Odżywki do włosów

Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair, Odżywka do włosów bardzo zniszczonych

Gliss Odżywka do włosów Ultimate Repair 200 ml
Gliss Ultimate Repair
Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair Odżywka do Włosów Suchych i Zniszczonych 200ml
Schwarzkopf GLISS KUR Ultimate Repair Odżywka do włosów, 200 ml 9000100662987

Nasi użytkownicy zostawili 175 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 marca 2025 o 20:09
    Poprawna odżywka bez intensywnej regeneracji
    Opakowanie: Czarna butelka ze złotymi napisami stawiana do góry nogami o pojemności 200 ml, zamykanie na zatrzask, prezentuje się całkiem elegancko i gustownie, choć ma za małą pojemność w stosunku do szamponu z tej samej serii - co jest zupełnie nielogiczne, ponieważ przy codziennym stosowaniu obydwu zużywa się porównywalną ilość Konsystencja: Gęsta, kremowa i gładka, o białym kolorze, dobrze rozprowadza się na włosach Wydajność: Standardowa Zapach: Średnio intensywny, nieco syntetyczny, nie robi specjalnego wrażenia, ale też nie przeszkadza, nie utrzymuje się na włosach Działanie: Pomaga w rozczesywaniu długich włosów, nieco wygładza i lekko nawilża, jednak nie nazwałabym tego działania ultimate repair, na pewno lepiej włosy wyglądają lepiej z odżywką niż bez niej, jednak ta regeneracja nie jest imponująca, czego też zresztą ciężko się spodziewać po szamponie w tej cenie Podsumowanie: Poprawna odżywka w adekwatnej cenie, jednak bez szczególnych właściwości pielęgnujących. Wygładza włosy oraz pomaga w ich rozczesywaniu, ma przyjemną, gęstą konsystencję i standardową wydajność. Generalnie poprawny produkt, choć dla lepszej pielęgnacji włosów trzeba sięgnąć na wyższą półkę cenową.
    Zalety:
    • Poprawne działanie
    • Ładne opakowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Dla włosów bardzo zniszczonych w niczym nie pomoże
    • Stosunkowo mała pojemność
  • 31 stycznia 2025 o 19:18
    Używa od:próbka
    Czasami moje długie do pasa, blond farbowane włosy wyglądają tak, jakby przeżyły tornado, trzy burze piaskowe i jedno spotkanie z lokówką na najwyższej temperaturze. W takich momentach sięga się po ciężką artylerię, odżywki do włosów bardzo zniszczonych. Na tapet wpadła Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair, czyli czarna butelka obiecująca cuda. Pierwsze wrażenie: plastikowa, solidna butelka, stawiana na złotej głowie z klikiem. Nic skomplikowanego, ale też nic, co przyspieszyłoby bicie serca. Konsystencja? Gęsta, biała, konkretna. Przy aplikacji czuć, że jest treściwa, nie leje się jak mleko, ale też nie przypomina cementu. Zapach… no cóż, nie jest to ogród pełen róż ani świeżo upieczone ciasto waniliowe. Kwiatowy, ale taki nieokreślony, jakby ktoś próbował stworzyć zapach eleganckiej pielęgnacji i trochę się pogubił. Na szczęście nie utrzymuje się długo, więc nie trzeba się martwić, że będzie się ścigać z perfumami. Producent obiecuje naprawę włosów na poziomie niemalże molekularnym dzięki keratynowemu serum. No cóż, nie zauważyłam spektakularnego wypełnienia ubytków, a moje końcówki nie zaczęły nagle wyglądać jak nigdy nierozjaśniany kosmyk anioła. Ale! Po użyciu włosy rozczesują się świetnie, są wygładzone i nie puszą się. Nie są obciążone, co jest dużym plusem, bo gęste odżywki lubią czasem zamieniać fryzurę w smętnie oklapniętą taflę. Całkiem spoko opcja do codziennej pielęgnacji włosów, które wołają o nawilżenie i wygładzenie. Nie zrobi rewolucji na głowie i nie odbuduje włosów zniszczonych ponad dwiema dekadami farbowania na blond, ale jako odżywka do regularnego stosowania daje radę. Włosy po niej wyglądają zdrowiej, nie plączą się i są przyjemne w dotyku. Gdyby jeszcze miała bardziej kuszący zapach i faktycznie magicznie wypełniała ubytki, byłby to ideał.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    Wady:
