Maski do włosów

Alterra Haarkur Granatapfel & Aloe Vera Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych `Granat i aloes`

Nasi użytkownicy zostawili 782 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 kwietnia 2025 o 9:25
    OK jako odżywka
    Po kilku tygodniach regularnego stosowania nawilżającej maski do włosów Alterra z granatem i aloesem niestety nie zauważyłam większej poprawy w kondycji moich włosów. Mimo że składniki, takie jak aloes i ekstrakt z granatu, zapowiadały działanie regenerujące i nawilżające, efekt okazał się minimalny. Moje włosy pozostały suche bez wyraźnych oznak poprawy – nawet przy systematycznym stosowaniu produktu. Trzeba jednak przyznać, że maska ma przyjemną, lekką konsystencję, dobrze się rozprowadza i nie obciąża włosów. Po aplikacji włosy były nieco gładsze w dotyku, ale efekt ten był krótkotrwały i powierzchowny. Stosowana jako odżywka delikatnie wygładzała włosy i ułatwiała rozczesywanie, jednak po wysuszeniu włosy miały tendencję do puszenia się i elektryzowania. Podsumowując – choć maska zapowiadała się ciekawie, nie spełniła moich oczekiwań pod względem realnego nawilżenia i regeneracji. Może sprawdzi się u osób z mniej wymagającymi włosami, ale w moim przypadku niestety się nie sprawdziła
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • słabo nawilża
    • włosy się puszą i elektryzują
    • ciężko wydobyć produkt
  • 20 lutego 2025 o 6:13
    Świetna
    Maska znajduje się w opakowaniu tubki co zdecydowanie jest poręczne, a jej kremowa konsystencja łatwo się rozprowadza po włosach po zakończeniu łatwo się spłukuje. Maska charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem co zdecydowanie jest atutem a jej użytkowanie jest przyjemnością i relaksem. Włosy po zastosowaniu są nawilżone, miękkie i gładkie . Po wystylizowananiu lśnią i są lekkie. Maska nie obciąża włosów.
  • 31 sierpnia 2024 o 2:39
    spełniła wszystkie moje oczekiwania
    Alterra Haarkur Granatapfel & Aloe Vera to maska, która okazała się ratunkiem dla moich suchych i zniszczonych włosów. Od pierwszego użycia zauważyłam, że moje włosy nabrały życia i zdrowego blasku, co jest zasługą wyjątkowej kompozycji składników, jakie oferuje ten produkt. Maska ma przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na włosach i otula je delikatnym zapachem granatu i aloesu. Uwielbiam ten zapach – jest świeży, subtelny i relaksujący, co czyni aplikację maski prawdziwą przyjemnością. To, co naprawdę mnie zachwyciło, to efekt nawilżenia, jaki zapewnia ta maska. Moje włosy, które były matowe i szorstkie w dotyku, już po kilku zastosowaniach stały się wyraźnie bardziej miękkie, gładkie i elastyczne. Dzięki zawartości aloesu, granatu i kwiatów akacji, maska nie tylko intensywnie nawilża, ale również odżywia włosy, przywracając im naturalną sprężystość. Cenię sobie również fakt, że Alterra stawia na naturalne składniki. Wiem, że nie obciążam swoich włosów zbędnymi chemikaliami, co jest dla mnie bardzo ważne. Maska jest delikatna dla skóry głowy i nie powoduje podrażnień, co sprawia, że mogę jej używać regularnie bez obaw o kondycję moich włosów. Po zastosowaniu maski moje włosy są nie tylko nawilżone, ale również łatwiej się rozczesują i układają, co jest dla mnie ogromnym plusem. Stosuję ją raz w tygodniu, aby zapewnić moim włosom solidną dawkę odżywienia i nawilżenia, i jestem zachwycona efektami. Podsumowując, Alterra Haarkur Granatapfel & Aloe Vera to maska, która spełniła wszystkie moje oczekiwania. Jeśli masz suche i zniszczone włosy, które potrzebują intensywnej regeneracji, ta maska jest świetnym wyborem. Naturalne składniki, głębokie nawilżenie i piękny zapach sprawiają, że jest to produkt, do którego będę wracać regularnie.
  • 28 lipca 2024 o 12:12
    Alterra, Haarkur Granatapfel & Aloe Vera (Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych `Granat i aloes`)
    Gęsta mogłoby się wydawać, że konkretna maska. Kiedyś używałam jej regularnie, ale po zagłębieniu się w pielęgnację włosów wysoko-porowatych to niestety szału nie ma. Ciężko się wyciska tą maskę z opakowania w momencie gdy jej się w połowie produktu. Zapach to najlepsza zaleta tej maski, poza tym dużej różnicy u mnie nie ma po nałożeniu jej na włosy. Dla osób z niewymagającymi włosami np. niskoporowatymi będzie to fajny produkt, dla mnie niestety kicha. Za podobne pieniądze są na rynku zdecydowanie lepsze produkty.
    Zalety:
    Wady:
  • 2 lipca 2024 o 19:00
    jako maska nie, jako odżywka daje radę
    Maska jest zamknięta w wygodnej tubie, co ułatwia aplikację i dozowanie odpowiedniej ilości produktu. Opakowanie jest estetyczne, z przyjemną grafiką przedstawiającą granat i aloes, co dodatkowo podkreśla naturalne składniki maski. Lubię je, bo łatwo wydobyć resztki produktu. Produkt ma gęstą, kremową konsystencję, która łatwo się rozprowadza na włosach. Nie spływa i dobrze przylega do włosów, co pozwala na równomierne pokrycie. Czy maska nawilża i odżywia włosy? Po jej użyciu włosy stają się nieco miększe, gładsze i bardziej lśniące. Ale czy jest to dogłębne nawilżenie, czego oszukuje od maski? Raczej nie. Jako odżywka jest w porządku. Na plus zapach- lubię kosmetyki z tej serio.