Odkąd pamiętam mój facet nałogowo kupuje żele tej marki i o ile zachwycały mnie ich zapachy, o tyle już z działaniem było gorzej, każdy prysznic u niego kończył się moją przesuszoną skórą i szybkim wsmarowywaniem balsamu, dlatego nie sądziłam, że kiedykolwiek po niego sięgnę, jednak był dodawany do jakiejś gazety w cenie 2,99. W pierwszym odruchu zakupiłam z myślą o moim lubym, ale gdy ten zobaczył jak płynną ma konsystencję, stwierdził, ze coś jest nie tak, ze nie taka powinna być, a słysząc to zunałam, że w takim razie najpierw przetestuję sama i... tak już został :D
Opakoanie miałam duże, o pojemnosci 500ml. W przeciwieństwie do miniaturki, moje było zamykane na górze, a nie stało na zamknięciu. Przezroczysta, plastikowa buteleczka skrywała żel o soczyście żółtym kolorze. Skówka zamykana na zatrzask niestety nie do końca była szczelna, ale ze względu na pojemnosć nie przeszkadzało mi to za szczególnie i tak w podróż za duży byłby do zabrania ;) Otwór do wylewania dobrej średnicy, bez problemu mogłam dawkować sobie odpowiednią ilość produktu.
Zapach fantastyczny! Słodki, lekko gorzki, soczysty, jak prawdziwa cytrynka. Bardzo intensywny w trakcie kąpieli, niestety dość szybko ulatniał sie ze skóry po spłukaniu, choć w łazience jeszcze długo można było wyczuć ten aromat.
Konsystencja bardzo rzadka, lejąca. Niestety słabo się pienił, przez co w trakcie kapieli go dokładałam i dokładałam, tak by dobrze wymyć swoje ciało i przez to też dość szybko się skończył. Zazwyczaj żele o pojemnosci 250ml wystarczają mi na około miesiac stosowania, w tym wypadku również był to miesiąc, a butelka dwa razy większa.
Dobrze mył ciało, poradził sobie z antyperspirantem. Pozostawiał skórę czystą i przyjemnie odświeżoną. Nie przesuszył, nie podrażnił. Nie odczułam nawilzenia, ale nie zrobił żadnej krzywdy mojemu ciału.
Nie wiem czy po prostu do gazety był dodawany taki rzadszy egzemplarz, czy też zmienili recepturę swoich żeli, ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczył! Uwielbiam aromatyczne kąpiele, wtedy jestem w stanie wybaczyć słabą wydajność czy brak piany, dlatego jeśli się okaże, że to nie był wypadek przy pracy, tylko trwała zmiana konsystencji to z chęcią zaopatrzę się w kolejny taki żel jak i w inne zapachy tej marki, jeśli jednak to jednorazowa akcja, to sorry, ale nie będę ryzykować ciągłego przesuszenia skóry.
Zalety:
- zapach!
- nie przesuszył, nie powodował sciagniecia, nie podrażnił
- dobrze oczyszcza ciało
Wady:
- niestety z ciała zapach szybko sie ulatniał
- słąbo sie pieni
- niewydajny