Olejki do kąpieli i pod prysznic

Ziaja Med, Kuracja AZS, Natłuszczający olejek myjący do kąpieli i pod prysznic (nowa wersja)

notino.pl
Ziaja MED AZS Natłuszczający olejek myjący 270ml
Ziaja med Kuracja Dermatologiczna
Ziaja Med Azs Natłuszczający Olejek Myjący 270 ml
e-ZikoApteka.pl
Ziaja Med AZS natłuszczający olejek myjący do kąpieli i pod prysznic, 270ml

• 9 kwietnia 2025 o 10:47
    Spełnia swoje zadanie
    Niestety od lat zmagam się z azs. Mam lepsze i gorsze momenty. Zazwyczaj w okresie jesienno-zimowym lub przy dużym stresie mój stan się pogarsza i wtedy skóra robi się przesuszona i okropnie swędzi. Dermokosmetyków do mycia przetestowałam całkiem sporo w różnym przedziale cenowym. Natłuszczający olejek od Ziai jest stosunkowo niedrogi bo 270 ml możemy kupić już za ok 23 zł (kupuję w aptekach internetowych ponieważ cena jest zdecydowanie niższa niż stacjonarnie). Opakowanie to twarda okrągła butelka zamykana na klik ogólnie dość poręczna ale nie widzimy ile produktu jest w środku a klik dość ciężko się otwiera co nie do końca jest praktyczne. Sam produkt jest dość rzadki, na szczęście butelka ma mały dzióbek i dobrze dozuje ilość wylewanego olejku. Zapach neutralny. Przy kontakcie z wodą i skórą wytwarza się delikatna pianka, która przyjemnie a zarazem dokładnie myje. Nawet w miejscach podrażnionych nie czuję dyskomfortu. Skóra jest natłuszczona, nie czuję ściągnięcia a swędzenie nie jest tak uporczywe. Stosuję go głównie pod prysznicem. Łatwo go można spłukać, nie zostawia charakterystycznej dla olejków tłustości. Czasem używam go do mycia twarzy z tym, że należy omijać okolice oczu. Na przełomie lat to już moje kolejne opakowanie bo jest to produkt, który dobrze się u mnie sprawdza i nie denerwuje zapachem. Wydajność pomimo tego, że jest dość rzadki jest bardzo dobra gdyż niewielka ilość wystarcza na dokładne umycie. Myślę, że produkt spełnia zapewnienia producenta i na pewno kupię go jeszcze nie raz.
    iwonab1
    10 marca 2025 o 20:43
    Super natłuszcza i nawilża.
    Natłuszczający olejek myjący kupiłam w drogerii Rossmann. Plastikowa, prosta biała butelka jest zamykana na klik i ma 270ml. Produkt ma fajny skład. Olejek ma rzadką konsystencję i piękny zapach, który umila kąpiel. Używam go do kąpieli mojego dziecka, które często narzekało na swędzącą skórę. Od czasu gdy go używamy już nie ma tego problemu. Delikatnie myje i pielęgnuje skórę. Bardzo dobrze ją nawilża, nie trzeba nakładać olejku po kąpieli. Skóra jest miękka i przyjemna w dotyku. Super produkt dla całej rodziny, szczególnie dla osób z problemami skórnymi. Może być używany do ciała ale i również do twarzy. Zapobiega swędzeniu skóry ale również chroni ją przed wysychaniem. Polecamy.
    Zalety:
    • Super nawilża
    • Ładnie pachnie
    • Zapobiega swędzeniu
    • Skóra po użyciu jest gładka
    • Tani
    • Dla całej rodziny
    • Do całego ciała
  • 1 marca 2025 o 17:13
    moje setne opakowanie
    Absolutny hit, szczególnie dla osób z suchą, wrażliwą skórą i problemami takimi jak atopowe zapalenie skóry. Nowa wersja olejku jest rewelacyjna! Produkt ma delikatną konsystencję, która świetnie rozprowadza się na skórze i tworzy przyjemną, jedwabistą powłokę. Olejek dobrze się spienia, co pozwala na komfortowe oczyszczanie skóry, a jednocześnie nie wysusza jej, jak to często bywa w przypadku tradycyjnych żeli pod prysznic. Czasem gdy zabieram go na wyjazd to zmywam nim również makijaż i świetnie go rozpuszcza (oczywiście do stosowania od wielkiego dzwonu jesli chopdzi o twarz bo takie olejki mogą zapchać ale to taki protip dla was)
    Zalety:
    • Bezpieczny dla skóry wrażliwej
    • Wspomaga regenerację skóry
    • świetnie natłuszcza i łagodzi świąd
    Wady:
    • choć uwielbiam jego tłustość i wydajność to nie domywa mi paszek po treningu ;) ale to raczej tylko takie moje widzi misię
  • 28 lipca 2024 o 13:30
    Obowiązkowy przy AZS
    Mam skórę skłonną do alergii z reakcjami typowymi dla AZS, więc postanowiłam wypróbować serię Ziaji Med AZS. To na razie pierwszy produkt z tej serii jaki stosuję i z pewnością nie ostatni. Olejek jest wspaniały. Ja produkty o takiej konsystencji nakładam rękami, a nie gąbką. Podoba mi się, że w składzie są pochodne witaminy C, witamina E oraz olej słonecznikowy, które robią tu za składniki aktywne. Skóra po użyciu jest natłuszczona, oczyszczona i pachnąca. Nie wysusza skóry, a przy tym pozostawia ją gładką. Olejek jest również idealny do golenia. Nie podrażnia nóg oraz dzięki poślizgowi nie zacina ich. U mnie ten produkt z pewnością zagości jeszcze nie raz. Polecam dla wszystkich AZSiaków :)
    Zalety:
    • natłuszcza
    • delikatny
    • pachnący
    • skład
    • wygładza
    • dobry do golenia
    Wady:
    • brak!
  • 20 maja 2024 o 15:37
    Wiele zastosowań za niską cenę
    Zacznę od tego że nie mam AZS, ale mam bardzo suchą i wrażliwą cerę ze skłonnością do alergii, produkt poleciła mi dobrych parę lat temu farmaceutka jako alternatywę dla żeli do demakijażu, które moją skórę strasznie przesuszały, to był absolutny game changer w mojej pielęgnacji mam go zawsze w zapasie, długo używałam jako jedyny produkt do mycia twarzy wieczorem, aktualnie jako pierwszy z 2 etapów w dwufazowym oczyszczaniu, przed delikatnym żelem czy pianką, testowałam mnóstwo głównie aptecznych olejków ale zawsze wracam do tego produktu. Cena jest niewielka, dostępny jest w każdej aptece, jest baaaardzo wydajny! Przetestował go również mój chłopak z AZS i jest zachwycony, jedyny produkt, którego się trzyma :) Ogromnie zachwycił ostatnio też wielu moich znajomych z różnymi problemami skórnymi, mogę polecić z czysty sumieniem!
    • działanie
    Wady:
    • brak!