WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Soraya Plante, Energetyzujący balsam do ciała `Różowy grejpfrut, kofeina, olejek z krokosza`

AnaSky
    12 sierpnia 2024 o 19:08
    Posiada wszystkie cechy dobrego balsamu
    Zachwycona balsamem z serii Soraya Plante z olejkiem z czarnej porzeczki, nie wahałam się ani chwili przy zakupie Energetyzującego balsamu do ciała "Różowy grejpfrut, kofeina i olej z krokosza". Balsam mieści się w tubce, ma pojemność 200 ml. PAO 12 miesięcy. Ubolewam, że nie jest zabezpieczony w żaden sposób przed niepowołanym otwarciem - kupując go w Rossmannie zawsze jest ryzyko, że ktoś wcześniej otwierał mój egzemplarz. Tubka z miękkiego plastiku ułatwia wydobycie, szata graficzna może i niezbyt wyszukana i nowoczesna, ale zwraca na siebie uwagę. Duży plus za 99% składników pochodzenia naturalnego. Balsam ma barwę mleka z kawą, konsystencję dość lekką, choć wcale nie jest rzadki. Dobrze rozprowadza się go na skórze, jest bardzo wydajny. Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej ani tłustej warstwy. Pozostawia natomiast przyjemnie miękką i aksamitną w dotyku skórę. Dedykowany jest skórze normalnej i przy takiej sprawdza się wyśmienicie. Daje mi wrażenie młodszej skóry, co przy moich przekroczonych 40 wiosnach jest wysoce pożądane ;) Czy kofeina zawarta w balsamie działa ujędrniająco? Nie jestem co do tego przekonana, ale i wychodzę z założenia, że kosmetyki same w sobie nie robią takich czarów marów i trzeba dla takiego efektu działać wielotorowo. Dla mnie balsam bardzo dobry, do tego ma niezwykle przyjemny, relaksujący zapach. Czuć rześkie, cytrusowe nuty, przebija się też nieśmiało kawa. Jeśli będę miała okazję, z przyjemnością do niego wrócę.
    wikaat
    25 lipca 2024 o 9:17
    polecam
    przede wszystkim skóra jest po nim miękka, delikatna i w dotyku bardzo gładka. poziom nawilżenia trzyma się przez długi czas tzn. mimo nałożenia i wchłonięcia się balsamu, to jednak czuć że skóra jest gładka i nawodniona. mam tendencję do suchej skóry, więc po goleniu, gdzie skóra jest jeszcze dodatkowo podrażniona to ten balsam jest dla niej ogromnym ratunkiem. kolejne pozytywy to: cena, wydajność i dostępność.
  • 20 kwietnia 2024 o 7:38
    Jak on bosko pachnie!
    Kocham owoce, kocham grejpfruta i z tak banalnego powodu zakupiłam ten balsam. Zapach ma nieziemski, bardzo świeży u delikatny. Mimo, że jest to sam balsam to jego zapach jest bardzo długotrwały. Konsystencja jest taka pomiędzy, nie gęsta ale u nie rzadką. Bez problemu rozprowadza się na skórze nie bieląc jej. Jednak trzeba uważać z ilością produktu aby nie przedobrzyć, może to skończyć się trudną do rozsmarowania ilością balsamu. Jest świetny po goleniu, wieczorami, rankiem szybko się wchłania w skórę i pozostawia ją nawilżoną. Na skórze nie zostaje tylibyśmy warstwą a jedynie przyjemna ochrona bariera. Cena około 20 zł gdzie występuje na promocji, a co do ilości to jak najbardziej opłaca się go zakupić.
    Zalety:
    • Zapach owoców
    • Szybko i równomiernie wchłania się w skórę
    • Odpowiedni dla skóry wrażliwej
    • Na dzień i na noc
  • 30 stycznia 2024 o 5:45
    Dobry lekki balsam
    Balsam charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem i przez jakiś chwilę jest wyczuwalny na skórze. Balsam ma bardzo fajną konsystencję, która bardzo dobrze się rozsmarowuje. Jeśli chodzi o wchłanianie jest ok - wchłania się dobrze nie pozostawiając tłustego filmu ani lepkiej warstwy ale chwilę trzeba zaczekać. Po zastosowaniu skóra jest nawilżona i miękka. Balsam znajduje się w poręcznym opakowaniu w postaci tubki.
  • 6 października 2023 o 9:43
    Moja skóra się w nim kocha
    Moja sucha skóra ciała go kocha! Najlepiej nawilżający balsam jaki miałam, a przetestowałam ich wiele. Nie tylko skóra jest odżywiona i gładka, a wygląda jakby była wysmarowaną oliwką, ale się nie lepi - cudownie!