Lirene Dermoprogram Sensitive, Mineralna emulsja chroniąca przed słońcem SPF 50+ (wersja 2011)

Atenya
    14 sierpnia 2014 o 21:27
    Na mocnym słońcu się nie sprawdził:(
    Tego kremu używałam już od dłuższego czasu i jesienią, zimą oraz wiosną był ok. W tym roku użyłam go przed opalaniem (po godzinie 15 oczywiście). Co prawda zapobiegł poparzeniom, ale niestety wyszło mi mnóstwo przebarwień, totalna masakra:mur: Czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam:confused: Na szczęście te przebarwienia zeszły po jakimś czasie, ale raczej będą się odnawiać teraz jak przypuszczam przy każdm kontakcie ze słońcem. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało - krem ochronił przed poparzeniem, ale nie uchronił przed okropnymi przebarwieniami:( Jestem baaardzo zawiedziona. Nie po to używam kremu z tak wysokim filtrem żeby bawić się potem w likwidację przebarwień. Wypróbowałam wcześniej 30 SPF innej firmy na słońcu i nie było przebarwień, więc niestety po prostu Lirene nie sprostało zadaniu. Szkoda, bo generalnie ten krem nie uczula, nie zauważyłam zapychania, cena dosć niska i wydajność duża. Ale co z tego, skoro nie działa?:/ Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 3 maja 2014 o 21:48
    Niemal idealny
    Ten krem jest super. Ma wszystko co mi potrzeba: niska cena, wchłania się niemal do matu, bardzo słabo bieli, dobrze chroni. Bez trudu można nałożyć "przepisową" ilość. Jedyne co mogę mu zarzucić to to, że trzeba go bardzo ostrożnie nakładać wokół oczu, ponieważ u mnie spowodował łzawienie i pieczenie oczu przy nieostrożnym nałożeniu zbyt blisko oka. Używam tego produktu od: 6 mies. Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    naila
    30 kwietnia 2014 o 21:38
    rewelacyjny krem
    Dla mnie rewelacyjny krem, o bardzo lekkiej konsystencji, świetnie chroni przed promieniowaniem, nie podrażnia, nie zapycha, nie powoduje świecenia! Tylko jakoś nie mogę go nigdzie w sklepach znaleźć :( (kwiecień 2014) A to naprawdę świetny krem! Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Anetss
    23 marca 2014 o 15:40
    Świetny
    Jeśli tylko uda mi się gdzieś go dopaść, to na pewno jeszcze go kupię. Ostatnim razem kupiłam go w zwyczajnym markecie na przedwakacyjnych zakupach. Najpierw używałam go przez prawie dwa tygodnie na twarz i ciało, podczas wakacji na Chorwacji. Efekt taki jaki chciałam - wyglądałam jakbym przez dziesięć dni siedziała zamknięta w domu przed komputerem :D Na wszystkich zdjęciach jestem najbledsza. Później używałam go tylko na twarz, aż do teraz, bo krem w końcu mi się skończył. Zalety: + skutecznie chroni przed słońcem + nie powoduje nadmiernego błyszczenia się skóry + nie bieli + nie zapycha, nie uczula + nadaje się i do ciała i do twarzy Wady: - dostępność (przynajmniej jak na razie) Używam tego produktu od: wakacje 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 8 listopada 2013 o 14:13
    plusy za wysokość filtrów i cenę
    Mam mały problem z tym kremem ochronnym. Do twarzy się nie nadaje (mam cerę mieszaną i wrażaliwą), zapycha ją i wcale nie jest przeznaczony do wymagającej cery jak moja. Zostawia biały film na skórze - niby jest to oznaka prawidłowej ochorny, ale na mnie działa jak płachta na byka, ponieważ nie mam czasu, by przez kilkanaście minut rozsmarowywać go na jednym fragmencie ciała. Może i działa na skórę odżywczo, ale nie jest to specyfik, który natychmiast nawilża i zostawia na skórze przyjemny, gładki film. Zapach jest neutralny, bardziej apteczny. Krem jest gęsty, już w połowie cięzko go wycisnąć z opakowania. Nie jest równiż przez to wydajny. W tej raczej niepochlebnej recenzji widzę dwa plusy: cena i wysokośc filtrów, a to najważniejsze podczas spędzania czasu na słońcu Używam tego produktu od: niecały miesiąć Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 250 ml