Kremy uniwersalne

Balneum Optiderm, Krem

Balneum Optiderm Krem do skóry suchej i atopowej 200ml

• 24 marca 2016 o 21:00
    Dokonały dla skóry przesuszonej.
    Używam kremów tej firmy od kilku lat i chyba do tej pory żaden inny krem nie sprawdza się na mojej skórze tak dobrze. Koi ją, kiedy jest przesuszona, dobrze nawilża, nie zapycha porów, nic złego na mojej skórze się nie dzieje. Zresztą zdecydowanie jej pomaga. Przetestowałam też te kremy na problematycznej skórze dzieci i bardzo im pomógł. Czasem testuję inne kremy, ale do tej serii zawsze wracam.
  • 26 lipca 2014 o 10:47
    Dziwactwo którego nie lubię
    Krem zapisała mojemu chłopowi dermatolog przy kuracji ratowaniu tego co zostało z twarzy, kiedy miał straszne atopowe zmiany. Po JEDNYM JEDYNYM użyciu - masakra, pojawiły się nowe zmiany, a tam gdzie juz były - prawie rany. Dodatkowo skarżył sie na drętwienie ust i języka oraz łzawienie oczu, najwyraźniej przypadkiem dotknął do powiek. Nie mam problemów z cerą, postanowiłam go użyć, żeby zobaczyć co bedzie ze mną, czy przeżyję:p żyję, używam na twarz bardzo rzadko. Za każdym razem, jeśli przypadkiem dostanie sie do oczu to strasznie łzawią, a usta i język drętwieją ZAWSZE. Męki mojego faceta się nie skończyły;) wystarczy buziak na dobranoc kiedy jestem posmarowana Balneum a po chwili skarży sie na usta i język a jesli nie umyje twarzy ma na drugi dzien podrażnienia. Nie widzę żadnego wpływu na cerę, ale może za rzadko używam. Od kilku dni smaruje przesuszone opalaniem łydki, poki co efektów brak. Używam tego produktu od: krócej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
  • 9 września 2013 o 18:06
    Fantastyczny i niezastąpiony
    Kremu optiderm używam wyłącznie do ciała i jest to najlepszy krem z możliwych! Moja skóra jest po nim cudownie miękka, rozświetlona, rozluźniona, wygładzona, nawilżona, nie swędzi i nie mam wrażenia ściągnięcia. Wszelkie krostki i wysuszenia nikną w oczach. Fenomenalny po prostu! Zapach trochę akwarelkowy, ale to dermokosmetyk dla osób, które mają problemy ze skórą, więc nie ma co liczyć na perfumy, to tak jakby od leków wymagać, żeby były smaczne. Najważniejsze, że ten krem DZIAŁA! Jego ogromną zaletą jest to, że błyskawicznie się wchłania i nie brudzi ubrań, więc można posmarować się nim także rano, albo będąc w drodze. Jest bardzo wydajny. Łatwo rozsmarowuje się po ciele. Balneum poleciła mi dermatolog na problemy z przesuszoną skórą nóg i rąk (kosmetyki drogeryjne były nieskuteczne). Cała seria jest rewelacyjna! Skóra jest w tak dobrej kondycji, że teraz kremu używam od czasu do czasu. Myślę, że to też w dużej mierze zaleta stosowania także olejku do kąpieli i pod prysznic z tej serii. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 500 i 200ml
  • 9 maja 2012 o 19:13
    Genialny!!!!!
    Jak moja biedna totalnie odwodniona atopowa skóra poczuła ten krem zaczeła się lepiej czuć:D Genialny!!! Zalety: - pięknie nawilża - nie zapycha - stosunkowo przystępna cena -koji bez dyskusyjnie -super na noc, sprawdza się na dzień również pod makijaż -wydajny Wady - hm nie wiem? Zazwyczaj używam kremu kilka razy dziennie tego nie musiałam, wręcz używałam go co drugi dzień. Apropo uwagi dziewczyny niżej włos mi się jeży na glowie jak ktoś ocenia krem dla skóry wrażliwej i czepia się o zapach! brak zapachu to zaleta! nie wada!
  • 4 września 2011 o 12:30
    Za tę cenę? NIGDY W ŻYCIU!
    Nie mam bardzo wymagającej i przususzonej skóry, jednak zdecydowałam się na zakup tego kremu. Efekty? Zerowe. Produkt ohydnie pachnie, chociaż dobrze się rozprowadza i ma przyjemną w aplikacji konsystencję. Niestety oczekiwałam nawilżenia i porządnego nawodnienia skóry, co zresztą obiecuje producent. Nic takiego się nie stało, chociaż preparatu używałam przez dłuższy czas. Większe nawilżenie i przyjemną w dotyku skórę mam po zwykłym balsamie drogeryjnym. Plusy: - przyjemna konsystencja Minusy: - specyficzny, nieprzyjemny zapach, - brak jakiegokolwiek nawilżania nawet przy skórze niewymagającej - cena Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno