Balsamy do ciała

Joanna Naturia Body, Nawilżający balsam do ciała z algami morskimi

• 22 lipca 2022 o 11:29
    Tutaj algi pachną zwietrzałym produktem,ale samo działanie ok.
    Zachwycona balsamem o zapachu bzu postanowiłam kupić pozostałe warianty. Działanie jest bardzo podobne i bardzo mi odpowiada niestety sam zapach nie zachęcił mnie do ponownego zakupu tego konkretnego produktu. Balsam ma śmiesznie niską cenę w stosunku do wydajności. 500ml kupiłam w drogerii internetowej za 10 zł. Butelka balsamu ma bardzo tradycyjny kształt i jest zamykana na klik. Design szału nie robi ,ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać. Balsam ładnie spływa po ściankach więc pod koniec stosowania wystarczy postawić butelkę na nakrętce. Ja ostatnie dwa zastosowania zużyłam rozcinając butelkę. Balsam lekko rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustego filmu i się nie klei. Niewymagająca i zadbana skóra pozostaje dzięki balsamowi ładnie nawilżona i estetyczna. Jedynie zapach jest bardzo nietrafiony..w ogóle nie czuję tu morskiego klimatu ,tylko won zwietrzałego produktu. No chyba, że trafił mi się jakiś zalegający długo na regale egzemplarz. Ponownie tej wersji nie kupie tylko i wyłącznie ze względu na zapach, pozostałe walory jak najbardziej polecam.
  • 17 czerwca 2020 o 13:22
    Średniaczek
    Balsam kupiłam podczas zakupów drogeryjnych uzupełniając zapasy kosmetyków, których akurat mi brakowało i balsam do ciała był jedną z pozycji na liście. Postawiłam na wersję dla skóry normalnej z tendencją do przesuszeń a algami. Faktycznie, balsam jest dosyć dobrym produktem i sprawdził się u mnie. Na plus przemawia jego korzystna cena i wydajność, choć jest też kilka elementów do dopracowania. OPAKOWANIE Opakowanie to dość masywna, wykonana z plastiku butelka z zamknięciem na klik. Jej kolor to perłowa biel z metaliczną poświatą, który dobrze komponuje się z grafiką przedstawiającą algi morskie w otoczeniu napisów. Główne cechy produktu są wypisane na przedniej stronie, co ułatwia wybór podczas przeglądania półek w drogerii, opis jest dokładny i rozmieszczony tak, że wszystkie romanizacje łatwo jest odnaleźć. Opakowanie posiada zamknięcie na klik, które jest bardzo praktyczne i pozwala na szybkie korzystanie z produktu. Minusem jest dla mnie rozmiar butli i to, że jest naprawdę ciężka. Przechylanie je zatyczką do dołu i wydobywanie produktu nie pozwala na kontrolowanie ilości i często jest go za dużo. Świetnie byłoby, gdyby była wyposażona w pompkę, to znacznie ułatwiłoby codzienne korzystanie z kosmetyku. BALSAM Balsam ma białą barwę i przyjemny zapach, delikatny i neutralny nieco przypominający morską nutę. Woń jest miła dla nosa, dość neutralna i raczej nie będzie nikomu nadmiernie przeszkadzać. Konsystencja jest dosyć lekka, jednak treściwa. Mimo tego produkt wchłania się wolni a przy nałożeniu zbyt dużej ilości bieli, więc trzeba poświęcić chwilę na jego aplikację i dokładne wsmarowanie. Pozostawia na skórze lekką, aksamitną warstewkę. Nawilża na dłuższy czas, niweluje dyskomfort i uczucie suchości, a dodatkowo świetnie wygładza. Dla mojej normalnej skóry nawilżenie jest odpowiednie, choć pod koniec dnia czuję, że skóra chce pić, więc po około 8h traci swoje właściwości. Balsam jest stosunkowo wydajny, wystarczył mi na ponad miesiąc codziennego stosowania dwa razy dziennie. Plusem jest bardzo dobra dostępność, bo dostaniemy go w każdym sklepie czy drogerii, duża pojemność, niska cena (około 10 zł) oraz to, że jest to nasz polski produkt. PLUSY: + dobrze nawilża, wygładza + lekka konsystencja + wydajny MINUSY opakowanie jest ciężkie i nie do końca praktyczne wolno się wchłania bieli ciężko wydobyć odpowiednią ilość produktu (wina opakowania) nawilża dość dobrze, jednak po kilku godzinach jest to niewystarczające
    Summer
    26 października 2018 o 21:31
    Bardzo dobry!
    Bardzo mi ten balsam przypadł do gustu, jest po prostu odpowiedni do mojej skóry, która z jednej strony jest tłusta, a z drugiej - robi się ściągnięta po każdym prysznicu. Ten balsam niweluje owo uczucie ściągnięcia nawilżając skórę, dodatkowo daje wrażenie przyjemnego delikatnego schłodzenia, jakby skóra została spryskana mgiełką. Nie jest ciężki ani tłusty, szybko się wchłania nie obciążając skóry. Jest dość gęsty, ale jednocześnie lekki. Zgodnie z opisem na butelce jest dedykowany skórze normalnej z tendencją do odwodnienia, więc nie ma co narzekać, że jest"słaby". No w pewnym sensie jest - taki ma być. Jedyne co mi nie do końca pasuje to zapach - jest taki morsko-roślinny, ale należało się takiego spodziewać. Cena - bardzo niska w porównaniu z pojemnością i jakością (zapłaciłam bodajże 8 zł).
    Edytaj7
    29 sierpnia 2018 o 20:27
    Średniak, który daje radę
    Produkt z niższej półki. Ale cenowej. Jakościowo jest naprawdę fajny. Bardzo dobrze nawilża a efekt utrzymuje się naprawdę długo. Bardzo dobrze sie wchłania. Ma delikatny zapach. Z racji tego, że zamknięty w dużej butli - wystarcza na długo.
    Zalety:
    • działanie
  • 4 lipca 2017 o 15:47
    Fajny
    Bardzo polubiłam ten balsam do ciała. Jest mega wydajny, mam go już pół roku. Ma fajny skład. Wysoko znajduje się gliceryna, mocznik,alkohol cetylowy(nawilżacz), masło shea, olej ze słodkich migdałów, przez to skóra jest ładnie napięta i odżywiona. Zapach ma bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny

Zobacz także inne Balsamy do ciała