Kremy i maski do stóp

Uzdrowisko Iwonicz S.A. Iwoniczanka, Prosto z Natury, Lawendowy krem do zmęczonych stóp kojąco - ochronny

• 29 grudnia 2024 o 10:10
    Bardzo słaby
    Krem dostałam w prezencie, wiem, że był kupowany w uzdrowisku. Sama bym go nie wybrała. Moja skóra stóp nie jest już bezproblemowa - często jest sucha i szorstka. Kremy do rąk i balsamy do ciała przestały jej wystarczać. Krem miał postać dość rzadkiego balsamu, który zbyt łatwo wypływał z tubki (z tego co wywnioskowałam z poniższych recenzji sprzed kilku lat, poprzednia wersja była w słoiczku i miała inny skład, ale mimo, że zgłosiłam do katalogu nową wersję to nie została dodana jako osobny produkt). Nie miałam problemu z rozprowadzaniem go po skórze. Pomimo swojej rzadkiej konsystencji nie wchłaniał się w skórę do końca, zawsze zostawała tłusta i śliska warstwa, obojętnie czy dałam go dużo, czy mało. Lepiej nie chodzić wtedy boso po podłodze, bo można wywinąć orła, o czym prawie się przekonałam. Nie podrażnił ciała, ani nie spowodował żadnych innych dolegliwości. Na suchą skórę nic nie poradził. Zero zmian, nawet wizualnych. Jak była szorstka, tak była. Jedynie bezpośrednio po użyciu znikało nieprzyjemne napięcie. W pozostałych aspektach, o których wspominał producent, czyli łagodzenie pieczenia, zapobieganie nieprzyjemnemu zapachowi i podrażnieniom nie mogę się wypowiedzieć, bo nie mam takich problemów. Nie zauważyłam również, aby moje nogi były mniej zmęczone i zrelaksowane przez samo zastosowanie kremu. Zapach lawendy nie należy do moich ulubionych, ale tutaj nie był bardzo intensywny. Nie mogę powiedzieć, że go polubiłam, ale po prostu nie przeszkadzał mi w nadmiarze. Opakowanie to zwyczajna tubka o przyjemnej, lekko fioletowej barwie. Po przecięciu okazało się, że w środku nie zostały resztki. Wszystko ładnie spłynęło. Wydajność niewielka - przez pojemność i konsystencję. Bardziej treściwe kremy wystarczają na dłużej. Podsumowując, krem okazał się dla mojej skóry bezefektywnym kosmetykiem. Jedyne co robił, to niwelował napięcie skóry po kąpieli - ale to potrafi większość kremów, nie tylko tych przeznaczonych stricte do stóp. Nie byłam z niego zadowolona i ucieszyłam się na jego koniec.
    Wady:
    • Być może wersja sprzed tych kilku-, kilkunastu lat była lepsza, ale mój egzemplarz kupowany w 2024 r. okazał się dla mnie porażką.
  • 16 kwietnia 2018 o 21:33
    w porządku
    Krem ma delikatną konsystencję i przyjemny zapach. Dość szybko się wchłania i w miarę dobrze nawilża stopy na dłuższy czas. Na skórze nie zostawia żadnego filtra. Jednak cena według mnie za krem jest o wiele za wysoka.
  • 4 listopada 2012 o 9:30
    co tu dużo mówić...
    wspaniały! odświeża, nawilża, regeneruje i rzeczywiście nadaje taki lekki efekt odprężenia, szczególnie po długim dyżurze :D polecam, kolejny kosmetyk Uzdrowiska Iwonicz , który jest świetny i naprawdę działa. ma niewygórowaną cenę. pół gwiazdki odejmuję za dostępność, znowu . muszę go kupować na miejscu albo w internecie. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 10 sierpnia 2012 o 10:03
    absolutna rewelacja
    Po raz pierwszy spotkałam się z kosmetykiem, który działa dokładnie tak jak opisuje producent (nieznana marka swoją drogą, a tu takie efekt). Świetnie nawilża, łagodzi suchość, koi pęknięcia. Odświeża, mam wręcz ucucie po jego zastosowaniu, jakby po całym dniu ciężar spadał mi ze stóp. Co więcej po wieczornej aplikacji, rano stópki są nadal świetnie nawilżone, miękkie, wypoczęte. Genialny, naprawdę polecam. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 3 opakowanie
  • 24 lipca 2012 o 23:24
    Lek na przesuszoną skórę stóp - lepszy od Scholla
    Ten kren to THE BEŚCIAK - POLECAM!!!!!!! Krem kupiłam w Rossmanie, był oznaczony etykietką "na do widzenia" i od tej pory nie ma po nim śladu na półce sklepowej, a szkoda bo chętnie bym go jeszcze kupiła ..:( mogłam kupić od razu x 2 opakowania, ale któż to wiedział, że tak go sobie upodobam. Właśnie kończę pierwsze opakowanie (używam od pół roku), zostało mi dosłownie ociupinka, może na raz, max 2. Krem zdziałał cuda! Jestem z niego bardzo zadowolona. Jest skuteczniejszy od Scholla, którego kremy kosztują w granicach 20 zł i więcej. Co do tego Lawendowego cudeńka z Iwoniczanki: Krem ma wodnistą, lejącą konsystencję, dość rzadką koloru białego. Opakowanie solidne, zakręcane, wykonane z tworzywa sztucznego. Intensywny zapach lawendy na początku bardzo mi smrodził - osobiście za nim nie przepadam, ale pomyślałam, że to krem na stopy i nie musi przecież ładnie pachnieć. W miarę czasu i codziennego stosowania przestał mi przeszkadzać i nawet mi się podoba. Krem przy codziennym stosowaniu (hm chociaż czasem zapomniałam nim pomaźgać stóp więc z ta moją systematycznością było różnie..) mimo wszystko krem zdziałał cuda, od dłuższego czasu miałam problem z suchą skórą na piętach i zgrubieniami, moje stopy wyglądały na przesuszone, skórki wokół paznokci to samo (stopy miałam zadbane, tyle że miałam problem z ich przesuszeniem i dlatego wyglądały tak jak wyglądały )- ten krem doprowadził moje stópki do stanu idealnego! Skóra na nich jest nawilżona, odżywiona, jest gładka, nie ma zgrubień i zadziorków. Krem szybko się wchłaniał, nie jest to tłuścioch, który pozostawia tłusty film. Natychmiast przynosi ukojenie a efekt ten utrzymuje się przez wiele godzin. Można stosować go równie dobrze w ciągu dnia, odczekać chwilę, aż się wchłonie; założyć buty i chodu na miasto, do pracy, na zakupy etp - noga się nie ślizga, nie poci. Bez wątpienia najlepszy i najskuteczniejszy krem do stóp jakiego kiedykolwiek używałam! Nie daje KWC, ponieważ już go nigdzie nie dostanę, więc szukam dalej godnego następcy. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie