Catrice Photo Finish Liquid Foundation 18h (Długotrwały podkład do twarzy)

juula15
    5 września 2015 o 11:06
    Dobry
    Podkład kupiłam rok temu, wybrałam odcień najciemniejszy. Z tego co pamiętam wydawał mi się wtedy idealny. Pod wpływem emocji ostatnio kupiłam drugie opakowanie, lecz już w innym odcieniu. Podkład jest dobry, ale zdecydowanie możemy znaleźć dużo lepsze. Krycie jest w porządku, zapach i konsystnecja też. Matuje, lecz nie dostatecznie, po użyciu trzeba często nakładać puder matujący. Trwałość jest znacznie krótsza niż zapewnia producent. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: Używane 2 opakowanie
  • 29 marca 2015 o 16:41
    Sama nie wiem...
    podkład niby jest dobry, ale nie zachwycił mnie na tyle bym kupiła go ponownie. Kupiłam go skuszona pozytywnymi recenzjami. Nie jest zły ponieważ dobrze kryje i wygląda naturalnie na buzi(jeśli ktoś dopasuje sobie odcień a z nimi jest ubogo jednak ja idealnie trafiłam w odcień dlatego jestem zadowolona). Jest też nawet trwały chociaż nie jakoś super trwały, ale około 4 h bez poprawek wytrzyma chociaż po jakimś czasie od nałożenia gdzie nie gdzie ściera się, twarz zaczyna się lekko świecić, no i ogólnie podkład nie wygląda już tak dobrze jak na samym początku. Nie zachwycił mnie też jakoś specjalnie ponieważ patrząc wizualnie na twarz nie zrobił on w moim odczuciu z nia jakiegos efektu wow! lubie podkłady, które optycznie wygładzają twarz :) ten może i wygładza ale nie jakoś super pnieważ znam podklady, które robią to znacznie lepiej stąd mój niedosyt w tym kierunku :) :) Musze też przyznać, że ejst bardzo wydajny :) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednego
  • 12 marca 2015 o 22:21
    za 7,60??!!! nie mogę narzekać!
    mam 2 kolory: sand beige 010 (mam właśnie przed sobą) i caramel beige 030 - kupiłabym jeszcze środkowy, ale nie było!!!! Trafiłam na nie przez przypadek w Hebe, kosztowały 7 z groszami. Kilka razy sprawdzałam cenę!;-) uwielbiam takie prezenty 010 używam teraz, jest wg mnie minimalnie za jasny...ale uchodzi w tłumie, a z pudrem spisuje się bardzo dobrze. Opakowanie fajne, eleganckie i miłe dla oka. Butla z grubego "półmatowego" szkła i pompka. Pojemność 30 ml - ogólnie jest bardzo ok, a kosmetyk wyglada "drogo" Jeśli chodzi o najważniejsze- działania. To tu mam problem, po pierwszym użyciu spakowałam do torby z zamiarem oddania, ale za jakiś czas znowu spróbowałam i znowu i zaczyna mi się podobać. (ok, przyznaję! trochę też mąż się czepiał o ilości kosmetyków w łazience;-)) Stwierdziłam, że można spróbować jeszcze kilka razy. Mój eksperyment trwa do dziś, zauważyłam, że podkład lepiej wygląda na twarzy nałożony pędzlem (dopiero się uczę). Ładnie wyrównuje koloryt, i ma zadowalające krycie. Nie tworzy maski i zostawia mat (taki zdrowy mat, a nie tępy z mąki). Trzyma się długo, tylko traci trochę na intensywności krycia. Zapach wyczuwalny, ale mi się podoba. Nie uczula i nie zapycha Warto dać mu szansę i udać się do Hebe Drugi kolor 030 jest dla mnie za ciemny, może w wakacje będzie mi pasował...chyba, ze do tej pory będę mieć następny kosz "wow ale promocja". Zapach, opakowanie i cena (OBŁĘDNA) ta sama. Czy kupię ponownie: raczej nie, bo jest jeszcze tyle rzeczy do s próbowania!!!! (no chyba, że w cenie 7,50) Używam tego produktu od: 2-3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: mam dwa Muszę mu wstawić hit. Spisał się świetnie, a ją od tamtej pory nie znalazłam równie dobrego kosmetyku!!! Nie wiem czy jeszcze jest, ostatnio nie mogłam go nigdzie namierzyć... Czemu nie kupilam ich więcej???!!! O ją głupia!!!
  • 24 lutego 2015 o 19:47
    Do niedawna był ideałem
    Używam tego podkładu od około 2 lat, w międzyczasie przewijało się kilka innych, ale zawsze odkupowałam kolejna buteleczkę tego produktu, był po prostu najlepszy. Jego zalety to: - dobre krycie, korektor potrzeby mi był tylko na konkretne wypryski - optycznie wygładza skórę - piękne wykończenie, na skórze mimo dobrego krycia wyglądał bardzo naturalnie i dawał idealny, delikatnie rozświetlony efekt; nakładałam na niego cienką warstwę pudru matującego i wyglądał na prawdę idealnie, moja przyjaciółka zawsze, gdy go miałam na twarzy podkreślała, że to mój idealny podkład - u mnie trzymał się bez zarzutu przez około 9h, potem zaczynał znikać w okolicach nosa i brody; oczywiście absolutnie nie jest to czas zapewniany przez producenta, ale jak dla mnie wystarczający na normalny dzień pracy - całkiem wydajny - ma przyjemną, kremową konsystencję i łatwo się rozprowadza - ładne, szklane opakowanie z pompką - nie zapychał porów i nie wysuszał skóry Minusem na pewno był fakt, że na upały jednak był troszkę ze ciężki i zbyt szybko świeciła mi się po nim cera. I teraz dochodzimy do problemu, otóż do poprzedniej buteleczki mój kolor 010 był dla mnie praktycznie idealny. Ogólnie jest ładny, dość jasny i nie różowy, kiedy byłam mega blada zimą, traktowałam skórę raz na tydzień balsamem brązującym i było perfekt!. Ostatnią buteleczkę kupiłam po przerwie, wykończyłam go przed wakacjami i latem używałam lżejszych podkładów. Jakież ogromne było moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że podkład okropnie ciemnieje na mojej skórze :/ Kupiłam nieotwierane, zapieczętowane opakowanie, od razu po dostawie, więc produkt był świeży. Nie rozumiem co się stało, bo sam wygląd na cerze i trwałość podkładu się nie zmieniły... Próbowałam na różnych kremach, bazach, z różnymi pudrami, efekt bywał tylko gorszy :/ Czyżby zmienił się skład? Niestety, podkład poszedł w odstawkę, żałuję że nie ma jaśniejszego koloru w palecie. Może kiedyś skuszę się jeszcze na niego i okaże się, że jednak trafiłam na jakąś felerną partię... Za oksydowanie i jedyny wspomniany minus daję mu 3.5 gwiazdki. Używam tego produktu od: około 2 lata Ilość zużytych opakowań: 4 buteleczki
  • 16 lutego 2015 o 15:29
    Szkoda, że kolorystyka jest tak uboga.
    Posiadam cere mieszaną w stronę tłustej. Typ urody raczej ciepły, skóra jest w żółtawym odcieniu. Zacznę od plusów : +Świetne krycie, porządne średnie, ładnie się wtapia, nie tworzy maski. +Trwałość! Na mojej cerze trzyma się całą noc. +Wykończenie satynowe, wygląda zdrowo. +Nawilżający. +Niska cena. +Ładny zapach, choć to pewnie rzecz gustu. +Opakowanie A teraz minusy, właściwie mam tylko jedno zastrzeżenie do tego podkładu, KOLOR! Najjasnieszy wpada w siwo-różowo- brudny kolor , który totalnie nie współgra z moją urodą. Wyglądam w nim jak trup, albo jak bym była chora. Okropnie! Trzeci z koleji jest pomarańczowy. Tragedia. Żałuję bo uważam , że to na prawdę świetny produkt, gdyby nie te kolory, na pewno zostałby moim ulubiencem. Obecnie mieszam catrice z bourjois , mam odpowiednie krycie i kolor :) Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania