Szampony do włosów

Barwa Ziołowa, Szampon do włosów przetłuszczających się `Pokrzywa`

Barwa Szampon pokrzywowy do włosów przetłuszczających się - Herbal Shampoo Szampon pokrzywowy do włosów przetłuszczających się - Herbal Shampoo

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 października 2023 o 18:51
    Pokrzywowa siła
    Dostałam ten szampon w prezencie,najczęściej stosuje jakieś specjalistyczne szampony na wypadanie włosy z różnym skutkiem najczęściej mizernym.Ten bardzo tani szampon mnie zachwycił ,co prawda nie jest na wypadanie a na włosy przetłuszczające się.Dzięki niemu moje włosy po umyciu są bardziej elastyczne ,sprężyste i zadziałał również na wypadanie. Jak ktoś ma włosy takie jak ja silnie przetłuszczające się idealnie proste to ten szampon nada się idealnie.Po umyciu włosy są bardziej puszyste lekko uniesione u nasady sprawiając wrażenie większej objętości Kocham ten szampon całym sercem Nie sprawdzi się u osób które marzą o bardzo gładkich włosach po umyciu ,ten szampon dodaje objętości włosa
    Zalety:
    • Zapobiega przetłuszczaniu oraz wypadaniu włosów
    • Sprawia że włosy są puszyste uniesione u nasady
  • 20 kwietnia 2023 o 12:45
    Niestety nie
    Kupiłam ten szampon z nadzieją, że odbije moje włosy u nasady i przedłuży świeżość fryzury. Niestety, w ogóle się nie sprawdził, a przyczynił się do powstania nowych problemów.
    Zalety:
    • cena, nie jest za wysoka, więc na żałowałam wydanych pieniędzy,
    • dostępność,
    • zapach, przyjemny, ale nie przypomina mi pokrzywy,
    • opakowanie, proste, solidne, z ładną szatą graficzną,
    • konsystencja, żelowa, bardzo przyjemnie rozprowadza się po włosach, nie plącze ich.
    Wady:
    • działanie, tak, jak wspominałam, szampon kupiłam, ponieważ chciałam przedłużyć świeżość włosów i nie musieć ich myć codziennie. Niestety, szampon w ogóle nie odświeżał włosów, bardzo szybko się przetłuszczały, były oklapniętę. Miałam wrażenie, że szampon pokrywa włosy jakąś warstwą, która dodatkowo je obciąża, mimo dokładnego mycia.
    • Dodatkowo szampon ten sprawił, że skóra głowy została podrażniona, pojawiło się swędzenie, łupież oraz wypryski,
    • wydajność, szampon bardzo szybko się zużywa, co akurat dla mnie jest plusem.
  • 10 września 2022 o 11:50
    Ziołowa poprawność
    Kupiłam ten szampon w akcie rezygnacji. Fakt, jestem trochę przewrażliwiona, ale nie czuję się dobrze jeśli moje włosy nie są idealnie sypkie u nasady. Żaden popularny szampon nie pomagał. Barwa ziołowa wypadła od nich trochę lepiej, ale bez szału. Przede wszystkim szampon faktycznie wysusza włosy. Nie jest to jednak wysuszenie korzystne - włosy po dwóch dniach (czyli niewiele dłużej niż zwykle) znowu zaczynają wyglądać niefajnie u nasady, a końcówki znacznie ucierpiały - rozdwajają się i łamią. Ponadto już w trakcie mycia czuję, że włosy pod wpływem szamponu robią się szorstkie i nieprzyjemne w dotyku. Muszę pod koniec mycia pokrzywą nałożyć odżywkę, bo bez niej nie byłabym w stanie rozczesać włosów. I bez niej byłyby twarde i matowe. Do tego celu polecam Elseve Hyaluronic Plump (nie wiem czy czegoś nie przekręciłam, takie fioletowe opakowanie). Po barwie + elseve włosy odzyskują świeżość, są lekko błyszczące i się nie plączą. Brakuje im jednak trochę objętości, miękkości i blasku. A, szampon ziołowy ma super zapach i fajnie, lekko się pieni!
