Wody perfumowane damskie

Bottega Veneta Bottega Veneta EDP

Bottega Veneta Damska Woda Perfumowana 30 ml
Bottega Veneta Bottega Veneta

Nasi użytkownicy zostawili 84 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 stycznia 2025 o 14:33
    Bottega Veneta Bottega Veneta EDP
    Bottega Veneta Jest to dla mnie dobry zapach na czas jesienno/zimowy. O dość cięższych nutach zapachowych. Dobrze się sprawdza na codzień jak i wieczorne wyjścia. Nuta głowy: bergamotka, cyklamen Nuta serca: akord skórzany, jaśmin, śliwka, paczula Nuta bazy: mech dębowy, benzoes. Ten zapach przywodzi na myśl miękkość i zmysłowość delikatność kobiet. Flakon został stworzony z mistrzowską precyzją jest bardzo elegancki .
    • Nuty zapachowe
    • Długotrwałość
    ALM007
    1 czerwca 2024 o 7:35
    Czy Bottega Veneta EDP jest dla Ciebie? Zapach pełen elegancji i pudrowych nut
    Bottega Veneta EDP to perfumy, które z pewnością zasługują na uwagę. Zapach jest pociągający, szlachetny i bardzo wyrafinowany. Główne nuty zapachowe Bottega Veneta EDP to bergamotka, różowy pieprz i jaśmin, które nadają zapachowi świeżości i delikatności. Serce kompozycji to nuty skórzane, które dodają głębi i ciepła, podkreślając luksusowy charakter perfum. Baza zapachu składa się z paczuli i mchu dębowego, co nadaje mu ziemistości i trwałości. Choć zapach Bottega Veneta EDP jest niewątpliwie szlachetny i pociągający, dla mnie jest nieco zbyt pudrowy. Pudrowe nuty, które są wyraźnie wyczuwalne, sprawiają, że perfumy te nie są moim ulubionym wyborem. Mimo że doceniam ich wyrafinowanie i elegancję, osobiście wolę zapachy o mniej pudrowym charakterze.
    Zalety:
    • Pociągający, szlachetny zapach
    • Starannie dobrane nuty zapachowe: bergamotka, różowy pieprz, jaśmin, skóra, paczula, mech dębowy
    • Wyrafinowana i elegancka kompozycja
    • Trwałość zapachu
    Wady:
    • Dla mnie zbyt pudrowy
  • 7 kwietnia 2023 o 21:30
    pięknie skórzany ale trwałość już nie ta...
    Używam tego zapachu odkąd wszedł na rynek, jest tańszą i prostszą - ale wciąż piękną wersją Armani Cuir Amethyste (które są jednymi z najpiękniejszych i najbardziej pasujących mi perfum, które kiedykolwiek miałam). Bottegi używam gdy szkoda mi Armaniego "na co dzień" a te stare edycje BV świetnie dawały sobie radę. Niestety - producent - nie wiem od kiedy - obniżył jakość produktu. Perfumy sprzed lat były bardzo trwałe, mocne, przyznam, że bliskoskórne, ale jakościowo świetne. Niedawno kupiłam 30 i 75 ml - oczywiście w 100% oryginalne - i zapach, choć wciąż piękny wiele stracił - zapewne efekt reformulacji i/lub obniżenia jakości składników. Perfumy nie są już tak trwałe i głębokie jak pierwsze edycje. Co do samego aromatu: przepiękny, suchy zamsz, dość mocna bergamotka, odrobina słodyczy (moja skóra bardzo wysładza wszystkie zapachy), cień mchu i paczuli. Ten zamsz jest gładki, jedwabisty, nie surowy - więc zapach może spodobać się osobom zaczynającym przygodę ze skórzanymi zapachami - nie są to absolutnie nieco hardkorowe (choć bardzo przez mnie lubiane) Kelly Caleche czy Gold Leather Atelier Cologne . Zapach jest taki trzymający na dystans, bardzo elegancki, nie typowo seksowny, przymilający się czy klubowy - ale otoczeniu niezmiernie się podoba. Jednym słowem: klasa. Daję 4 gwiazdki - byłoby 5, ale jakość już niestety nie ta (ta piękna kompozycja zasługuje naprawdę na składniki najwyższej jakości) I jak napisała jedna z Wizażanek we wcześniejszej recenzji - przypomina zapach sklepu Massimo Dutti. Rozbawiło mnie to, ale chyba przyznam rację :-)
    MarAn90
    31 marca 2023 o 21:09
    Dla mnie to zapach wakacji
    Uwielbiam ten zapach, skórzany, gleboki, jednoczenie bardzo kobiecy i zmysłowy. Dla mnie pachnie latem, skora rozgrzana słońcem, kojarzy się z wakacjami i ciepłym letnim wieczorem - mój must have❤
    • Intensywność
  • 22 lutego 2023 o 6:41
    Zapach jak z Avonu
    Używa od:próbka
    Zapach jest reklamowany jako luksusowy, z czym zupełnie mi się nie kojarzy. Jest mocno szyprowy i ziołowy. Zupełnie nie czuje w nim pieprzu czy bergamotki, które tak lubię. Zamiast że "skórzaną elegancją" kojarzy mi się z domem starców lub sklepem zielarskim. "Gryzie" w nozdrza i nie rozkwita z czasem. Przywodzi mi na myśl również próbki perfum typu Avon. Dla mnie zupełnie nie nie nie!
    Zalety:
    • Trwały
    • Ładny, prosty i klasyczny flakon
    Wady:
    • Zapach sklepu zielarskiego, gryzie w nozdrza, jest mi po nim nie dobrze, przywodzi na myśl tanie perfumy
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie