Cienie do powiek

Mollon Cosmetics Rainbow Touch, Eye Shadows Cienie do powiek z bazą pod makijaż

• 18 czerwca 2020 o 14:39
    Zapomniane.
    Cienie z czasów'00. Kiepskiej jakości, ale pewnie większość osób takie miała, bo innych nie było, albo były drogie i kupowało się je\takie. Parę lat temu były wystarczające, ale teraz jestem na nie. Może i na pigmentowane były, ale słabo się rozcierały. Miały tandetny perłowy odcień. Kruszyły się bardzo łatwo. Fajne było lustereczko w opakowaniu.
  • 16 lutego 2018 o 14:00
    Średnie.
    Kosmetyki Mollon zakupiłam jakiś rok temu w małej, likwidowanej drogerii. Wyboru za dużego nie było, wybrałam więc paletkę nr 02 Powiew Orientu. To zestaw trzech cieni do oczu (w tym wypadku:jasny fiolet lila, ciemny fiolet w ciepłej tonacji, srebrzysty) z bazą. Jak to się sprawdziło? Cóż, znam lepsze, tyle powiem. PLUSY: +Opakowanie:Eleganckie, czarne, okrągłe puzderko z kwiatowym ornamentem skrywa porządne lusterko oraz 3 cienie plus bazę. Zamykane na 'klik', dość łatwo je otworzyć - zabrać w podróż bym się jednak bała. Brak aplikatora (choć moja koleżanka twierdzi, że był, wrzucany do folii, w której był kosmetyk, mój wariant był jednak bez tego, być może ktoś sobie przygarnął ;)). +Konsystencja:cienie są aksamitne, łatwo je rozprowadzić oraz zblendować. Nie osypują się, choć ciemnemu fioletowi o dziwo czasami się to zdarzało. +Kolory:podobają mi się zestawienia kolorystyczne oraz urocze nazwy, niezwykle działają na wyobraźnię, ponadto kolory są dobrze skomponowane. +Nie uczulają, a jestem alergiczką z AZS. +Są wydajne, używam ich od pewnego czasu regularnie, a ubytku nie widać. +Niedrogie (podczas wyprzedaży zapłaciłam 8 zł za paletkę, cena regularna to było 14,80 zł, przynajmniej w tym sklepie, w którym ja dokonałam zakupu). MINUSY: -Kiepska trwałość. Oczywiście z bazą, którą dołączono ich nie używam, wg mnie to nie baza, a cień rozświetlający - choć i tu radzi sobie słabo, bo jest niemal niewidoczny na skórze. Z baza Artdeco czy Hean (na tych testowałam) trzymają się max 3h, potem znikają. Chociaż tyle, że bledną, a nie zbierają się w załamaniach, niemniej jednak, mistrzem trwałości nie są i nigdy nim nie zostaną. -Słaba pigmentacja, choć najlepiej w tym zestawieniu wypada fiolet lila oraz srebrzysty. Z tym, że nadal efekt, jaki dają, jest typowo dzienny. Moje cienie są satynowe, delikatnie połyskują, cienia lila używam również z innymi kosmetykami, sprawdza się całkiem nieźle. To paleta wyłącznie dla kobiet, które: a).Cenią sobie delikatny, niemal niewidoczny makijaż. b).Nie przeszkadza im słaba pigmentacja produktu. -Słaba dostępność to kolejny minus, choć ta paleta nie jest warta poszukiwań i polowania na nią przez wiele miesięcy. To raczej średni produkt, może i nieszkodliwy, może i dobrze współpracujący z pędzlami, ale za to dający kiepski efekt oraz wybitnie nietrwały. Skoro z bazą ledwie żyją przez 3 h, to świadczy to o nich raczej źle. Moją paletę jakoś wymęczę, nie polecam jej jednak. Można znaleźć perełki w tej cenie, jak chociażby cienie Hean HD czy Eveline Quattro.
    ajołka
    6 stycznia 2013 o 21:48
    Ciekawe
    Mam kolor Tajemnice Feng Shui (fajne nazwy, tak na marginesie). Częściowo zgodzę się z poprzedniczkami: mocno perłowe cienie, ale w przypadku mojej paletki: kolor brązowy wyglada na powiece jak na palecie, nie traci na intensywności. Pozostałe (zielony i hmm... szary, a moze khaki) są mniej intensywne. Przez tą swoją perłowość, dla mnie bardziej cienie na imprezę, niż na co dzień (nie lubię się świecić na co dzień). Baza w moim przypadku się sprawdza - wyrownuje koloryt i przedłuża żywotność cienia. To, co mi się w nich nie podoba, to fakt, że po aplikacji mam błyszczące drobinki na policzkach - potem już się nie obsypują, ale w trakcie aplikacji tak. Ogolnie jak za tą kasę, to nie jest źle. Może skuszę się na inny produkt tej firmy. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Ineso
    3 marca 2012 o 19:52
    Delikatne
    Cienie są bardzo słabo napigmentowane, za to mocno perłowe - więc na oku prezentują się mniej efektownie i intensywnie niż w paletce. Baza nie podbija koloru, a wręcz go tłumi - kolor robi się bardziej pudrowy, mniej błyszczący. Nie przedłuża trwałości, ale sprawdza się jako cień podkładowy, wyrównujący kolor powieki. Konsystencja cieni kremowa, ale trochę się osypują przy nakładaniu. Dobre do makijazu bardzo delikatnego, eleganckiego (perła), na codzień. Mam kolor Różany koktajl. Używam tego produktu od: 1 msc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 24 lutego 2012 o 16:25
    jak na swoją cenę może być, ale tylko do dziennego
    Posiadam paletkę Mleczna Czekolada Mat. Byłam bardzo zachęcona ceną, a także teoretyczną pigmentacją bo na ręce sprzedawczyni cienie wyglądały całkiem nie źle. W dodatku inne produkty tej firmy przypadły mi wcześniej do gustu. według mnie nadają się raczej tylko do delikatnego, dziennego makijażu, chyba że ktoś ogólnie lubi naturalny, minimalistyczny styl. Plusy; ładne opakowanie z lusterkiem przyjemna kremowa konsystencja cieni da się zrobić ładny delikatny makijaż producent dodał do paletki bazę, nie za dobrą, ale zawsze to miły akcent cena Minusy; cienie strasznie tracą na kolorze po aplikacji na powiekę, nawet najciemniejszy kolor nie chcą trzymać się pędzelka sporo się osypują na bazie (nie od producenta) trzymają się znośnie, ale nadal słabo wymieniłam bazę umieszczoną w paletce jako miły akcent, ale jeśli miałabym ją ocenić jest to dla mnie kolejny, słabo na pigmentowany, jasny cień nadający się raczej do rozświetlenia pod łukiem brwiowym niż jako baza. nie podbija koloru cieni, nie przedłuża też jakoś ich trwałości. Ogółem jeśli ktoś maluje się bardzo delikatnie, nie wymaga aby makijaż trzymał się cały dzień i nie lubi wydawać zbyt wiele na kosmetyki, to może taką paletkę nabyć. Pewnie poużywam jeszcze tej paletki od czasu do czasu do szybkiego, dziennego makijażu, wychodząc gdzieś na nie dłużej niż 4h żeby tylko podkreślić oko, ale na pewno więcej jej nie kupię. Do dziennego makijażu wolę zainwestować np. w jasny, dobry cień który mi się długo utrzyma, niż kupować zestaw gdzie jasny cień jest ledwo widoczny, ciemny, czekoladowy cień wychodzi jasny a makijaż na dodatek nie jest trwały. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie