większości przypadków jedynie do ciała, ponieważ twarz i włosy, jakoś nie bardzo się z nimi lubią. Podeszłam więc do testowania tego kremu mimo wyglądu dość sceptycznie, ponieważ nie końca przekonał mnie również zapach. Teoretycznie jest to produkt bezzapachowy, ale jak dla mnie jednak jakiś zapach ma i właśnie nie koniecznie przyjemny. Konsystencja jest natomiast dość gęsta, a krem ma biały kolor. Jego zadaniem jest odżywiać, zmiękczać i łagodzić wrażliwą skórę. Stosowanie go na noc ma nam zapewnić jej ukojenie i pomoc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu nawilżenia. Bogata konsystencja sprawia, że krem jest wydajny, a przy nakładaniu sprawia wrażenie lekko tłustego. Moja buzia dość mocno się po nim świeci, a w dotyku wydaje się być mokra, ale ze względu, że to krem na noc nie przeszkadza mi to bardzo mocno, choć nie lubię tego uczucia lepkości na skórze. Rano jednak buzia była miękka, a po przemyciu gąbeczką konjac miła w dotyku i nie świeciła się już. Na szczęście dla odmiany po kosmetyku The Body Shop nie wyskoczyli mi żadni nieprzyjaciele. Zapach utrzymuje się na skórze dość krótko co bardzo mnie cieszy, bo w tym wypadku każda minuta dłużej działałaby na jego niekorzyść. Ogólnie rzecz biorąc krem mnie jednak nie zachwycił i nie sięgnęłabym po niego ponownie. Moim zdaniem nie robi ze skórą niczego co wyróżniałoby go w pozytywny sposób, a dla samego, słodkiego opakowania raczej nie jest wart swojej ceny. Pełnowymiarowe opakowanie 50 ml to koszt około 80 zł ! Ja co prawda mam cerę mieszaną i być może dla cery wrażliwej to idealne rozwiązanie, ale dla mojego typu kompletnie się nie sprawdza.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nawilża
    Wady:
    • brak jakichkolwiek widocznych działań oprócz nawilżania
    • lepkość i świecenie skóry po użyciu
  • 4 lutego 2017 o 23:01
    Nie
    O ile krem na dzień z tej serii wspominam b. dobrze tak ten nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Tamten miał coś w sobie. Widać i czuć było jego efekty, a tu nic. Ot, zwykłe smarowidło na noc. Plus za wydajność, brak zapychania i wywoływania podrażnień. Na szczęście dostałam go w prezencie (miał być krem na dzień), bo gdybym miała wydać tyle kasy na nic......
    Betee
    13 stycznia 2015 o 10:05
    Dobry odżywczy krem z masłem shea, bez silikonów
    Krem nadaje się dla cery naczynkowej, uspakaja wrażliwą skórę twarzy. Masło shea to cudowny składnik, który odżywia przesuszoną cerę, ale nie powoduje jej przetłuszczania i błyszczenia. Krem ma jasno miętowy kolor, lekko masełkową przyjemną konsystencję, nie podrażnia, uspokaja. Mogę vo śmiało porównać do Cliniqe Redness Solutions Daily cream, tyle że TBS Aloes jest trochę lżejszy. Jeden z dwóch kremów, do których wracam. A stosowałam chyba większość kremów na rynku polskim i brytyjskim do cery naczynkowej, wrażliwej. Wydajny. Nie ma dimethiconu, ale za to ma masło shea. Polecam poszukać info o shea butter, a nawet stosować czyste masło shea na skórę, najlepiej nierafinowane. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: Jedno całe
  • 29 października 2014 o 0:37
    Aloes, cud natury
    Uwielbiam kosmetyki z aloesem, nie wspominając o piciu soku z aloesu. Co sie tyczy kosmetyków, prawie zawsze mam pewność, że kosmetyk z aloesem bedzie dobry, nie wnikając w szczegóły każda z nas zdaje sobie sprawie jaka genialna jest to roślina..cud natury. BS zawsze się sprawdza, jakośc kosmetyków jest na bardzo wysokim poziomie, dbałość o środowisko, organiczny skład i brak testów na zwierzątach sprawia że cenię sobie tę markę. Krem ten uważam za świetny..mam cere normalną bez żadnych problemów jedynie zimą skłonną do przesuszenia. Ten krem bardzo dobrze nawilża i otula skórę aloesową kołderką do snu..dobrze się rozprowadza mocno nawilża i mam wrażenie odbudowywuję skórę w czasie snu. Bardzo goraco polecam . Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 małe
    kaja008
    25 września 2014 o 13:35
    Bez rewelacji
    Przyznam szczerze, że krem mnie nie powalił. Liczyłam na coś więcej. Fakt, nawilżał ale bez spektakularnych efektów. Liczyłam na intensywne odżywienie i wygładzenie twarzy. Oraz po cichu na jakieś działanie p-zapalne ewentualnie rozjaśniające buzię ze względu na obecność aloesu. Niestety troszkę się przeliczyłam. Co do plusów: gęsta, treściwa konsystencja; nie zapycha; minusy: zapach; cena; brak intensywnego działania. Ogólnie krem nie jest zły, ale jak za taką cenę(69zł) myślałam, że będzie robił coś więcej. Na wydajność nie narzekam, ponieważ nakładałam go całkiem sporo, więc miał prawo skończyć się w tak szybkim czasie. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno