Bardzo, bardzo dobry pędzel. Może zaskakujące będzie to co powiem, ale u mnie dużo bardziej jak chodzi o trwałość i solidność wykonania sprawdzają mi się pędzle Hakuro niż Zoeva. Jeśli będę w przyszłości inwestować w kolejne, na pewno wybiorę Hakuro - są niezawodne.
H52 kupiłam przede wszystkim z myślą o nakładaniu minerałów - i do tego rzeczywiście jest to pędzel idealny. Podkład mineralny nałożony tym pędzlem wygląda nieskazitelnie, bez żadnych smug, produkt jest równo i gładko rozłożony.
Jednak nie chciałam, żeby pędzel leżał bezczynnie, gdy akurat nie mam ochoty na podkład mineralny ;) do różu i bronzera go nie używałam, ten kształt do tych celów mnie nie przekonuje, mam do tego zastosowania inne, bardziej odpowiednie pędzle. Ale Hakuro okazał się idealny do poprawek podczas dnia, nakładania prasowanego pudru w konkretne miejsca czy wyrównywania, gdy podkład z pudrem nieestetycznie się zwarzy czy zetrze. Pewnie to znacie, każdy trafił kiedyś na jakiś podkładowy bubel, który po czasie na twarzy zaczyna wyglądać tragicznie - ten pędzel w takich sytuacjach ratował mnie z opresji :) pięknie rozprowadza nawet już naruszone warstwy podkładu i pudru, jest gęsty i zbity, więc można sporo z jego pomocą ponaprawiać. Z czasem więc stał się moim niezbędnikiem torebkowym na dłuższe wyjścia - tak awaryjnie, jakby co ;)
Włosie - jest mocno gęste i zbite i do celów, w jakich go używam, jest to dużym atutem. Nie jest twarde, szorstkie czy drapiące, pędzlem bardzo miło aplikuje się kosmetyki na twarz. W myciu nie stwarza problemów - myję go zazwyczaj mydłem w kostce lub mieszanką mydła z olejkiem, ewentualnie szamponem. Da się go dobrze doczyścić, mimo gęstości schnie bezproblemowo (kiedy myję go wieczorem z innymi pędzlami, rano jest już suchy i gotowy do użycia).
Bardzo solidnie wykonany! (za co duży plus w przeciwieństwie do Zoevy, która pod tym względem mnie zawiodła). Mam go już kilka lat, nie nosi śladów zużycia poza lekko startym napisem. Odporny na upadki - rączka jest w nienaruszonym stanie, podczas gdy Zoeva po upadku zaliczyła solidną wyrwę w drewnie). Co najważniejsze, włosie z czasem nie traci na jakości, kształcie - wygląda jak nowe. Naprawdę, nie mam pojęcia, kiedy będę musiała go wymienić.
Świetna, wieloletnia inwestycja - polecam z pełnym przekonaniem, jeśli szukacie naprawdę solidnego pędzla, najwyższej jakości - to Hakuro będzie świetnym wyborem.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu