Olejki do kąpieli i pod prysznic

Le Petit Marseillais Douche Huile de Soin Nutrition Odżywianie, Pielęgnujący olejek do mycia 'Olejek arganowy i kwiat pomarańczy'

• 23 lutego 2023 o 7:16
    Świetny produkt
    Mój pierwszy produkt z Le Petit Marseillais i niebywałe zaskoczenie. Zapach jest po prostu genialny! Długo utrzymuje się na skórze. Nie wysusza, nie podrażania. Jest bardzo wydajny, świetnie się pieni. Jedyna wada - opakowanie. Wolę produkty z pompką. Produkt prawdopodobnie został już wycofany, bo nie mogę nigdzie dostać kolejnego opakowania...
    • Skład
    • Dostępność
  • 7 maja 2020 o 14:06
    Ah ten zapach
    Ten zapach jest wciągający. Ten zapach to kwiat pomarańczy, czyli ten wykorzystywany w wysokiej jakości perfumach. Ja nie czułam go na skórze po myciu ale pachniała nim cała łazienka. Olejek cudnie się pieni. Cudnie myje. Delikatnie nawilża, nie zauważyłam odżywiania. Nie podrażnia ale też efektu jedwabiście gładkiej skory nie zauważyłam.
  • 19 kwietnia 2020 o 17:00
    Natłuszcza
    Olejek ma jakby orzechowy zapach. Jest to jakby połączenie olejku i żelu w jednym. Jest mało wydajny. Po użyciu skóra jest natłuszczona i miękka w dotyku. W zasadzie wolę żele pod prysznic, a ten olejek był akurat w promocji więc go kupiłam. Kosztował niecałe 10zł.Dostępny w Rossmannie.
    Zalety:
    • natłuszcza
    • jest delikatny
  • 4 lutego 2020 o 11:00
    Z niecierpliwością czekam na balsamy do ciała o tej samej nucie zapachowej.
    Prosty design od razu kojarzy się z firmą Le Petit Marseillais, Logo Le Petit Marseillais jest inspirowane historią małego chłopca, który sprzedawał w Marsylii słynne mydła – Savon de Marseille. Butelka jest z ciemnopomarańczowego przezroczystego plastiku, możemy kontrolować zużycie kosmetyku. Dozownik zamknięty w zakrętce jest odpowiedniej wielkości i nie przysparza kłopotów w trakcie używania, pojemność to 250ml. Znajdziemy w Douche Huile de Soin Nutrition olejki arganowe i z kwiatów pomarańczy oraz ekstrakty kwiatowe. Nie posiada Sls-u, ale niestety w zamian mamy ammonium lauryl sulfate. Jest to anionowa substancja powierzchniowo czynna należąca do grupy siarczanów alkilowych :(. Douche Huile de Soin Nutrition wyróżnia się bardzo ciekawa konsystencją, jest to mix standardowego żelu pod prysznic z olejkiem, dzięki czemu jest odrobinę rzadszy, mniej obciąża skórę i świetnie się pieni. Olejek jest leki, nie pozostawia tłustej warstwy na ciele, tylko subtelnie ją nawilża. Intensywny aromat olejku arganowego i kwiatu pomarańczy długo utrzymuje się na skórze. Skóra po jego użyciu jest ładnie nawilżona, elastyczna i przyjemnie miękka. Zdecydowanie wolę olejki od żeli pod prysznic, lepiej służą mojej skórze i nie trzeba po nich tak często używać balsamu.
    • wygodne opakowanie
    • odpowiednia konsystencja
    • właściwie odświeża i oczyszcza
    • nie wysusza
    Wady:
    • posiada w składzie ammonium lauryl sulfate
    • średnia wydajność
  • 26 grudnia 2019 o 20:05
    Pomarańczowa magia Świąt!
    Produkt kupiłam właściwie przez pomyłkę - nie lubię olejków, zwłaszcza w formie kosmetyków pod prysznic. Śliczną butelkę w kolorze mandarynkowym wzięłam za klasyczny żel pod prysznic i tak wylądowała ona w moim koszyku. Opakowanie (nowa wersja) jest estetyczne i ciekawe: smukła plastikowa butelka z zamknięciem na klapkę w pięknym kolorze pomarańczy. Jest wygodna i poręczna w obsłudze. Zapach jest przepiękny - czuję aromat pomarańczy, który jest "złamany" inną dodatkową bardzo ciekawą nutą zapachową, którą trudno mi jednoznacznie określić. Zapach jest intensywny, choć nie zostaje długo na skórze. Konsystencja jest żelowa, odpowiedniej gęstości, nie za rzadka, nie "typowo" olejkowa, raczej bliżej do gęstszego żelu niż typowego olejku. Dobrze się spienia otulając ciało zmysłową, pomarańczową pianą. Bardzo przyjemnie myje się tym olejkiem (choć dla mnie jest to bardziej żel) ciało , aż ciężko jest wyjść spod prysznica. Olejek nie wysusza skóry i delikatnie ją pielęgnuje. Dobrze się spłukuje, nie podrażnia. Czego chcieć więcej? Bardzo przyjemna olejkowa przygoda, jedynym minusem jest małe opakowanie, które szybko się kończy.
    Zalety:
    • przepiękny, intensywny zapach
    • ładne, ciekawe, wygodne opakowanie
    • nie wysusza skóry
    • nie podrażnia
    • łatwo się spłukuje
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • małe opakowanie, które szybko się kończy