Balsamy do ciała

Dove Firming, Nourishing Body Lotion Ujędrniający balsam do ciała

• 30 listopada 2019 o 8:56
    Na rynku są lepsze balsamy jeśli chodzi o ujędrnienie
    Według mnie na rynku są lepsze balsamy ujędrniające,tutaj niestety marka Dove nie popisała się, może jakby dodali kofeinę oraz koenzym q10 a także np. papryczkę chili byłby to hit. Faktem jest że balsam Dove nawilża, odżywia ale spektakularnego efektu ujędrniajacego nie ma, a takie jest przedewszystkim jego zadanie. Opakowanie tradycyjne dla marki, wygodne zakmnięcie typu klik klak, tutaj balsam ma delikatny powiedziałabym neutralny zapach, niestety balsam jest lepki, nie chce się wchłaniać, zostawia bardzo lepki filtr na skórze, a ja nie mam czasu przed pracą czekać, czekać i czekać aż się wchłonie....
    Zalety:
    • nie podrażnił
    • nawilża
    Wady:
    • nie ujędrnia
    • nie chce się wchłaniać
    • pozostawia tłusty filtr na skórze
    • podczas upałów rozpuszcza się na ciele
  • 23 marca 2017 o 13:48
    Skóra wygląda lepiej
    Nie wiem czy na tym polega ujędrnianie, ale moim zdaniem ciało wygląda lepiej- jest gładsze, skóra jest jakby bardziej napięta więc w sumie powinno być ok, ale... moim zdaniem to napięcie ten balsam osiąga dzięki temu, że zostawia taki lepki film na skórze, który wyczuwalny jest nawet wieczorem pod prysznicem- czuć jak rozpuszcza się pod wpływem wody i ciało robi się śliskie. W chłodniejsze dni ok, ale jeśli chcemy używać latem to raczej odradzam. Czuć jak od wpływem potu ( którego przy temp. 30 st. jednak nie unikniemy) ten film się rozpuszcza i wtedy robi się wyjątkowo nieprzyjemnie. Jak ktoś się nie poci, lub mało to polecam bo działa.
  • 21 maja 2014 o 10:59
    ŚREDNI.
    Kupiłam ten balsam w fazie mojego odchudzania, która zresztą trwała krótko, jak większość moich obsesji. Liczyłam na ujędrnienie, nawilżenie i brak klejenia się, bo balsamów bardzo nie lubię. + opakowanie, bardzo ładne, estetycznie, porządnie wykonane, ma ciekawy kształt i jest całkiem wygodne, choć trzeba mocno potrząsać przy końcówce produktu. + zapach - przyjemny, delikatny, na pewno nie drażni i nie przeszkadza, nie pozostaje też na ubraniach i nie gryzie się z perfumami itd. + nawilżenie - cudownie nawilża, skóra jest gładka, mięciutka, przyjemna w dotyku przed długi czas po aplikacji. + nie uczula i nie podrażnia skóry. + nie piecze nałożony na podrażnioną po np. goleniu skórę. + nie zapycha, nie zauważyłam żadnych krostek na ciele, a czasami zdarza mi się to podczas stosowania balsamów. + jest wydajny - ale ja rzadko stosuje, bo bardzo mnie denerwuje to smarowanie. :P - ujędrniania nie zauważyłam, jego działanie polega na nawilżaniu skóry, dzięki czemu wydaje się być bardziej napięta i daje iluzję ujędrnienia. - trochę się klei, bo jego konsystencja jest dość treściwa. - jest dość drogi i mogę sobie kupić tańszy, który również będzie dobrze nawilżał, bez efektu ujędrniania, którego i tak tutaj za bardzo nie ma. Zwykły dobrze nawilżający balsam, w trochę zawyżonej cenie, można kupić tańsze i lepsze, więc nie polecam. Nie wiem, czy go jeszcze kupię, ale pewnie nie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 grudnia 2013 o 15:11
    raczej nie ujędrnia
    Bardzo lubię produkty Dove, ale niestety ten balsam mnie troszkę zawiódł. Duży minus daję mu za to, że nie ujędrnia tak, jak bym sobie tego życzyła. Jeśli kupuję balsam ujędrniający, to wymagam od niego aby przede wszystkim ujędrniał, a ten niestety głównie nawilża skórę. Do tego po nałożeniu, skóra się trochę klei, co w niektórych momentach może przeszkadzać. Poza tym nie mam się do czego przyczepić, bo opakowanie w porządku, konsystencja okej, zapach bardzo przyjemny, dość wydajny. Faktem jest, że dobrze nawilża, ale tutaj akurat nie o to głównie chodzi. Używam tego produktu od: około 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 1 października 2013 o 9:41
    balsam czy klej?!
    Kiedyś bardzo częśto sięgałam do balsamy Dove ponieważpodoba mi się zapach tych kosmetyków oraz to ,że dobtrze nawilżały . Skuszona przystępną ceną w Rossmannie kupiłam tę wersję . Ten balsam to jakaś masakra. Jedynym plusem jets to,że reczywiście nawilża , ale jak większosc balsamów i to wszystko - o ujędrnieniu się nie wypowiem, ponieważ nie jestem w stanie go zużyć... Ogromnym minusem , jak dla mnie dyskwalifikującym ten produkt jest to ,że okropnie sie klei. Nawet rano czuję ,że skóra się lepi nieprzyjemnie. Ja tego nie cierpię ! Dla mnie balsam powinien dobrze nawilżyć, szybko się wchłonąć i ie pozostawiać tłustego czy klejącego filmu nas skórze. NAwet masło shea , któr jest mega ciężkie nie zostawia na skórze tak nieprzyjemnego uczucia. Daję 2 gwiazdi za zapach i jako takie nawilżenie. Ogólnie nie polecam . Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 400 ml