Wody perfumowane damskie

Jean Patou Enjoy EDP

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 listopada 2020 o 21:46
    Romansujemy ze sobą od wielu lat
    Enjoy marki Jean Patou, szyprowo – kwiatowy zapach rodem z Francji, to najdłużej używany przeze mnie niedrogeryjny perfum. Po drodze wiele razy go „zdradzałam”, ale zawsze do niego wracałam, bo mam do niego duży sentyment. Na swoją obronę powiem, że trudno go dostać w normalnej sprzedaży. Zazwyczaj kupuję go w serwisie aukcyjnym lub zamęczam znajomych, by mi go przywieźli z zagranicznych wojaży. Poznałam go siedemnaście lat temu w sytuacji służbowej, gdyż pachniała nim jedna ze znanych i lubianych osób. Tak mnie zauroczył, że następnego dnia rozpoczęłam jego poszukiwania. Od tamtego czasu trwa nasza znajomość. Jest to zapach, który powoli pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Trzeba na to cierpliwie poczekać kilka chwil. Ale, gdy już rozwinie wachlarz swoich możliwości, to uwodzi swoim pięknem i „nieoczywistością”. Nie jest duszący, choć nie można go nazwać świeżym. Ma klasę, siłę uwodzenia, a przede wszystkim nie jest banalny. Wysoko oceniam też jego trwałość. Pachnie cały dzień, albo i dłużej. A to w zapachach lubię i cenię. Nutę głowy tworzą w nim: Banan, Liść czarnej porzeczki, Gruszka, Pomarańcza, Bergamotka i Mandarynka. Nutami serca są natomiast: Kardamon, Indyjski jaśmin, Róża bułgarska, Róża turecka. Nuty bazy to: Paczula, Piżmo, Wanilia i Bursztyn. Zapach ten pasuje na ważne spotkanie, ale też na zwyczajny dzień. W moim odczuciu jest ponadpokoleniowy. Skoro podoba się też starszym paniom w mojej rodzinie. Polecam wypróbować, gdy nadarzy się okazja!
    Zalety:
    • ma klasę i jest niebanalny
    • nie jest duszący
    • piękny, elegancki flakon
    • bardzo trwały
    • ponadczasowy i ponadpokoleniowy
    Wady:
    • mógłby być łatwiej dostępny, choć dla chcącego nic trudnego:)
    • Flakon
  • 3 czerwca 2018 o 18:41
    Za dużo alkoholu przy kwiatach
    Zapach ma w sobie ładne delikatne kwiatowe nuty, ale ma w sobie za dużo wyczuwalnego alkoholu, dlatego nie kupię więcej i nie polecam. Lepiej sprawdzi się Chance Eau Tendre.
    • Flakon
  • 11 kwietnia 2015 o 18:57
    Od lat mnie uwodzi....
    Żałuję, że tak trudno go dostać w normalnej czyli sklepowej sprzedaży, bo mamy za sobą dość długi romans - kilkanaście lat. O gustach się nie dyskutuje, ale kiedy czytam, że jest to zapach tandetny, którym pachną damulki w Niedzielę Wielkanocną(chyba tak to leciało), to myślę sobie, że recenzja ta musi chyba dotyczyć jakiejś bazarowej podróbki, której każe się pretendować do miana oryginału. Bo przecież nie może dotyczyć mojego Enjoya, którego poznałam w pierwszych latach nowego stulecia. Zdziwiłybyście się w jakich okolicznościach i kto nim wówczas pachniał:). Ale do rzeczy. Jest to zapach wyrafinowany, który nie od razu pokazuje swoje najlepsze strony . Trzeba poczekać na to cierpliwie. A wtedy zawieramy z nim znajomość na długi czas. Jest trwały, nie pachnie nim cała ulica, bo jak wspomniałam nie stoi na sklepowych pólkach(przynajmniej ja go tam już od dawna nie widuje), jest niebanalny, skomponowany w doskonałych proporcjach, nie duszący, choć na pewno nie należy do zapachów zdecydowanie świeżych. Pomarańcza, bergamotka, gruszka, mandarynka etc. Cudne połączenie, które daje niesamowity efekt. Pasuje na ważne spotkanie, ale też na co dzień. Lubię go, choć sięgam też po inne zapachy. Pamięta też go moja mama, która ostatnio nawet poprosiła, abym go dla niej kupiła. Taki jest ponadpokoleniowy....a nawet ponadczasowy:). Tak sobie teraz myślę....Pod szyldem Jean Patou funkcjonuje jeszcze drugi zapach - JOY, bez przedrostka En. Ma kolor żółtawy. Może ci, którzy tak krytykują ten zapach, o czym czytałam powyżej, po prostu krytykują tę drugą wersję? Miałam okazję ją wypróbować. Jest beznadziejna, dusząca i bardzo prozaiczna:). I w niczym nie przypomina EN JOYA:). Kiedyś przez pomyłkę stałam się jego posiadaczką na chwilę, ale go odesłałam. Nie było nam po drodze... Używam tego produktu od: Chyba 12 lat:) Ilość zużytych opakowań: 10
  • 9 stycznia 2015 o 21:13
    trawa cytrynowa
    wesoły, zielony zapach. coś jak trawa cytrynowa, drapiący nos. kwaskowy, lemonkowy. prosty, trochę elegancki, czysty. bardzo na lato, świeży, casual. bez udziwnień. ładny. Używam tego produktu od: pora letnia Ilość zużytych opakowań: 1 butelka
  • 12 czerwca 2012 o 11:35
    Moja druga skóra
    Baaardzo lubię Enjoy. Jest tak skomponowany, że wszystko mi w nim pasuje: szyprowa elegancja, nowoczesność, przestrzeń, słodycz i cierpkość. Nadaje się na każdą okazję, ale najbardziej do pracy - czuję się w nim profesjonalnie i czysto. Nie zabija otoczenia, jest intrygujący, chociaż jednowymiarowy. Przetestujcie go koniecznie, bo w zlewie tysięcy zapachów trudno go zauważyć. Odejmuję gwiazdkę za opakowanie i średnią trwałość, ale zawsze można się dopsikać:) Używam tego produktu od: kilku mięsiecy Ilość zużytych opakowań: 50ml i próbki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie