Wody toaletowe damskie

Guerlain Aqua Allegoria Cherry Blossom EDT

• 17 czerwca 2014 o 9:36
    Mydlany kwiat wiśni
    Oczekiwałam czegoś delikatnego, kobiecego, kwiatowego Przyszedł ostry, mydlany kwiat wiśni, ale trzeba mu przyznać, że ciekawy i potrafi ładnie się ułożyć Poznałam go kilka lat temu, chyba warto by było go sobie odświeżyć :) Używam tego produktu od: używałam kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: w trakcie flakonika byłam
  • 20 maja 2013 o 22:59
    Lubię
    Zacznę od tego, że ich posiadaczką stałam się całkiem przypadkowo, moja mama dostała je w prezencie i w zasadzie od razu stwierdziła, że są to perfumy dla młodszych kobiet no i podarowała je mi :) Od początku przypadły mi do gustu, są owocowe, słodkie ale przy tym bardzo zmysłowe i kobiece. Łączą w sobie niewinność prostych kompozycji i zmysłowość tych nieco bardziej skomplikowanych ;) Sam zapach jest prosty- typowo kwiatowo-owocowy, raczej wszystkim podpasuje, chyba, że ktoś naprawde nie uznaje prostych kompozycji. Bardzo wyraźnie czuć w nich wiśnie, tak jak sama nazwa wskazuje :) Wiśnia ta jest oczywiście okraszona innymi nutami zapachowymi ale nie znam się na nich zupełnie, na pewno kwiaty i cytrusy, które łącząc się z wiśniami dają tak zmysłowy zapach :) Uwaga- on naprawde działa na facetów :))) Nie wiem czy to ta wiśnia a może po prostu fakt, że ten zapach ich nie przytłacza, bo nie jest "trudny w odbiorze". W każdym razie zapach kusi :) Opakowanie jest ... prześliczne! Tak jak cała reszta flakoników z serii aqua allegoria, wyglądają cudnie. Trwałość, myślę, że standardowa jak na EDT 4-6h. Mam maksymalną pojemność 125ml więc nie szkoda mi się nimi psikać w ciągu dnia :) Mam je już drugi rok i naprawdę uwielbiam je używać ale są to perfumki tylko na okres wiosna- lato. Potem idą w odstawkę, by znowu cieszyć się nimi za jakiś czas :) Kto je ma ten wie, że jest to jeden z tych zapachów, które wprawiają w dobry nastrój :) Są to perfumki oczywiście dzienne, na wieczór zbyt delikatne ;) Polecam nie tytlko je ale i całą serię aqua allegoria. Te mam już od dwóch lat i pokochałam także inne z tej serii, wszystkie są piękne i oryginalne. Zaraziłam miłością do nich niejedną koleżankę, wiele osób pytało mnie czym tak ślicznie pachnę :) Nie daje max bo znam lepsze zapachy ale ten jest naprawde ładny i bardzo zmysłowy. Przekonałam się, że kompozycje owocowe mogą być ciekawe. Polecam :) Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: pierwsze 125ml
    dlorin
    3 grudnia 2011 o 2:46
    Subtelna wiśnia
    Mój pierwszy zapach z serii AA, kupiony z sentymentu do kwitnących wiśni. Pachnie wszystkim, co się z wiśniami kojarzy: kwiatami, owocami, pestkami. Dodatkowo wyraźnie jest w nim wyczuwalna herbata, czarna i słodka. Zdecydowanie na wiosnę i chłodniejsze dni lata, gdyż w upalne dni wychodzi z niego jakaś dziwna metaliczność, która może zmęczyć. Trwałość marna, ale posiadam 125 ml, więc mogę się pryskać bez opamiętania ;) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: zaczęte 125 ml
  • 5 listopada 2011 o 12:34
    nie jest obrzydliwy, ale
    Nie, takiego zapachu w przyrodzie nie ma. Syntetyczny, delikatnie metaliczny (może ktoś inny nazwie to: świeżością, dla mnie to chłodna metaliczność, zwłaszcza w pierwszych chwilach od psiknięcia), dopiero potem zielonoherbaciany:). Nie narzuca się otoczeniu, fajny na ciepłe dni, ale nie wiem jak trzeba chcieć, żeby poczuć się w nich tak, jak zdaje się obiecywać ich producent. Pomysł na serię AA bardzo mi się podobał i podoba, mam nawet do niej pewną słabość. Nawet jeśli czasem „forma” w jakiej podany zostaje zapach AA przerasta jego „treść”.
    Karkki
    29 kwietnia 2011 o 0:24
    Śliczniutki
    Po raz pierwszy używam słowa "śliczniutki" do określenia konkretnego zapachu. Ale taki on właśnie jest. Urokliwie prosty i eteryczny. Wiosenny powiew zwiewający płatki kwiatów z kwitnących drzew. Kupiłam Cherry Blossom w ciemno, bo koniecznie chciałam mieć nowy zapach na wiosnę. I jestem zadowolona. Dzisiaj rano wsadziłam nos w kwitnącą wiśnię i poczułam to samo co na moich nadgarstkach. Dokładnie tak właśnie pachnie on na mojej skórze przez pierwsze 2 godziny gdy tylko zniknie, dość szybko, zapach bergamotki. Przez następną godzinę czuję herbatę brzoskwiniową a na samym końcu - marcepan. Jak na zapach z rodziny Aqua Allegoria, jest on na mnie wyjątkowo trwały, bo wyczuwam go przez równe 4 godziny. Ale na pewno nie jest to miłość mojego życia i prawdopodobnie następnej wiosny będę szukać czegoś innego. Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: początek 125 ml