Balsamy do ciała

Fa NutriSkin, Aloe Vera Milk & Acai Berry Body Lotion Balsam do ciała z jagodami acai i mleczkiem aloesowym

• 10 kwietnia 2020 o 17:22
    Całkiem ładny zapach, lekkie nawilżenie
    Balsam dostałam w prezencie od siostry. Nigdy wcześniej nie miałam okazji używać tego typu produktów z tej firmy więc byłam ciekawa działania. #OPAKOWANIE Balsam zapakowany jest w dużą, białą butlę z różową etykietą, całkiem nieźle to współgra. Łatwo otwiera się zatrzask, butla stabilnie stoi w szafce, ale Dziubek jest taki, że u mnie się brudzi. #KONSYSTENCJA Balsam Fa to typowe mleczko, konsystencję ma średnio gęstą, ale też nie jest zbyt rzadki. Łatwo się go nakłada i rozprowadza, wystarczy niewielka ilość, przy nadmiarze może zostawiać białe ślady, ale te też się raczej szybko wchłaniają. Nie oblepia skóry, nie jest ona tłusta, obtłuszczona. #ZAPACH Balsam ma świeży, owocowo-kwiatowy zapach, jakie jest moje skojarzenie. Będzie dobry na lato, wiosnę. Nie jest zbyt sztuczny, chemiczny uciążliwy. Dla mnie jest ok, ale faworytem nie jest. #DZIAŁANIE Balsam dobrze nawilża, choć raczej z bardzo suchą skórą by sobie średnio poradził bo jest to raczej lekka formuła, nie taka treściwa. Skóra po jego użyciu (po kąpieli) jest całkiem miękka, miła w dotyku, i raczej ładnie pachnie (ale to nie jest mój faworyt zapachowy). Balsam lekko odżywia i uelastycznia, jest całkiem przyjemny w stosowaniu, ale przyznam, że używałam lepszych balsamów , które o wiele lepiej nawilżały skórę, kiedy ta była szorstka. #NIEPORZĄDNE Mnie nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, pieczenia, wyprysków (np. na dekolcie), u m ie nic złego się nie działo. #WYDAJNOŚĆ Myślę, że na około 2-3 miesiące wystarczy spokojnie.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Skóra jest miękka
    • Skóra ładnie pachnie
    • Zapach nie jest uciążliwy
    • Mnie nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie wysusza skóry (następnego dnia nie jest sucha bez użycia)
    • Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
    • Konsystencja dobra ja lato, lekka
    • Nie brudzi ubrań
    • Dość szybko się wchłania
    Wady:
    • Moze zostawić białe ślady jak użyje się go za dużo
    • Skład?
  • 28 kwietnia 2018 o 11:05
    Zapach świetny, działanie średnie.
    Cała seria jagód Acai została przeze mnie przetestowana. Niestety balsam wypadł najsłabiej. Opakowanie jest dosyć wygodne i poręczne. Sam balsam ma konsystencje niezbyt gęstą. Bardzo dobrze się rozprowadza. Pachnie przecudnie i za to ma duży plus. Szybko się wchłania i pozostawia skórę gładką i wydawałoby się nawilżoną ale tylko powierzchownie. balsam nie regeneruje i nie odżywią specjalnie mojej skóry, poprawia tylko jej stan wizualny i zewnętrzny. Pozostawia jednak ładny zapach który długo mi towarzyszy. Nie poradzi on sobie z sucha skórą.
    Zalety:
    • wchłania się szybko
    Wady:
    • cena regularna
    • powierzchowne działanie
  • 30 grudnia 2014 o 14:03
    super
    TAK, TAK TAK praktycznie same plusy: -fajne składniki -delikatnie wygładza -przyjemna lekka konsystencja -szybko się wchłania bez tłustej warstwy -nawilża -piękny delikatny zapach -cena -dostępność minusy: -ładne opakowanie, ale nie widać zużycia -przez swoją lekką konsystencję bardzo mało wydajny, choć może moja skóra chłonie go jak woda? Piękny zapach, lekka konsystencja i działanie nawilżające sprawiaja że na pewno go kupię. Używam tego produktu od: w trakcie, zostało na 1 użycie Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 18 października 2014 o 15:17
    Średniak
    Balsam dostałam w prezencie. Kasjerka powiedziała, że jest to żel pod prysznic, więc tak go używałam :D Dopiero potem zrozumiałam, ze to jednak balsam. PLUSY +Nawilża +Szybko sie wchłania +250ml PLUS/MINUS +/-Opakowanie-rozwaliło mi się troche wieczko i na pewno nie przyciągnąłby mojego wzroku +/- ZAPACH-zapach jest taki kremowy.Nie umiem go do nieczego porównać. Na poczatku mi nie przeszkadzał, teraz mnie męczy. MINUSY -brak Używam tego produktu od: paru miesiecy Ilość zużytych opakowań: połowa 1
  • 10 sierpnia 2014 o 16:56
    totalny zwyklak.
    balsam dostałam w zestawie prezentowym wraz z dezodorantem i żelem pod prysznic. I tak jak dezodorant i żel był w porządku, to balsam zdecydowanie nie przypadł mi do gustu. - plusy to przede wszystkim cena, w promocji widziałam za ok. 10 zł duże opakowanie - balsam szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze lepkiej warstwy - nawilża całkiem dobrze - jest wydajny co do minusów - to przede wszystkim zapach. Na początku używania bardzo mi się podobał, ale teraz zaczął mnie męczyć i jestem zdecydowanie na nie. +/- opakowanie bez szału. Na półce nie przyciągnęło by mojego wzroku. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: męczę drugie.