Maseczki klasyczne

BingoSpa Maska błotna do twarzy `Błoto z Morza Martwego + biała glinka + cynk`

Bingospa Maska błotna do twarzy, z błotem z Morza Martwego, kaolinem i cynkiem 150 ml
BINGOSPA.EU
BingoSpa Maska błotna do twarzy z białą glinką, cynkiem i błotem z Morza Martwego - Mud Mask Maska błotna do twarzy z białą glinką, cynkiem i błotem z Morza Martwego - Mud Mask
Bingospa

• 4 grudnia 2023 o 13:34
    SUPER matuje
    Moja cera: ekstremalnie tłusta, z trądzikiem grudkowatym, podrażniona i wrażliwa (przez retinoidy). Miałam kiedyś podobną maskę z Bingospa (w słoiczku) niestety skończyła mi się (a starczyła bardzo długo - to była maska na całe ciało, ja uzywałam na twarz). Maseczka daje doskonały MAT i dlatego ją uwielbiam. Stosuję wyłącznie na strefę T. Widzę efekty, po jej użyciu cera jest lekko zmatowiona a u mnie to i tak sukces. Używam jej tez jako kremu, na wyjścia. Sam nos, czoło i broda przetłuszają mi się tak, że ŻADEN kosmetyk nie jest w stanie tego opanować. Palikuję kropelkę na krem, przed nałożeniem podkładu (właśnie na strefę T). Przy większej ilości podkład się roluje (i tak go musze wklepywać delikatnie, żeby się utrzymał). Ale działanie bajka, wytrzymuje bez świecenia kilka godzin (a nie 15-30 minut jak inne matujące kosmetyki). Maseczka może wysuszać, na policzkach bym z nią uważała. Jedyny minus - beznadziejne opakowanie. Pompka nie działa w połowie opakowania, a nie da się inaczej wydobyć produktu. Maseczka jest za gęsta na tak cienki aplikator. Za tę cenę da się jakoś pogodzić to, że 1/3 wyląduje w koszu. Update: przez lato zdesperowana świeceniem się skóry po filtrach SPF zaczęłam używać podkładu na bazie tej maseczki (zmieszałam kilka pompek z kropelką dermacol w odcieniu 21). Efekt jest wow! Czoło się nie świeci, skóra wygląda dobrze, a przy okazji nieco ją pielęgnuje :D
    Zalety:
    • SUPER MAT
    • pojemność
    Wady:
    • opakowanie - pompka zacina się
  • 11 grudnia 2019 o 22:16
    Mocne 4
    Zakupiłam zachęcona promocją - w drogerii internetowej zapłaciłam niespełna 10zł. Sam wygląd produktu wygląda względnie "łagodnie" - więc nie spodziewałam się, że po pierwszym nałożeniu cienkiej warstwy produktu - moja skóra będzie piekła. Po nałożeniu szybko przypomniałam sobie o innym produkcie z BingoSpa z błotem z Morza Martwego, która również niemiłosiernie piekła, ale z każdym użyciem pieczenie zanikało - a w pewnym momencie było to nawet przyjemne, relaksujące uczucie. Tak więc skóra piekła dosyć mocno - początkowo, chwilowo do tego stopnia, że aż łzy mi ciekły. Po 2-3 minutach po pieczeniu nie było śladu. Po zmyciu, skóra była miękka, nawilżona i niesamowicie miękka. To dopiero pierwsze użycie produktu - jednak już mogę powiedzieć, że po nałożeniu maseczki skóra ma zdecydowanie zdrowszy wygląd. Jestem ciekawa, jakie efekty pojawią się po dłuższym użytkowaniu. :)
    Zalety:
    • gładsza, miękka skóra,
    • ładniejszy koloryt skóry
    • po zastosowaniu - uczucie "zrelaksowania"
    Wady:
    • pieczenie zaraz po nałożeniu (z każdym użyciem jest coraz mniej odczuwalne, w pewnym momencie zaczyna być nawet przyjemne :) )
  • 18 października 2017 o 21:39
    Dobra
    Mam i używam 5 maseczek Bingo Spa: - 100% błoto z Morza Martwego - cynkowa + aloes + rumianek + len - błoto z Morza Martwego + kaolin + cynk (o której mowa) - błotna z zieloną glinką - ekstrakt z drożdży piwnych + kolagen Kolejność nieprzypadkowa. Ta recenzowana znajduje się na 3 miejscu spośród 5, które posiadam. Maseczka zawiera 0,1% olejku miętowego, który bardzo mocno chłodzi i odświeża. Efekt ten jest także odczuwalny jakiś czas po jej zmyciu. Dla mnie bardzo przyjemny. Wszystkie maseczki z biała glinką (kaolinem) dobrze wpływają na moją cerę. Opakowanie to przezroczysta buteleczka z pompką. Rozwiązanie higieniczne, ale mi nie przypada do gustu. Pompka sprawia, że maseczka dosłownie tryska po całej łazience. Gdy produkt się kończy, trudno go wydobyć. Wolę odkręcane słoiczki. Raczej kupię ponownie. Oprę swoją pielęgnację o 3 pierwsze maseczki.
    Zalety:
    • bardzo fajnie chłodzi i odświeża- lubię ten efekt
    Wady:
    • beznadziejna pompka, przez którą produkt tryska po całej łazience
    • trudno się zmywa (jak wszystkie maseczki Bingo Spa- poza 100% błotem)
  • 15 września 2017 o 12:46
    Tania dobra maseczka
    Maseczka przy nałożeniu na twarz szczypie - to wina olejku miętowego. Po chwili przestaje. Konsystencja gęsta, lepiąca się. Skład dość bogaty. Jest to moja pierwsza maska i jestem zadowolona. Chciałam kupić szybką maskę, bo do tej pory robiłam domowe.
    Zalety:
    • skład
    • pojemność
    Wady:
    • szczypie przez chwile i łzawią oczy
  • 3 marca 2017 o 15:05
    Całkiem fajna
    Maseczka po nałożeniu na skórę bardzo piecze ,oczy łzawią -prawdopodobnie przez ten olejek miętowy ale warto przeczekać. Po chwili wszystko ustaje,maseczka ładnie się wchłania ,przy zmywaniu czuć że odświeża skórę. Efekt jest świetny. Pory ściągnięte,wszelkie niedoskonałości wysuszone i zmniejszone. Polecam pomimo męki na początku:) odejmuje gwiazdkę za pieczenie. Kupiłam w wygodnej buteleczce z pompką!