Odżywki do włosów

Bionigree Basic_03, Odżywka nawilżająca do skóry głowy i włosów

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 listopada 2017 o 4:25
    Cudowny koncept!
    Przede wszystkim bardzo ucieszył mnie fakt, że stworzono odżywkę skierowaną dla skóry głowy, a nie tylko włosów na długości. Od dłuższego czasu jestem zwolenniczką pielęgnacji skalpu i wreszcie spotkałam coś, co celuje w moje potrzeby :) Odżywka sprawdza się pięknie w kwestii niwelowania podrażnień skóry głowy i problemów związanych z przesuszeniem. Dość często mam z tym kłopoty. Przy okazji włosy na długości pozostawia przyjemnie nawilżone - bardzo polubiłam ten efekt, nie jestem fanką silikonowych warstw, którą dają drogeryjne odżywki.
  • 19 października 2017 o 8:56
    Rewelacja! ;)
    Odżywka BIONIGREE mieści się w prostej, dość eleganckiej plastikowej butelce. Posiada wygodny dozownik w formie pompki, która znacznie ułatwia jej porcjowanie. Jeśli chodzi o konsystencję, jest ona dość wodnista i rzadka, co oczywiście wpływa na zwiększenie wydajności produktu i umożliwia jego dokładne wtarcie w skórę głowy. Po kilkunastu zastosowaniach odżywki zauważyłam już znaczną poprawę w jakości moich włosów. Przede wszystkim stały się bardziej nawilżone, błyszczące i podatne na układanie. Zmniejszyła się również ich tendencja do elektryzowania, a nie ukrywam, że było to dla mnie dość uciążliwe (ciekawe, czy zimą też będzie tak dobrze...). Dużym plusem jest także fakt, że szybciej rosną a na tym bardzo mi zależało. Jestem zachwycona!
    • działanie
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    mada65
    23 września 2017 o 11:12
    Super balsam
    Balsam do włosów, to specjalistyczny kosmetyk, polecany do pielęgnacji każdego rodzaju włosów – zwłaszcza w przypadku włosów z tendencją do przetłuszczania się i do powstawania łupieżu. Balsam zwiększa odporność skóry i włosów na czynniki szkodliwe, zmniejsza wypadanie włosów, nadaje im piękny połysk i elastyczność.
    Drogeria Natura
    meglypl
    19 września 2017 o 8:01
    Świetna!
    Nie miałam nigdy do czynienia z tego typu produktem. Odżywka do skóry głowy to dla mnie nowość. Bardzo jednak uprzyjemnia moją pielęgnację włosów i skóry głowy. Odżywka nie obciążyła moich włosów. Są dociążone, ale nadal dobrze się układają. Nie plączą się, nie motają, nie są matowe. Podczas jej używania poprawiła się też ogólna kondycja moich włosów. Moja skóra głowy stała się zdecydowanie miej skłonna do swędzenia. Idealny produkt profesjonalny do pielęgnacji skalpu!
    Zalety:
    • innowacyjność
    • ładny zapach
    • naturalny skład
    • przyjemna aplikacja (pompka)
    • poprawa stanu włosów
    • zmniejszenie podrażnień
    Wady:
    • cena (choć to pojęcie względne, bo produkt jest naprawdę dobry).
    wera24a
    3 września 2017 o 8:06
    KWC
    Jestem zwolenniczką naturalntch kosmetyków, szczególnie jeśli chodzi o pielęgnację. Moja skóra jest wrażliwa, dlatego nie chce dodatkowo obciążać ją szkodliwymi związkami chemicznymi. Niektórzy nawet nie są świadomi, ile chemi jest w takiej malutkiej buteleczce z napisem szampon. Moja skóra głowy nie należy do bardzo problemowych. Niestety włosy kręcone mają większą tendencje do przesuszania. Odzywka ma bardzo leistą konsystencje. Jest to wręcz woda, dlatego ciężko ją zaaplikować. Robię to od razu na skórę głowy. Dzięki temu jest bardzoo wydajna. Wystarczy niewielka ilość, by pokryć włosy od nasady aż po same końce. Jej wchłanianie również przebiega szybko i juz po paru minutach większa jej część zostaje pochłonięta przez skórę głowy i włosy. W czasie noszenia pojawia sie uczucie chłodzenia, bardzo przyjemne i subtelne. Po kilku stosowaniach zauważyłam juz widoczną różnice. Włosy przede wszystkim są bardziej nawilzone. Widocznie się błyszczą i lepiej układają. Zmniejszyła się również ich tendencja do elektryzowania, co w zimę dla mnie jest bardzo uciążliwe. Struktura włosa jest mocniejsza. Producent zapewniał również wpływ na cebulki. Śmiało mogę stwierdzic ze jest to prawda, ponieważ nie wypadają mi aż tak bardzo. Na szczotce ilość włosów się wyraźnie zmniejszyła. Są one miękkie i gładkie, czego chcieć więcej ? Jak dla mnie jest to cudowny produkt, łącznie ze składem. Wpływa bardzo pozytywnienie na ich strukturę. Dogłębnie nawilza i odżywia. Z efektów jestem bardzoo zadowolona i jak dla mnie to Kosmetyk Wszech Czasow.
    Zalety:
    • Włosy są gładkie i miękkie
    • Odpowiednio nawilża i odżywia
    • Wzmacnia cebulki
    • Zmniejsza elektryzowanie sie włosów
    • Szybko sie wchlania
    • Jest to naturalny kosmetyk
    Wady:
    • Konsystencja, która utrudnia aplikacji