WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

T.LeClerc Poudre Libre Dermophile Puder sypki

Iwona_C
    18 maja 2018 o 13:15
    Pieknie matuje.
    Posiadam odcień 14 Translucide jest to kolor różowo-beżowy Ładnie wykańcza cerę w żółtawym odcieniu . Dodaje świeżości i blasku skórze dojrzałej. Puder jest bardzo delikatny ,drobno zmielony. Pięknie matuje i jest prawie nie widoczny na skórze. Ożywia i wygładza twarz, ujednolica cerę. Matowi na długi czas . Jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • ładnie matowi
    • wydajny
    • naturalne składniki
    • ładna puderniczka
    • nie zawiera parabenów
    • nie alergizuje
  • 29 lutego 2012 o 18:16
    porzadny puder
    Do zakupu tego pudru skusilam sie po probce ktora dostalam kiedys w aptece. Wczesniei zbytnio nie zwracalam uwagi na ta marke. Dostalam probke Chair Ocrée byl to 1gram pomimo tak malej ilosci uzywalma go przez cale wakacje! Maluje sie w normie, typowa tapeciara nie jestem. Zdecydowalam sie na zakup Banane, pomimo z Chair Ocrée bylam bardzo zadowolona. Bananowy puder ma za zadanie roswietlic twarz a tego mi wlasnie brakowalo. Dobrze matuje (recenzuje jeden i drugi), nie zapycha, nie uczula, ladnie stapia sie z cera, jest bardzo drobno zmielony(choc podobno Giorgio Armani pudry sa drobniej zmielone), nie pozostawia "màki" na twarzy, ladnie pachnie. Matuje na dlugo. No i co najwazniejsze bardzo wydajny. Opakowanie metalowe, bardzo ladne, proste, "nie krzykliwe" co bardzo lubie. To taka odmiana od opakowan plastikowaych. Opakowanie zdecydowanie jest wilkim plusem tego kosmetyku i przyciaga kazda kobietke lubiaca prostote i opakowania w starym stylu, ktore notabene swieca wlasnie swoje triumfy. W zeszlym roku firma obchodzila 130-ste urodziny i z tej okazji wypuscila na rynek czarne opakowania z zolta wstazka pudru bananowego, to chyba produkt kultowy tej marki.
  • 12 grudnia 2011 o 21:22
    Niewidzialna Ręka
    Kiedyś, za moich przedszkolnych czasów (ci co pamiętają brak teleranka 13.12, też pewnie pamiętają) był taki program tv "Niewidzialna ręka". Chodziło o pomoc innym tak, żeby oni nie zauważyli owej pomagającej (niewidzialnej) ręki. Ten puder spokojnie mógłby po polsku mieć właśnie taką nazwę. Nabyłam go po dokładnym przestudiowaniu MUA i oraz Beaute-test, oraz dermadoctor. Zresztą na tej ostatniej stronie znalazłam pełne opisy odcieni i jaki dają efekt: „ Apricot: Nienaganne wykończenie dla opalonej lub ciemnej średnio ciemnej karnacji europejskiej w różowym tonie . Szczególnie korzystny dla skóry z piegami. Idealny dla wszystkich typów cer włącznie tłustej i / lub trądzikowej. Banana: blada jasna żółć. Odbija światło w sposób najbardziej korzystny rozświetlając jasną/średnią cerę z różowym odcieniu . Daje blask i rozjaśnia skórę maskując wszelkie niedoskonałości i cienie. Bistre: Różowy beż. Zdrowy blask i rozświetlenie dla cer południowoeuropejskich i arabskich z żółtymi tonami. Camlia: przeźroczysty brzoskwiniowy beż. Podkreśla delikatność bladej cery w różowawym tonie. Ochre Chair: neutralny delikatny beż. Maskuje niedoskonałości i dodaje aksamitne miodowe wykończenie jasnej europejskiej cerze. Natural: neutralny beżowy z żółtą bazą. Kamufluje niedoskonałości średniej lub lekko opalonej cery europejskiej. Tłumi rumieniec. Tilleul : delikatnie zielony/miętowy. Tuszuje zaczerwienienia i żyły, dla blady jasna karnacja. Translucent: jasny różowy beżowy. Wbrew nazwie nie jest przezroczysty, daje naturalne wykończenie jasnej skórze w żółtawym odcieniu. Przynosi świeżość i blask skóry dojrzałej.” Tyle teoria i marketing a jak jest naprawdę? Zakupiłam odcień ochre chair. I mimo że wcześniej nie miałam zbytniej wprawy w stosowaniu pudrów sypkich i właściwie ich nie używałam, bez tego ciężko mi się obyć. Dość łatwo się aplikuje, naprawdę myślałam, że będzie gorzej. Miałam wizję zasypanej pudrem łazienki a tu miła niespodzianka. Daje twarzy aksamitne matowe wykończenie, nie robi z buzi maski. Matuje na dość długi czas ale nie jestem w stanie powiedzieć czy 5 czy 8 godzin, bo nie przeglądałam się w lustrze aby to sprawdzić. Ale twarz nie świeci się jak latarnia nawet po 10 godzinach, przynajmniej u mnie (cera mieszana). Dodatkowy plus to to że daje takie bardzo delikatne rozświetlenie. Coś jak meteoryty Guerlaina. Z tym , że w guerlainowym pudrze nie ma aż takiego zmatowienia. No i pojemność jest taka, że pewnie moje wnuki będą jeszcze używać, bo jest bardzo wydajny. Nie uczula i nie powoduje wysypu niespodzianek. Opakowanie bardzo ładne, metalowe, stylizowane na retro. Jedyne co przyprawia mnie o dreszcze to otwieranie tego ślicznego metalowego pudełeczka, mam z tym problem, zresztą nie tylko ja. No i można się przyczepić do braku puszku do aplikacji, bo za tą cenę to już firma mogłaby się szarpnąć. Używam tego produktu od: Pierwszy miesiąc Ilość zużytych opakowań: Pierwsze 35 g chair ocree