    • brak wypełnienia ubytków włosów
    • dziwny jakby kwiatowy zapach
    • plastikowe, nieprzezroczyste opakowanie
  • 26 grudnia 2024 o 10:20
    Niestety nie dla mnie
    Mam dość mocno zniszczone włosy przez sytuację gdzie fryzjerka spaliła mi je rozjasniaczem. Zaczynając od tego że odzywka ta ma bardzo ladne i wygodne opakowanie do tego bardzo dobrą konsystencję fajnie się naklada na włosy i ladnie rozprowadza. Cudownie pachnie ale po spłukaniu wlosy nie są aż tak bardzo nawilżone i wcale super sie nie rozczarują. Dla mnie słaba jakość pomimo dużo plusów ja niestety nie kupię jej ponownie.
    Zalety:
    • Ladny zapach, ladne opakowanie, dobra konsystencja
    Wady:
    • Nie sprawia cudów na włosach, nie rozczesuja sie fajnie ,
  • 29 maja 2024 o 19:18
    Świetna odżywka
    Bardzo lubię kosmetyki do włosów marki gliss kur. Zazwyczaj zakupując odżywkę jak i szampon sugeruje się aktualnym stanem wlosow. Aktualne - zdecydowanie moje włosy potrzebują naprawy i rekonstrukcji. Odżywka jest w ciemnym czarnym, nie prześwitującym opakowaniu, fajnie wyprofilowana butelka, którą można odwrócić do góry nogami gdy się już kończy kosmetyk. Odżywka ma bardzo przyjemny zapach ale nie jestem w stanie określić czym pachnie. Konsystencja średnio gęsta. Fajnie się rozprowadza na włosach. Ogromnym plusem to już po nałożeniu odżywki pod palcami czuję że zmienia się struktura włosa i staja się gładkie. Po dokładnym zmyciu odżywki i odsączeniu wody z włosów, nie mam problemu w rozczesywaniu co zdąża się u mnie dość rzadko . Po wyschnięciu włosy są miłe w dotyku, fajnie się rozczesuje i świetnie pachną. Jestem bardzo zadowolona z odżywki i na pewno sięgnę po nią kolejnym razem.
    • Nadaje włosom gładki wygląd
    • Fajnie się rozczesują
  • 2 lutego 2024 o 2:36
    Nie dla mnie
    Mam włosy średnioporowate, farbowane, w raczej średniej kondycji. Na ogół kupuję maski typowo peh, najlepiej sprawdzają mi się proteinowe domykane jakimś fajnym emolientem. Wtedy moje włosy zaczynają się naturalnie falować, choć błysku tak zniszczonym włosom już raczej nic nie przywróci, haha. Do rzeczy - kupiłam tę odżywkę z lenistwa, bo nie zawsze chce mi się nakładać kilka moich standardowych produktów i stać pod prysznicem i czekać. Na Gliss Kur skusiłam się, bo kiedyś miałam odżywkę (niestety nie pamiętam którą i to chyba największy błąd) po której włosy były gładkie i mięciutkie. Oczywiście wtedy był to za każdym razem jednorazowy efekt, ale na leniwe dni, kiedy włosy miały się prezentować dobrze, była w sam raz. Miałam nadzieję, że ta czarna odżywka będzie robić to samo. Jest absolutnie ODWROTNIE. Już podczas nakładania na włosy czuję, że maska jest tępa i nie otula włosów gładką warstwą. Potem kolejny problem - po wyschnięciu moje włosy wyglądają jak szczota. Są wręcz szorstkie, spuszone i wizualnie wyglądają na bardziej zniszczone, niż są w rzeczywistości. Ta odżywka ultimate repair to raczej ultimate ugliness. Zużyję ją, bo nienawidzę marnować produktów, ale będę raczej używać jej tylko do mieszania z tonerem żeby odświeżyć kolor niż solo, bo robi więcej krzywdy niż pożytku. Według mnie należy jej unikać i omijać szerokim lukiem# choćby była w promocji za 2 zł.