Szampony do włosów

Guhl Farbglanz, Blond, Blond Reflex - Shampoo Szampon do włosów blond

antekkk
    7 marca 2025 o 22:59
    Dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy nadając im zdrowy wygląd
    Szampon jest w mojej łazience ozdobą ze względu na oryginalne opakowanie. Jest ono praktyczne, wygodne w użyciu. Szampon ma gęstą, bogatą formułę. Posiada piękny zapach. Jego aplikacja na skórę głowy i włosy to czysta przyjemność. Szampon dobrze się pieni i z łatwością spłukuje. Jest bardzo wydajny. Włosy po stosowaniu szamponu są miękkie, nawilżone i wygładzone. Dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy nadając im zdrowy wygląd. Z pewnością sięgnę po niego ponownie.
  • 22 września 2014 o 17:15
    Nigdy więcej!
    Mam wersję z Chardonnay Beere Szampon bardzo gęsty (w formie żelu), półprzezrozysty (lekko zabarwiony na zółto), o przyjemnym, ale intenswnym zapachu owocowym (raczej cytrusowy niż rumiankow czy winny). W kontakcie z wodą bardzo mocno się pieni. Zalety: -zapach -wydajny (jak się go rozcieńczy, bo jak dla mnie jest trochę za gęsty) - dobrze myje, nie obciąża włosów - moje suche włosy są wgładzone,mają ładny połysk - nie swędziała mnie po nim skóra głowy i raczej nie wywołał allergi. Wady: - doprowadził do bardzo mocnego złuszczania naskórka (To nawet nie łupież. Skóra schodzi mi płatami jak po średnich kwasach (tak min.20%) - odrobinę za gęsty -brzydka butelka Swoją opinię wyrażam po zużyciu połowy butelki (i dalej nie zamierzam). Głównym powodem jest właśnie złuszczanie, które mi zafundował. Łupież pojawił mi się już po pierwszym myciu. Początkowo myślałam, że źle spłukałam produkt (z powodu braku swędzenia wykluczyłam allergię). Niestety z każdym myciem było coraz gorzej (efekt tak mnie zaskoczył, że nawet zaczęłam się zastanawiać czy w w trakcie złuszczania twarzy kwasem jego odrobina nie dostała się na owłosioną skórę głowy). Szkoda, że tak późno powiązałam fakty.... Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół
    Reshka
    5 września 2014 o 15:33
    Całkiem niezły
    Zamówiłam na allegro w komplecie z odżywką z tej samej serii, aby odżywić włosy, ktore rozjaśniłam spray\'em John Frieda. Chciałam wydobyć trochę więcej tego blondu ale bez wysuszania włosów. Szampon sprawdzał się poprawnie, czyścił włosy, ładnie pachniał, nakładał się bez problemu. Zależało mi na tym, aby po użyciu szamponu włosy nie były jak siano (wiadomo, trzeba do tego odżywki, zdarzały mi się jednak szampony, które również nawilżały włosy). No i tutaj po umyciu czułam, że czym prędzej muszę nałożyć odżywkę. Kolejny aspekt - dostępność i cena - z tego co widzę: głównie allegro, ok 20 zł + przesyłka. Jak dla mnie za 200 ml to trochę drogo. Ogólnie polecam, jeśli ktoś ma bezpośredni dostęp do tego kosmetyku i chce wydobyć z włosów ciepłą barwę koloru blond. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 17 sierpnia 2013 o 15:19
    Rewelacja
    Jednen z najleszych szamponow do wlosow blon i nie tylko. Gesty, dobrze sie pieni, glowa nie szczypie. Rozjasniam systematycznie wlosy odrost po tym szamponie jest duzo jasniejszy, zaleta do tego stopnia ze nie musze co 2 tygodnie rozjasniac odrostu. Wlosy sa po nim puszyste, nie obciazone. Mieszkam w Niemczech i cenowo w porownaniu do pozostalych szamponow jest tani 3,49euro. Używam tego produktu od: 6 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 6 opak 250ml
  • 15 sierpnia 2013 o 9:26
    Bardzo dobry
    Szampon jest tani i średnio wydajny, Pachnie delikatnie rumiankiem i dobrze się pieni. Dzięki niemu włosy są błyszczące, gładkie, miękkie i oczyszczone bez ich obciążenia. Minusem jest to, że szampon można kupić tylko przez internet.