Serum do twarzy

Bielenda Skin Clinic Serum Ceramidy 30ml
Bielenda Skin Clinic Professional Ceramidy, Serum odbudowująco-odżywcze, 30ml

• 9 maja 2025 o 9:13
    Serum
    To serum jest świetnym wyborem dla osób, które szukają intensywnej odbudowy i nawilżenia. Jest szczególnie polecane dla skóry suchej, odwodnionej lub dojrzałej, która potrzebuje regeneracji i wzmocnienia bariery ochronnej. Warto je wypróbować, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy skóra jest bardziej narażona na przesuszenie.
    Zalety:
    • Odbudowa bariery skórnej
    • Intensywne nawilżenie
    • Wielofunkcyjność
    • Lekka konsystencja
  • 8 maja 2025 o 0:46
    Fajny nawilżacz
    Serum z ceramidami od Bielendy z linii Skin Clinic Professional to kosmetyk, który dobrze sprawdza się jako lekki nawilżacz na co dzień, ale nie należy oczekiwać po nim spektakularnych rezultatów. Konsystencja jest przyjemna – nietłusta, szybko się wchłania i dobrze współgra z innymi produktami, co czyni go wygodnym dodatkiem do rutyny pielęgnacyjnej. Jeśli chodzi o działanie, serum rzeczywiście daje uczucie nawilżenia i lekkiego ukojenia, szczególnie w chłodniejsze dni, kiedy skóra może być bardziej przesuszona. Ceramidy w składzie brzmią obiecująco, ale nie zauważyłam większej różnicy w kondycji skóry po dłuższym stosowaniu. Skóra nie stała się ani wyraźnie bardziej odżywiona, ani odbudowana, mimo zapewnień producenta (mam bardzo suchą i wrażliwą cerę). Nie jest to kosmetyk, do którego będę często wracać z entuzjazmem – raczej produkt „na przeczekanie”, gdy nie mam nic lepszego pod ręką. Może się sprawdzić u osób z mało wymagającą cerą, które szukają czegoś prostego i niedrogiego.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • niezły poziom nawilżenia
    • dobra cena
    Wady:
    • przeciętne działanie odbudowujące
    • brak zauważalnych, długofalowych efektów
  • 7 maja 2025 o 13:08
    Solidna dawka ukojenia dla wymagającej skóry!
    Serum z linii Bielenda Skin Clinic Ceramidy przyciągnęło moją uwagę nie tylko składem, ale również obietnicą odbudowy bariery hydrolipidowej, której stan często bywa zaburzony przez stres czy zmianę sezonu. Formuła produktu jest kremowa, ale wyraźnie płynna, co sprawia, że szybko się rozprowadza i niemal natychmiast daje uczucie nawilżenia. Zapach serum to kolejny przyjemny element - subtelny, lekko słodki, ale nie duszący ani sztuczny. Choć zazwyczaj używam niewielkiej ilości tego typu produktów, tutaj intuicyjnie sięgałam po nieco większą ilość lub nakładałam serum warstwowo i to dawało mi najlepszy efekt. Skóra była wtedy jeszcze bardziej wygładzona, miękka, wręcz aksamitna w dotyku, a makijaż nałożony później świetnie się trzymał. Nie zauważyłam rolowania ani skrócenia trwałości podkładu. Choć zwykle stosowałam go na noc, to w dzień też lubiłam go nakładać ze względu na swoje właściwości odżywcze. Serum nie podrażniło mojej skóry, nie powodowało zaczerwienień ani uczucia dyskomfortu. Mimo obecności składników aktywnych, formuła zachowała delikatność. Jedynym minusem jaki zaobserwowałam była pipeta, bo niezbyt precyzyjnie nabierała produkt, co frustrowało mnie przy codziennym stosowaniu.
    Zalety:
    • Odczuwalne nawilżenie już od pierwszej aplikacji
    • Subtelny, przyjemny zapach
    • Sprawdza się jako baza pod krem i makijaż
    • Dobrze się rozprowadza
    Wady:
    • Pipeta nie działa precyzyjnie, trudno nabrać odpowiednią ilość produktu
    • Z racji, że musiałam nakładać większą warstwę serum na twarz to szybko się skończyło
  • 1 maja 2025 o 18:56
    Lekkie ale daje super nawilżenie
    Bardzo miło zaskoczyłam się tym produktem. Jak zwykle marka Bielenda mnie nie zawiodła. Serum ma mnóstwo zalet ale też wady. Zacznę od pozytywów: -Świetnie nawilża, nawet bardzo suchą skórę -Jest lekkie i szybko się wchłania -Daje uczucie ukojenia -Nie podrażnia -Delikatny zapach Natomiast jeśli chodzi o wady to nie wiem czy mi trafił się po prostu wadliwy produkt czy jest zbyt gęste ale mam problem z pobieraniem go pipetą. Czasem się nabierze odrobinę, a czasem muszę przechylać buteleczkę żeby go użyć. Przez to, że następuje taka sytuacja ciężko dozować mi odpowiednią ilość więc uważam, że serum nie jest wydaje. Ogólnie jestem na tak i pewnie za jakiś czas sięgnę po nie kolejny raz.
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Szybko się wchłania
    • Świetnie nawilża
    • Łatwa dostępność
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Średniogęsta konsystencja
  • 29 kwietnia 2025 o 0:23
    Serum Bielenda Ceramidy
    Serum Bielenda Ceramidy to produkt, który naprawdę zasługuje na uwagę, zwłaszcza jeśli chodzi o nawilżenie. Po nałożeniu, szybko wchłania się w skórę, pozostawiając ją miękką i gładką. Już po kilku dniach zauważyłam, że moja cera stała się bardziej elastyczna i promienna. Dzięki ceramidom, które są kluczowym składnikiem tego serum, moja skóra zyskała dodatkową ochronę, co jest szczególnie ważne w sezonie zimowym. Jednakże, muszę przyznać, że opakowanie z pipetą to spory minus. Wydobycie produktu bywa trudne, co sprawia, że czasami marnuję więcej niż planowałam. Pipeta nie zawsze działa płynnie, co może frustrować podczas codziennego użytkowania. Mimo świetnych właściwości nawilżających, opakowanie zdecydowanie wymaga przemyślenia, aby korzystanie z serum było bardziej komfortowe. Mimo to, efekty na skórze są na tyle pozytywne, że mogę polecić to serum, ale z zastrzeżeniem co do opakowania :)
    Wady:
    • opakowanie z pipetą