  • 1 lutego 2022 o 9:35
    Kolejne opakowanie
    Moje włosy były w tragicznej kondycji, spalone rozjaśnianiem, wypadające, wiecznie tłuste, pozbawione blasku i wszystko co najgorsze. Na ten szampon trafiłam całkowicie przypadkiem w sklepie tzw. rolniczym (gdzie jest wszystko i nic:) ). Nie kosztował dużo bo około 5 zł aż byłam zaskoczona ceną. Wzięłam, kupiłam, pojechalam do domu i ❤️. To była miłość od pierwszego umycia. Podczas mycia skóry głowy do włosów używam od razu odżywki (moja ulubiona to Kallos Cherry) i spłukuje dokładnie głowę i włosy. Po zastosowaniu tego szamponu pierwszy raz moje włosy wyglądały tak świeżo i tak błyszczały... Zużyłam już kilka opakowań tego szamponu i nie mam zamiaru zmieniać! Używając tego szamponu bez odżywki włosy są cierpkie w dotyku, wręcz wyglądają jak wielką sterta siana ale to tylko dlatego, że szampon oczyszcza skórę głowy i nasze włosy!!
    • Proste opakowanie
    • Łatwa dostępność produktu (w moim sklepie zawsze jest:) ale w internecie też łatwo go dostać)
    • Naturalny skład
    • Dokładnie czyści skórę głowy i włosy
    • Poprawa kondycji skóry głowy i włosów
    • Uwielbiam zapach pokrywy więc mi on nie przeszkadzał
    • Szybko się pieni
    • Problem z przetłuszczającymi włosami odszedł w niepamięć ;)
    Wady:
    • Dla niektórych ziołowy zapach może drażnić
    • Efekt siana na włosach po umyciu głowy (polecam zastosować ulubiona, lekka odżywkę i po problemie)
    • Nie zauważyłam więcej wad :) chociaż dla mnie to nie są wady tylko drobne minusiki ;)
  • 27 sierpnia 2021 o 19:04
    Lubię go, ale ma minusy
    Moje włosy ostatnio potrzebowały ziołowego oczyszczenia. Po wszystkich naturalnych szamponach miałam wrażenie, że szybciej się przetłuszczają i robią się nie świeże. Podczas wizyty w Auchanie rzucił mi się w oczy szampon z pokrzywą. Wrzuciłam do koszyka i od razu po powrocie zabrałam się za testy. Produkt zapakowany jest w małą buteleczkę o pojemności 250 ml. Opakowanie bardzo wygodnie się otwiera, co ułatwia jego codzienne używanie, a przy tym jest bardzo poręczny. Zapach - specyficzny, jak to szampony tego typu. Jeśli ktoś nie lubi zapachu pokrzywy, to z pewnością mu nie będzie pasować. Produkt jest dość gęsty, ale bardzo treściwy. Niewielka ilość szamponu wystarczy, by się dobrze pienił. Po nałożeniu na włosy, świetnie je oczyszcza i odświeża. Niestety produkt stosowany w pojedynkę nie sprawdzi się, gdyż sprawia, że włosy stają się bardzo suche i szorstkie. Po nałożeniu odżywki ten nieprzyjemny efekt mija. Włosy po nim są odświeżone, przy tym nie obciążone. Ja używam go z odżywką, inaczej nie jestem w stanie dokładnie rozczesać włosów. Minusem jest to, że po kilku dniach pod wpływem wilgoci etykieta zaczęła się brzydko odklejać i nieestetycznie to wygląda. Szampon kosztował lekko ponad 5 zł, także jak za tą cenę to jest całkiem ok.
    • Dostępność
    Wady:
    • Rozczesywanie - niezbyt łatwe
    • Etykieta się odkleja