Balsamy do ciała

Lirene Dermoprogram Body & Mind, Kojący balsam do ciała `Spicy Chocolate`

• 31 stycznia 2025 o 15:17
    Monte do ciała
    Jestem oczarowana tym produktem i bardzo smutna, że nie jest już on dostępny w ogólnej sprzedaży. Formuła jest lekka, może nieco lepka w porównaniu do balsamów z wyższej półki, ale przy tej cenie kompletnie to nie przeszkadza. Wynagradza za to przeeepiękny zapach orzechowo-czekoladowy taki jak smakowity deser Monte. Balsam jest dość wydajny, natomiast nawilża tylko lekko ciało. Nie jest to moim zdaniem produkt do wysuszonej skóry np. zimą. Jeśli znajdę jeszcze ten produkt, to myślę, że go zakupię. :)
    _naatqa
    10 stycznia 2025 o 19:20
    Obłędny zapach
    To, co przyciąga uwagę do tego balsamu to jego zapach. Aromat przypominający korzenne świąteczne wypieki sprawia, że jest idealnym wyborem na zimę. Konsystencja balsamu jest lekko lejąca, ale nie spływająca, co ułatwia jego aplikację. Produkt bardzo dobrze się rozsmarowuje i błyskawicznie wchłania, pozostawiając skórę miękką, ale bez tłustej, klejącej się warstwy. To duży plus dla osób, które nie lubią uczucia ciężkości na skórze i szukają czegoś, co zapewni komfort użytkowania. Balsam zapewnia optymalny poziom nawilżenia, ale balsam raczej nie sprawdzi się u osób z bardzo suchą, wymagającą skórą, które potrzebują głębokiego odżywienia i regeneracji. Zalety: Przyjemny, korzenny zapach, idealny na zimę. Lejąca się konsystencja — balsam łatwo się rozprowadza Błyskawiczne wchłanianie Komfort użycia, balsam nie pozostawia tłustej warstwy Wady: Niewystarczające nawilżenie dla bardzo suchej, wymagającej skóry. Podsumowując, Lirene Spicy Chocolate to świetny wybór dla osób ceniących pięknie pachnące kosmetyki i niemających zbyt dużych wymagań jeśli chodzi o nawilżenie. Osoby z suchą skórą mogą potrzebować czegoś bardziej odżywczego.
    Zalety:
    • Przyjemny, korzenny zapach, idealny na zimę.
    • Lejąca się konsystencja — balsam łatwo się rozprowadza
    • Błyskawiczne wchłanianie
    • Komfort użycia, balsam nie pozostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • Niewystarczające nawilżenie dla bardzo suchej, wymagającej skóry.
  • 25 lipca 2024 o 22:21
    Można brać go w ciemno, jest super
    Choć dotąd produkty Lirene jakoś nie powodowały u mnie entuzjazmu, to wszystko zmieniło się jakiś czas temu jak przypadkowo kupiłam balsam, który okazał się strzałem w 10. Idąc za ciosem kupiłam ten powyższy i przepadłam, wszystko mi się w nim zgadza i jest po prostu bardzo dobry. Opakowanie to elastyczna, plastikowa tuba o pojemności 200 ml. Formuła jest kremowo-budyniowa. Bardzo aksamitna pod palcami z łatwością rozprowadza się po skórze, nic się nie rolluje, a balsam nie staje się tępy. Ma kolor jasno brązowy, po formule i kolorze dla mnie wygląda jak budyń czekoladowy;). Balsam po aplikacji się nie kleił, zostawiał skórę satynową, miękką w dotyku i przyjemnie komfortową. Wchłaniał się kilka minut, nie stanowiło to dla mnie żadnego problemu, wręcz przeciwnie uwielbiam uczucie tuż po aplikacji, wtedy skóra jest odprężona, miękka i pięknie pachnąca. No właśnie jeśli o zapach chodzi to jeden z lepszych zapachów balsamów jakiego używałam - co więcej mi śmiało kojarzy mi się z zapachem jakiegoś produktu o wiele półek wyżej. Pachnie czekoladą raz bardziej nęci zapachem czekoladowych aromatycznych pralinek, a następnym gorącą czekoladą i domieszką prażonych orzeszków. Czy jest w tym balsamie coś 'spicy', moim zdaniem coś tak, ma takie nuty lekko korzenne, choć są one bardzo subtelne. Tak czy inaczej pachnie obłędnie, uwielbiam. Przez ponad miesiąc wcale mi się nie znudził, wręcz przeciwnie nie wyobrażam sobie bym do niego nie wracała. W kwestii efektów również jestem zadowolona, mam skórę normalną. Przed stosowaniem balsamu moja skóra była okej, choć wymagała codziennej dawki nawilżenia i zmiękczenia skóry. U mnie świetnie nawilżył skórę, dawał mi codziennie uczucie komfortu, odprężenia skóry. Podczas regularnego użycia balsam przyjemnie zmiękczył skórę, wygładził ją. Mam wrażenie też, że stała się nieco bardziej jędrna i elastyczna. Zadbał o moją skórę na tyle, że później już nie musiałam stosować go codziennie, moja skóra była nawilżona i sprężysta, wystarczy, że używałam go 3-4 razy w tygodniu dla podtrzymania efektu. Między użyciami moja skóra miała się świetnie, więc dawał mi poczucie nawilżenia na dłużej, bez potrzeby codziennej aplikacji. Jest też wydajny, podczas aplikacji nie czułam bym musiała go dobierać, ani aplikować szczególnie dużo by przywrócić skórze komfort. Podsumowując świetny, warty uwagi. Od działania po zapach, u mnie sprawdził się całkowicie. Na pewno kupię go ponownie, wgl ta seria od Lirene jest udana, a ten balsam szczególnie. Dla fanek czekoladowych kosmetyków w sam raz.
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 listopada 2023 o 20:36
    Cudo
    Wykończyłam dziś swoje jedyne opakowanie nad czym bardzo ubolewam. Balsam pachnie pięknie pikantną czekoladą, ma średnio gęstą konsystencję, rozprowadza się bez problemu i o dziwo prędko wchłania. Ładnie nawilża, nogi przestają swędzieć od przesuszenia. Żałuję, że ten extra balsam jest już coraz ciężej dostępny, kupowałam go w hebe, ale już nie widzę tej serii na stronie ani w sklepie stacjonarnym. Używałam go przez rok i miesiąc, ale nie codziennie. Przez ten czas formuła się nie zepsuła co uważam za kolejny plus.
  • 17 września 2023 o 14:21
    Jedynie zapach
    Uwielbiam zapachy słodyczy w produktach do pielęgnacji, więc musiałam się skusić na czekoladowy balsam. Skusił mnie też napis na opakowaniu, że to kosmetyk kojący, bo takich potrzebuję. Osoby, które są z niego zadowolone na pewno mają normalną i niewymagającą skórę, skoro zwykłe drogeryjne balsamy mocno im ją nawilżają. U mnie tak nie jest, ja mam bardzo sucha skórę i właściwie tylko kosmetyki do ciała dla atopików mogą mi przynieść ulgę. Czasami oczywiście skuszę się na coś tak smakowicie pachnącego jak ten balsam, szczególnie gdy producent deklaruje intensywne nawiżenie skóry. Ale jak jest naprawdę? No niestety, nie czuję nawilżenia, kosmetyk od razu po wsmarowaniu znika mi ze skóry. Fajnie, że nie zostawia lepiej czy tłustej warstwy, ale żadnego działania też nie, skóra jest po nim taka, jakbym nie użyła niczego. Można zapomnieć o gładkiej, miękkiej skórze, redukcji szorstkości, ujędrnieniu i uelastycznieniu, czyli o tym wszystkim, co deklaruje producent. A nawet zapach tej czekolady nie zostaje długo na skórze. Miałam już balsamy, które też niewiele robiły, ale przynajmniej długo pięknie pachniały. Ja nietey nie mogę go polecić, Dla osób z bezproblemową skórą tak, ale dla suchej to o wiele za mało.