Acetony i removery do paznokci

Isana Zmywacz do paznokci z pompką, bez acetonu, z biotyną i olejem z pestek moreli (nowa wersja)

• 16 grudnia 2024 o 14:47
    W końcu ładnie wyglądający zmywacz który potrafi urzec swoim zapachem
    Zmywacz jak to zmywacz, każdy wie- jego zadanie jest proste a i w tym zakresie może zaskoczyć. Tym razem zdecydowałam się na zmywacz ładni wyglądający i obiecujący zapach który chociaż odrobinę zniweluje smród tradycyjny. Opakowanie i jego kolor na plus chociaż wiadomo jak z pompką, jednym się zacina, drugim nie. Ja nie mam z tym problemu- nie jestem profesjonalistką od paznokci, nie widzę w tym problemu- jeśli mnie się zatnie to nacisnę jeszcze raz. Co do zapachu produktu to jest on zdecydowanie ciut lżejszy niż w przypadku takich bez dodatków. Mnie to bardzo odpowiada gdyż po ulotnieniu się smrodku, pozostaje ładny nieco kwiatowy zapach który osadza się na palcu/paznokciu i pozostaje z nim na jakiś czas. Należy jednak pamiętać, że, nadal, to niestety tylko zmywacz a nie perfumy. Dziwna sprawa z tą biotyną, której w sumie w składzie nie ma więc uważam, że producent znowu coś wymyśla aby tylko kupic produkt bez większego myślenia i analizy. Zawiera olejki w swoim składzie co zdecydowanie polepsza jego działanie i można więc zakwalifikować go jako zmywacz pielęgnacyjny. Faktycznie, mnie nieco mniej wysusza niż inne podobne specyfiki. Osobiście mam z nim lekki problem ponieważ, oprócz tych pochwał, należy tu wspomnieć, że nie zmywa tak dobrze lakierów brokatowych jak inne zmywacze np te z dyskontów. Może jest za lekki Może te wszystkie olejki sprawiają, że nie ma siły wpracować się w szorstką powierzchnię i zmyć ją dokładnie Nadaje się świetnie do zmywania gładkich lakierów oraz tych satynowo-błyszczących. Sama musze włożyć więcej pracy w zmycie paznokci u stóp gdzie chętnie używam brokatów i efektów. Podsumowując- dobry produkt, dobra kasa. Lekki problem z domywaniem fancy lakierów. I tak kupię ponownie bo lubię kiedy zmywacz daje mi coś dodatkowego niż tylko smrodek:)
    Zalety:
    • Piękne opakowanie oraz ładna szata graficzna
    • Dostępność
    • Opakowanie z pompką która potrafi być wygodna
    • Dobra cena
    • Zawiera olejki pielęgnujące i ładnie pachnie lekko zabijając smrodki
    Wady:
    • Nie zmywa dobrze lakierów brokatowych
    • Pompka czasem się zacina
    • Nie zawiera biotyny jak mówi producent
    Momo
    26 listopada 2024 o 17:50
    Słabo usuwa lakier
    Dla paznokci delikatny, nie podrażnia. Mam z natury mocne paznokcie, więc nie mogłam ocenić jego działania na łamliwych. Jednak jeśli chodzi o moc usuwania lakieru, to słabiutko... Ciężko nim zmyć nawet jedną warstwę barwy nude, a jeśli chodzi o mocniejsze w kolorze, to trzeba się natrudzić i zużyć dużo wacików. A producent obiecuje szybkie i niezawodne usuwanie lakierów o ciemnych i intensywnych kolorach, jak i tych z efektami specjalnymi. Wygodna aplikacja jeśli chodzi o pompkę, ale zdarza jej się zacinać.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie, stabilne
    • pompka
    • wydajny
    • delikatny dla paznokci
    • nie drażniący zapach
    Wady:
    • bardzo słabo zmywa lakier
    • pompka może się zacinać
  • 14 sierpnia 2024 o 20:59
    Polecam
    Dawno nie byłam w posiadaniu tak dobrego zmywacza. Zmywacz posiada wygodną pompkę co pozwala na aplikację odpowiednią ilość produktu. Mimo że to zmywacz zapach jest bardzo przyjemny i nie drażniący. Lakier szybko można być, pozostawia na paznokciu przyjemna warstwę. Dzięki temu że nie posiada acetonu jest bezpieczny dla wrażliwej struktury paznokci. Zdecydowanie mój must have przy manicure
    Zalety:
    • brak acetonu w składzie
    • przestepna cena
    • pojemnosc
    • sklad
  • 29 lipca 2024 o 23:19
    Najzwyklejszy zmywacz
    Muszę przyznać, że moje odczucia apropos tego lakieru są najbardziej podobne do tych Wizażanki, która napisała pierwszą jego recenzję. Najlepsze, co jest w tym zmywaczu to opakowanie, z miłą dla oka szatą graficzną, zachęca do zakupu. Pompka to dla mnie ani plus, ani minus, mnie na szczęście się nie zacięła jeszcze. Sam zapach może ciut delikatniejszy, niż w przypadku produktów bez dodatków, jak tu, ale i tak śmierdzi, jak każdy kosmetyk tego typu, niestety to zmywacz a nie perfumy. Biotyny nie ma w składzie, ale to nie pierwszy raz, gdy Rossmann publikuje w opisie inne składy, niż na opakowaniach, przekonałam się o tym nie jeden raz i nie tylko ja. Wysusza tak, jak każdy inny specyfik do zmywania lakieru, chociaż te olejki w składzie dają poczucie, że przynajmniej ma jakieś minimalne właściwości pielęgnujące. Jeśli chodzi o skuteczność, to dość dobrze zmywa lakier, ale nie spotkałam się jeszcze z takim specyfikiem, który miałby z tym jakieś problemy.
  • 16 lipca 2024 o 13:31
    Dobry
    Można powiedzieć , iż zmywacz do paznokci ma przede wszystkim zmywać doskonale lakier. No ale ważny jest bardzo sposób aplikacji tegoż produktu. I tu , mamy zamontowaną pompkę do dozowania, która powiem szczerze - raz ułatwia, a innym razem utrudnia , bo się zwyczajnie zacina. Na opakowaniu podano, że zapach owocowy, a dla mnie zapach kwiatowo- owocowy, ale przyznam, iż bardzo przyjemny. Opakowanie bardzo estetyczne, delikatne. Sam zmywacz swoje zadanie spełnia , gdyż zmywa dokładnie lakier i nie wysusza, jest bez acetonu / za to plus/. Stosuję lakiery jasne, różowe, więc nie wiem jak się sprawdzi przy ciemnych lakierach. Ogólnie produkt dobry i w fajnej cenie , często na promocjach.
    Zalety:
    • Zapach, dzialanie, cena
    Wady:
    • Pompka dozująca