Dezodoranty i antyperspiranty

Skinimal Ochronny antyperspirant 48H

• 1 września 2024 o 15:23
    U mnie sorawdza się nawet w upalne dni
    Bardzo lubię kosmetyki tej marki ponieważ są delikatne dla skóry. Dezodorant kupiłam że względu na ochronę przez te upalne dni jestem z niego bardzo zadowolona. Nie ma on konkretnego zapachu co cenie w tego typu produktach ale muszę przyznać,że daje rade przez cały dzień w upalne dni. Nie podrażnia, nie uczula i nie powoduje swędzenia skóry czego bardzo nie lubię. Jedyny minus tego produktu to atomizer psiaka białym proszkiem. Z pewnością kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Skuteczny
    • Łatwo dostępny
    Drogeria Natura
    kora777
    12 lipca 2024 o 11:45
    Fajny ale bieli ubrania
    Minimalistyczna estetyka, prosty skład i łagodne działanie. To jego niewątpliwe plusy. Świeżo pachnie - coś jak bawełniane pranie z nutą kwiatową, zapach nie jest męczący. Zapobiega poceniu skutecznie, mimo morderczych upałów. Minusem jest rozpylanie białej chmury talku, po której trzeba odczekać godzinę, aby ubrać coś czarnego i przylegającego oraz dość oporna pompka. Generalnie skuteczny i niedrogi produkt, ale dla mnie niestety do "uzytku domowego"
    Drogeria Natura
  • 3 czerwca 2024 o 11:21
    Plus za działanie, minus za atomizer.
    Bez czego, jeśli chodzi o drobne czynności, nie wyobrażacie sobie wyjść z domu? Ja zawsze muszę umyć zęby oraz użyć antyperspirantu, inaczej czuję się po prostu niekomfortowo. Jestem bardzo wybredna w kwestii antyperspirantów i mam już swojego ulubieńca, więc ciężko mnie zadowolić czymś nowym. Czy ten produkt od Skinimal podołał różnym wyzwaniom i spełnił moje oczekiwania? Antyperspirant: + zamknięty jest w klasycznym opakowaniu o minimalistycznej szacie graficznej, - minusem jest atomizer, który ciężko chodzi i nie dość że trzeba go bardzo mocno naciskać, to i dodatkowo często się zacina. Niestety widziałam, że nie tylko w moim egzemplarzu wystąpiły takie problemy, + pachnie świeżo, ale co ważne - nie dusi i nie wywołuje napadów kaszlu. Jest to zapach na tyle uniwersalny, że sprawdzi się zarówno u kobiet, jak i mężczyzn, + nie brudzi ubrań - ani nie zostawia białych plam na czarnych tkaninach, ani żółtych na białych, + faktycznie chroni przed brzydkimi zapachami na wiele godzin. Nawet po intensywnym, upalnym dniu i podczas okresu nie czułam od siebie nic nieprzyjemnego, a to nie lada wyczyn! Zawsze, gdy mam okres pocę się o wiele mocniej oraz hmm... w brzydszy sposób? Także takie dni są dla mnie najlepsze do testowania nowych antyperspirantów, bo jeśli wtedy nie zawodzą, to mam pewność, że i w "normalnym" czasie będą działać tak, jak powinny, + nie podrażnia, nie wysusza, + wydajność typowa jak na tego typu produkt. Do kupienia w drogerii Natura za 19,99/150ml w cenie regularnej. Podsumowując: jestem bardzo zadowolona z działania tego antyperspirantu, jednak z opakowania już mniej. Zdecydowanie trzeba popracować nad atomizerem, bo może on nadszarpnąć cierpliwość niejednej oazy spokoju.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta